SON DAKİKA
reklam
reklam

Yarım asırlık gelenek: SAYLA MANTI

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2019, Cumartesi - 10:51   Okunma Sayısı: 362961
Kuruluşundan bu yana, 49 yıldır Kadıköy Bahariye’de hizmet veren Sayla Mantı’da 1982 yılında garson olarak işe başlayan Feyzi Esen, 1989 yılında işin patronu oldu. Ama hala garsonluğu da sürdürüyor

Kadıköy’ün göbeğinde, Bahariye’de tam 49 yıldır bulunan Sayla Mantı, eşsiz mantısıyla Kadıköy’lünün karnını doyurmaya devam ediyor. 1969 yılında Osman Uyan tarafından kurulan Sayla Mantı’nın 80’li yıllarda garsonluğunu yapmış Feyzi Esen, bugün aynı yerin işletmeciliğini üstlenmiş durumda.

36 Yıllık Garson

29 yıl önce Sayla Mantı’yı patronundan devralmış Feyzi Esen, bugün de ilk gün olduğu gibi iş yerindeki aktifliğini koruyor. Garsondan farksız şekilde siparişleri alıyor ve servisini yapıyor. Aynı zamanda alışkanlık olarak her sabah saat 07:30’da Sayla Mantı’ya gelen Esen, bu konunun sebebini bizlere böyle aktardı: “İşimi hala aynı tutkuyla yapıyorum.”

%95 Kadınlar Geliyor

Neredeyse yarım asırdır masaların bile yerlerinin değişmediği işletmenin yiyeceklerini, Feyzi Esen şu şekilde söyledi: “Mantı, çiğ börek, elmalı tatlı olmazsa olmaz.”. Şuanda toplam 10 kişinin çalıştığı Sayla Mantı’nın müşterilerinin %95’ini kadınlar oluşturuyor. Bununla beraber, dünyanın dört bir yanından müşterilere sahip olmasından ötürü çeşitli dillerde menüler de bulunuyor.

Bir Porsiyon Mantı

Yufka, çalışanlar tarafından toplu halde açılıyor. Kesme işleminden sonra içine yerleştirilen etle beraber tek tek mantı taneleri haline getiriliyor. Anadolu’ya has bu yemek, Kadıköy, Sayla Mantı’da günde ortalama on defa yapılıyor. Feyzi Esen, “Hafta sonları bu sayı yirmiye kadar çıkabiliyor.” Diyerek hafta sonu Sayla’nın gördüğü rağbeti sözlerine ekledi.

Leziz Mantının Sırrı

Kadıköy’de lezzetiyle anılan Sayla Mantı’nın bu seviyelere ulaşması bir süreçle gelişiyor. 1982 ve 1989 yılları arasında garsonluk yapan Feyzi Esen, “Ben geldiğimde işletme Osman Bey’in kızı ve oğluna aitti. Buraya önem vermediler. Giderlerin en az olması için yufkanın kalitesi bile düşük olurdu ve hatta tabaklar bile kimi zaman kırık servis edilirdi. Bu sırada garson olduğum için sesimi çıkaramazdım.” Dedi. Garsonluk süreciyle birlikte mantıya hangi hamurun uyum sağladığı veya hangi yoğurdun daha iyi tat verdiğini öğrendiğini bizlere aktaran Esen, Sayla Mantı’yı patronundan devraldıktan sonra kalite bazlı çalışarak “Yeri geldi biz rezervasyon ile çalıştık. O kadar yoğunduk.” Dedi.

Müşteri olarak Sayla Mantı’da bulunan birkaç kişi; daimi müşterilerin olduğu bilgisinin yanı sıra, “83 yılından beri burayı biliyorum. Hala arkadaşlarımla bazen ‘Hadi Sayla’ya’ diyerek nostalji yapmak için geliyoruz.” Dedi.


Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam