SON DAKİKA
reklam
reklam

Sarıkamış Destanı İçin  Kartal’da Özel Anma Programı

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2018, Cumartesi - 09:15   Okunma Sayısı: 121117
22 Aralık 1914 yılında meydana gelen ve dünyanın en büyük asker kaybı olan  Sarıkamış destanı, Kartal Kültür Müdürlüğünün Katkıları ile Sınırlı Sorumlu Kartal Eğitim Kültür Sanat ve Tüketim Kooperatifi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, Şef Yakup Esen yönetiminde Sarıkamış’a yakılan ve Sarıkamış Türküleri eşliğinde  geçtiğimiz Cumartesi günü Kartal - Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde anıldı.

“Bakışlar karakış göğe dikildi

Mevsimler ağlaştı Sarıkamış’ta

Körpecik bedenler kara ekildi

Nur arşa ulaştı Sarıkamış’ta

Sineler buz tutmuş, yatar ayazda

Kimi yolun bekler kimi niyâzda

Ağıt anlatamaz duyguda sazda

Hür vicdanlar kıştı Sarıkamış’ta”

Gecenin sunuculuğunu Emekli Öğretmen Zeki Demirci’nin yaptığı gecede saygı duruşunda İstiklal Marşının 3 kıtasının okunması dikkatlerden kaçmadı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’nın sonrasında Yakup Şen şefliğindeki koro Türkiye Genelinde bestelenmiş olan Sarıkamış Yöresi Türküleri Repertuarını  seslendirdiler.

Sunuculuğunu emekli öğretmen Zeki Demirci’nin yaptığı anma gecesinde, yine kendisi tarafından okunan şiirler, dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı ve izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile dinlendi.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Gecesinde AK Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Cengiz Beytekin, CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Necla Erdem, Kartal Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Kültür Müdürü Adem Uçar, Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Belediyesi Önceki Dönem Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

Programın sonunda Kartal Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Tozkoparan, Koro Şefi Yakup Şen’e ve sunucu Zeki Demirci’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam