Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/12/30/1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Bekir Özdemir “Eğer ki fırsat bulabilirsem ; kendim bir senaryo yazıp ve senaryoyu da hayata geçirip çekmek istiyorum.” - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Bekir Özdemir “Eğer ki fırsat bulabilirsem ; kendim bir senaryo yazıp ve senaryoyu da hayata geçirip çekmek istiyorum.”

Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2018, Pazar - 01:13   Okunma Sayısı: 131579
1970 Gümüşhane / Kelkit doğumlu olan ve üç çocuk babası Bekir Özdemir’le sanat kariyeri hakkında söyleştik. Eğitim kariyerine ağırlık veren ve Endüstri Makina Mühendisliği /Tekniker Bölümünü bitiren Özdemir bir de kendi senaryosunu yazdığı bir filmi de hayata geçirmek istiyor. Biz de Bekir Özdemir’e sanat yaşamında başarılar diliyoruz. Değerli katkılarından ötürü Onur Yıldırım’a teşekkür ediyoruz.

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Değerli okuyucularım; Bekir Özdemir 1970 Gümüşhane / Kelkit doğumluyum ,evliyim ve 3 çocuk babasıyım. Yurtdışında Almanya da yaşıyorum, Kırşehir’de ikamet ediyorum.

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?

Çocuk yaşta Allah vergisi yeteneğimden dolayı tiyatroda sahne almaya başladım. Çok daha sonra kamera önü eğitimi ve oyunculuk eğitimini Almanya’da aldım. Almanya da ve hem de Türkiye’de çeşitli Projelerde rol almaya başladım ve halen devam ediyorum.

Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Tabi ki çok teklifler geliyor. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışından teklifler geliyor ve bende bu teklifleri değerlendirmeye çalışıyorum. Bu teklifler içinde bana uygun olan rollerle tabi maddi ve bölümsel rol olarak değerlendirip en uygun olanları kabul ediyorum, yalnız bu ararlar okul okuyup sınavlarımdan dolayı biraz oraya yoğunluğumu oraya verdim, çok şükür Endüstri Makina Mühendisliği /Tekniker Bölümünü bitirdim ve diplomamı aldım. Önümüzdeki süreçte de daha çok yoğunlaşacağım inşallah.

Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?

Okul yıllarımda rahmetli edebiyat öğretmenim olan Bekir Sami Özbalcı özel yeteneğimi keşfedip beni yönlendirdi ve o sayede oyunculuğa başladım.

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?

Kendimi gösterme imkânım şu şekilde oldu. Çok önemli dönem dizilerinde bu imkanı yakaladım ve halen de oyunculuk kariyerim devam ediyor . Amatör olarak değil; profesyonel olarak çalışıyorum haliyle.

Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?

Oyunculuğu nasıl tanıdım derseniz oyunculuğun kişinin kendisinde olan yeteneğini dışarıya çıkarıp yansıtmasında ve insanlara izletip sevdirmesinde , insanlara her türlü karakter oyununu sergileyip onların duygularına hitap etmesinin uyandırdığı etkiyle tanıdım.

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?

Şahsen; en çok sevdiğim oyunculuk türü komedi dalı, çünkü insanları güldürüp biraz olsun eğlendirdiği için komedyenliği çok seviyorum.

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?

Türkiye’de oyunculuğa su an itibari ile ve şu dönemde oynayan dönem dizilerini baz aldığımızda önceki zamana göre daha iyi bakılıp ; insanların daha çok değer verdiklerini görebiliyoruz. Geçmiş dönemde oyuncu olanlara alaycı yaklaşılırdı; şimdi oyuncu olanlara hürmet ediliyor, saygı gösteriliyor.

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ?

Oyunculukla ilgili özel bir çalışma yapmayı su şekilde düşünüyorum. Eğer ki fırsat bulabilirsem ; kendim bir senaryo yazıp ve senaryoyu da hayata geçirip çekmek istiyorum.

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?

Mesleğimde idol olarak gördüğüm ve sinemalarda ve televizyonlarda filmlerini izleyerek büyüdüğüm sanatçılar var, Bunlar arasında bende iz bırakan isimlerden ikisi Serdar Gökhan ve Cüneyt Arkın. Dönem dizilerinde oynamanda ve tarihe olan merakımda oynadıkları filmler çok etkili olmuştur. Burada adını sayamadığım tüm ustaların ellerinden öperim.

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?

Çok değerli sanatçıların bir çoğu ile çalışmak isterdim; nasip olsaydı ama Serdar Gökhan gibi büyük bir üstadla da çalışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı görüyorum tabii.

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?

Şimdi; oyunculuk yapmak ve sektörde ilerlemek tabii ki; de zor bir süreç. Oyuncu kardeşlerimiz arasında bunu kendine hedef olarak seçen kardeşlerimizin yollarının çok kısa ve hemen hedefe ulaşacakları bir yol olmadığını bilmeleri gerekiyor. Daha sonra da azimli ve sabırlı olmaları gerekiyor. Maalesef şansızın yüksek olması ve tabii arkanızda birilerinin de olması da bu meslekte çok önemli faktörler. Tüm bunlara karşın oyuncu kardeşlerimizin pes etmemelerini ve durmadan yola devam etmelerini öneririm.

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?

Öncelikle isimi çok seviyorum ,fırsat olursa da zamanımı ailemle ve çocuklarımla geçirmeyi de çok seviyorum .Elbette dostlarım, arkadaşlarım ve akrabalarımla da zamanımı geçirmeyi seviyorum.

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

 

Tüm okuyuculara değerli zamanlarını ayırdıkları için gönülden teşekkür ediyorum .Gazetenize yayın yaşamında başarılar diliyorum .Her şey gönünüzce olsun ve sağlıcakla kalın.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam