Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/01/04/7.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Kudüs şairi' İnan mezarı başında anıldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Kudüs şairi' İnan mezarı başında anıldı

Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2019, Cuma - 12:31   Okunma Sayısı: 78776
"Kudüs Şairi" olarak bilinen Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, ölümünün 19'ncu yılında Şanlıurfa'daki mezarı başında anıldı.

ŞANLIURFA

Harran Kapı Mezarlığı'ndaki anma programında Mehmet Akif İnan'ın kişiliği, edebi yönüyle ilgili konuşmalar yapıldı, ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Anma programına katılan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İnan'ın bir fikir adamı olduğunu belirterek, kurmuş olduğu Memur-Sen'in milyonlara hitap ettiğini dile getirdi.

Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan da "Mehmet Akif İnan gerçek anlamda bir ağabeydi. Dünya nimetini kendisi için hedef kabul etmedi, sadece davası için çalıştı. Mal ve makam peşinde koşmadı. Kurmuş olduğu sendika ve onu takip eden gençler bugün bizlere ümit veriyor. Bıraktığı eserler inşallah gençlere ışık tutar." diye konuştu.

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül, İnan'ın ailesi, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anma programında yer aldı.

Anma etkinlikleri kapsamında öğlen namazını müteakip Dergah Camisi'nde mevlit de okutulacak.

"Mescid-i Aksa" şiiri dolayısıyla "Kudüs şairi" olarak da bilinen İnan, 2000'de memleketi Şanlıurfa'da vefat etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam