SON DAKİKA
reklam
reklam

'TMV kadroları Pakistan'daki FETÖ okullarına en kısa sürede gelecek'

Eklenme Tarihi: 3 Ocak 2019, Perşembe - 13:56   Okunma Sayısı: 87938
TMV Yönetim Kurulu, Pakistan'daki FETÖ okullarının yönetimini teslim aldıklarını, Türkiye'den idareci ve öğretmen kadrolarının en kısa sürede göreve başlayacağını belirtti.

İSLAMABAD 

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Yönetim Kurulu Üyeleri, Pakistan'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının yönetimini teslim aldıklarını belirterek bundan sonraki süreçte Türkiye'den idareci ve öğretmen kadrolarının bu ülkeye gelerek en kısa sürede göreve başlayacağını bildirdi.

AA muhabirine konuşan TMV Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Kaya, Pakistan Yüksek Mahkemesinin 28 Aralık'ta aldığı kararla FETÖ'nün bu ülkede terör örgütü ilan edildiğinin altını çizerek, "FETÖ iltisaklı Pak-Türk okullarının kapatılarak TMV'ye devredilmesi ve bundan sonra TMV tarafından işlerin yürütülmesi konusunda çok net bir karar vardı." diye konuştu.

Kaya, Pakistan otoritelerinin bu süreçte Yüksek Mahkemenin kararlarının uygulanması konusunda kolaylaştırıcı tavır takındığına değinerek şunları söyledi:

"Bürokratik işlemlerin hallolması doğal olarak biraz zaman aldı. Ancak dün itibariyle bu okulların bağlı olduğu derneğin tescili iptal oldu. Bu sabah da bu vakfın ana merkezine gelerek gerekli bilgileri aldık. Buradaki personel de bize bir zorluk çıkarmadı. Artık Pak-Türk okulların ana merkezinin TMV'ye devredildiğini söyleyebiliriz. Zaten bu konuda tutanak imzalandı ve her iki taraf bunun altına imzasını attı."

TMV kadroları en kısa sürede Pakistan'a geliyor

Bu okulların devralınması sonrası sürece ilişkin bilgi veren TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ise, "Türkiye'den okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin görevlendirilmesi söz konusu. Bu anlamda bütün hazırlıklarımızı yaptık. Türkçe öğretmenlerimiz de en kısa zamanda buraya intikal etmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gelecek idarecilerin buradaki yerel kadroyla birlikte okuldaki fiziki imkanların iyileştirilmesi ve öğretmenlerin oryantasyon programlarıyla ilgili çalışmalar yapacaklarını kaydeden Türkben, "Bizim burada en öncelikli meselemiz, eğitim kalitesinin yükseltilmesi olacak." dedi.

Türkben, TMV'nin dünyada öncü bir eğitim kurumu olma misyonu doğrultusunda çalışmalar yapacaklarını anlatarak, "(Pakistanlı öğrencilerin) Pergelin bir ayağını Pakistan'a sabitleyip diğer ayağını tüm dünyayı dolaşacak şekilde insani değerlerle mücehhez olmalarını önemsiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam