SON DAKİKA
reklam
reklam

Erzincan'da defnedilen kişi 'Yeşil' değil

Eklenme Tarihi: 22 Aralık 2015, Salı - 09:00   Okunma Sayısı: 95423

ANKARA

Yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında olduğu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi, müdahil Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, "Mahmut Özer" adıyla Erzincan'da defnedilen ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım olduğu iddiaları bulunan kişinin cenazesinden alınan DNA örneklerine ilişkin Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesinin cevap gönderdiği açıklandı. Buna göre, cenazeden alınan DNA örnekleri ile sanık Mahmut Yıldırım'ın iki çocuğundan alınan örneklerini karşılaştıran daire, defnedilen kişinin "Yeşil" olmadığını bildirdi.

Anter ailesinin avukatlarından Selim Okçuoğlu, davadan fazla ümitli olmadığını dile getirdi ve heyecanlarının her celse azaldığını söyledi. "Benzer faili meçhul cinayet davalarının nasıl sonuçlandığını hepimiz takip ediyoruz" diyen Okçuoğlu, bu davada da gerçeğe ulaşılması için yeterli çaba gösterilmediğini savundu.

"Yeşil" hakkındaki yakalama emrinin infazının ve sanık Turan'ın ifadesinin alınması için yazılan müzekkerenin cevabının beklenmesine karar veren heyet, "Susurluk Raporu"nu hazırlayan eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş ile Orhan Taşanlar ve Mehmet Eymür'ün "tanık" olarak dinlenmeleri için adreslerinin belirlenmesini kararlaştırdı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam