SON DAKİKA
reklam
reklam

İYİLİĞE KÖPRÜ OLMAK İÇİN “BİZ VARIZ” DEDİLER

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2018, Cuma - 11:11   Okunma Sayısı: 179386
Nerde olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, aç yada açıkta kalmış insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak için “Biz Varız” derneği faaliyetlerine başladı.

Dernek kurmak, işletmek ya da bir derneğe üye olmak, toplum olarak birbirimize yardım etmeyi, dayanışmayı sözde etkin kılmakla yetinmeyip onu bir de uygulamaya sokmamızı sağlıyor.

Daha fazla insanın hayatına, sağlığına, beynine ulaşarak onlara bir dernek olarak gereken yardımları gereken zamanda ve profesyonellikle sağlamak için toplumumuzun bu gibi kuruluşlara ihtiyacı var.

İlaç alacak paraları olmayan binlerce insana, yaşlı olduğu için bakımlarıyla ilgilenemeyen, evleri içinde ölümü ve yardım elini aynı tempoda bekleyen yaşlı insanlarımız var. Sigortası olmadığı için hastanelere borçlanan ya da kendisini tedavi edecek ilaçları alamayacak kadar müşkül durumda olanlar var.

Tüm bunlar çerçevesinde yola çıkan “Biz Varız” derneği iyiliğe uzanan bir el olmak için çalışmalarına başladı.  Temmuz ayında açılan yardım derneği o zamandan bu yana bir çok insanın hayatına dokundu. Anadolu Yakası öncelikli olmak üzere bütün İstanbul’a hatta tüm Türkiye’ye ulaşmayı hedefleyen yardım kuruluşu’nun başkanı İhsan Deniz ise duygularını  “ Yardım duygusu insanın içini rahatlatıyor. Evde çocuklarımız var, onlarla vakit  geçiremiyoruz ama bu duygu onun yerini alabiliyor.”  şeklinde ifade ediyor.

 

 

Gelin bu yeni ama bir o kadar da aktif yardım kuruluşunu Kurucu Üye olan Cemal Kamiloğlu’ndan dinleyelim. 1987 trabzon doğumlu , evli ve 1 çocuk babası  Cemal Kamiloğlu özel sektörde sevkiyat elemanı olarak çalışıyor. Derneğin kuruluş hikayesini, amacını ve çalışmalarını bizlere şu şekilde ifade ediyor:

Merhaba Cemal bey. Derneğinizin kuruluş hikayesi nedir, Nasıl organize oldunuz?

Öncelikli merhaba. Biz büyüklerimizden bu yardım duygusunu hep örnek aldık.  Büyük yardım derneklerinin içinde bulunduk. Deneyimledik.  Okuduğum okulların yardım faaliyetlerinde devamlı bulunurdum. Sonra beykoz’daki Serdengeçtiler derneğinde faaliyetlerimize devam ettik fakat orası bize çok uzuk kaldı. Neden kendi derneğimizi kurmayalım dedik.  Planlı hareket ettik, bekledik kasamızın birikmesini.  Bizim hikayemiz bu şekilde başlamış oldu. Acil yardıma ihtiyaç duyanlara önce koştuk. Hala öyle yapmaya devam ediyoruz.

“Biz Varız Derneği” kurulduğu tarihten bu yana ne gibi faaliyetler yürüttü?

Kuruluşumuz kurban bayramına denk geldi. İlk olarak  eşimizi dostumuzu örgütledik. Kurbandaki kesilen etleri  ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Çevrelere telefonlarımızı bırakıp sesimizi duyurduk. Geri dönüşler gecikmedi. İhtiyacı olan insanlar veya bu insanların yakınları bizlere uluşmaya başladı.  Eşi hapishanede olan bir kadına yardım eli uzattık. Ulaştığımız bazı insanlar ihtiyacı olmasına rağmen ‘benim ihtiyacım yok daha kötü durumda olanlara yardım edin4 diyerek geri çevirdi. Ülkemiz böyle güzel insanlara sahip. 

Faaliyet alanlarınız neresi,  kimlere hizmet veriyorsunuz?

İlk olarak aileler ve çocukları. Okuyan çocuklar bizim geleceğimiz.  Din, mezhep, ırk, dil ,cinsiyet ayrımı  yapmaksızın  herkese yardım etmeye çalışıyoruz.  Siyasi  hiçbir faaliyetimiz yok. Hiçbir partinin alt kuruluşu değiliz.  Bizim amacımız eğer mümkünse seksen milyona hitap etmek.   Biz böyle bir kültürün olduğu coğrafyada büyüdük çünkü. Kim olursa olsun  yardım etmek için.  Sadece müslümanlarda değil üstelik gayrimüslim yardım yoksunu insanlara da ulaşmaya çalışıyoruz bizim iyilik köprümüz  ayırt etmeksizin tüm insanlık  üzerine kuruldu.

Amaca ulaştığını düşündüğünüz  çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Kurulalı kısa bir süre oldu ama güzel işler başardık.  Mardindeki bazı okullara yardım gönderdik. Orda okuyan çocukların ihtiyacını karşıladık. Onun heyecanı hala üzerimizde.  Çocukların mutluluğunu görmek heyecan verici.  Et ve kumanya yardımlarımız da aynı şekilde.  Buzdolabında hiçbir şey olmayan insanlar ulaştı bize.  Onlara yardım eli uzattık.  Tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan bir teyzemiz de ulaştı bize. Hemen belediyeyle gerekli irtibatı kurduk. Teyzemizi sandalyesine kavuşturduk.  Kartal belediyesi de bu konuda bizi geri çevirmedi. Yardımcı oldu.  bu teyzemizin bir kızından başka kimsesi yok. O aileye kömür yardımlarımız devam edecek. 10 torba kömür yardımı yapılacak.

Yardımları yaparken hiçbir zaman ucuz olsun  demedik, gittik  en iyilerini en ucuza almaya çalıştık.  Yaptığımız yardımların ,aldığımız ürünlerin hepsi kaliteli ve sıfır.  Çocuklarımıza yaptığımız ayakkabı yardımlarında yarın öbür gün yırtılıp yine çocuğumuzu mağdur edecek hiçbir ürünü ulaştırmadık insanlara.

 

Yardım projelerinin en zor yanlarından biri derneğe destek veren insanların  yardımlarının yerine ulaşıp ulaşmadığı konusu .  Çoğu insan buna inanmıyor bu yüzden destek vermeye çekiniyorlar.  Siz bu güveni nasıl sağlıyorsunuz?

Biz destekleri hiçbir zaman nakit almıyoruz.  Banka hesaplarımıza yatıyor.  Yapılan yardımları gösteriyoruz.  Gelir gider pusulası oluşturuluyor.  Bu zamana kadar işlerimizi bu şeffaflıkta yürüttük.  İnternetten bizlere ulaşıp destek vermek isteyenler oldu onlarla da aynı şekilde nakit kabul etmeden banka hesaplarıyla işlem gördürdük.  Ya da yardımları direk ihtiyacı olan insanların adreslerine yönlendirdik.  Güven meselesi tabiki çok önemli  malesef büyük yardım kuruluşlarının oluşturduğu güvensizlik  doğru işler yapan dernekleri de etkiliyor. Biz bundan sıyrılarak doğru işler yapmaya çabalıyoruz. . 

 

 

 

Hayata geçirmeye planladığınız, uygulamaya koymadığınız bir proje var mı ?

Ramazan ayı için planladığımız yardımlarımız var. Hem o zamana kadar biz de çok yol katetmiş olacağız. Daha organize şekilde insanlara el uzatacağız.  Daha erken belki bizim için ama yurtdışında yemen gibi acının çok olduğu ülkelere de ulaşmaya çalışacağız.

Yürüttüğünüz faaliyetler sonunda nasıl bir etki yaratmayı hedefliyorsunuz?

Güven insanlar için çok önemli.  Gençlerimiz daha heyecanlı. Onların duyarsız olmadığını göstermek istiyoruz.  Bizim derneğimiz genç ve dinamik, hepimiz heyecanlıyız.  En yaşlı üyemiz 33 yaşında. Bu dinamikliğimizi kullanıp birçok insana ulaşmayı hedefliyoruz.  15 -16 yaşlarında veya üniversetede okuyan üyelerimiz de okulda veye yakın çevrelerinde gördüğü yardıma muhtaç insanları bizlere yönlendiriyorlar. Yardımlarımız arttıkça bizim yaptığımız işten aldığımız keyif de artıyor.

 

Amacımızdan sapmaya niyetimiz yok

İstanbulda  faaliyet gösteren dernekleri nitelik ve nicelik bakımından da  değerlendiren Cemal Kamiloğlu, “İstanbulda çoğu dernek sadece tabeladan ibaret. Faaliyet yok.   Sayıca çok fazla dernek var ama çevremize baktığımızda bir o kadar da çok yardım bekleyen insanlar var.   Günümüzde dernekler siyasi amaçlar uğruna asıl  hedeflerinden sapıyor. Biz  böyle bir hedefle çıkmadık yola. Amacımızdan sapmaya niyetimiz yok.  Adımız sadece tabelada asılı kalmayacak. Yardım köprümüzü en uzak noktaya kadar ulaştırmak için ara vermeden çalışacağız.” dedi.

Yardımda yarışmak için Biz Varız diyen tüm yardım severlerin desteklerini beklediklerini de ifade eden Kamiloğlu, “Muş Hasköy İlçesi Azıklı Köyü Orta Okulu ve Muş Merkez İbn-i Sina Anadolu Lisesinde bulunan kız öğrencilerimiz için gerekli olan 20 adet montu İstanbul Merter'de bulunan Almiss Giyim tarafından karşılanmıştır. Kendisine bu yardım için öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Ülkemizin her yerinde güler yüzler oluşturmak için BİZ VARIZ diyerek yola çıktıklarını belirten Cemal Kamiloğlu, iyiliğe köprü olmak isteyen herkesten desteklerini beklediklerini belirtti.

Biz Varız Derneği’ne 0552 259 02 49 numaralı telefondan ulaşabilir, Yardım ve zekatlarınızı ise ( Hesap Numarası: TR480020500001307201800001-
Zekat Hesap Numarası: TR210020500001307201800002 ) hesaplarına gönderebilirsiniz.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam