SON DAKİKA
reklam
reklam

9. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması Başladı

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2019, Cumartesi - 12:54   Okunma Sayısı: 416357
Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışmasına başvurular başladı. Bağımlılık temasıyla 81 ilde düzenlenecek yarışmanın son başvuru tarihi 15 Şubat 2019…

Yeşilay tarafından Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 9.’su düzenlenecek ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışması ile çocuklarda ve gençlerde tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

 

Yeşilay tarafından 2011 yılında İstanbul’da başlatılan, yarışma 2017 yılından itibaren Türkiye’nin tüm illerini kapsıyor. Bu yıl, Turkcell sponsorluğunda, bağımlılık temasıyla görsel ve edebi olmak üzere 2 kategoride yapılacak yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabiliyor.

 

Görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı gibi alanlarında düzenlenen yarışmaya başvurular 15 Şubat 2019’a kadar yapılabiliyor.

 

Öğrenciler önce kendi illerinde, sonra Türkiye finalinde yarışacak

Yarışmada öğrenciler yaptığı eserlerle önce kendi illerinde yarışıyor. İl birincisi olan eserler ise Türkiye finalinde Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Saadet Kalyoncu, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü ve Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, ressam İsmail Acar, yazar Mevlana İdris, Arif Çiftçi ve Fatih Çepni’den oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Her ilde, edebi ve görsel olmak üzere 2 kategoride birincilerin seçileceği yarışmanın ödül törenleri başvuru sahiplerinin bağlı bulunduğu ilin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak. Her ilin birincilerinin yarıştığı Türkiye finalinin ödül töreni ise Mayıs 2019’da İstanbul’da düzenlenecek. ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yarışmasında her bir kategorinin birincileri 5.000 TL, ikincileri 3.000 TL, üçüncüleri 1.500 TL, il birincileri ise 500 TL ile ödüllendirilecek.

 

 

 

2018’de yarışmaya 33 bin eser katıldı

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışmasına Türkiye genelinden 33 bin eser katıldı. 2 kategoride düzenlenen yarışmada, edebi eser kategorisinde 14 binin üzerinde eser başvurusu yer alırken; görsel kategoride 20 bine yakın eser başvuruda bulundu.

Başvuru ile ilgili detaylı bilgiye ve yarışma kılavuzuna snsg.yesilay.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: BÜLTEN HABERLERİ
Editör: BÜLTEN HABERLERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam