Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/01/14/14.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
ESENLER BELEDİYESİNDEN MEDYAYA BÜYÜK DESTEK - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

ESENLER BELEDİYESİNDEN MEDYAYA BÜYÜK DESTEK

Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2019, Pazartesi - 11:58   Okunma Sayısı: 112716
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü medyaya yetkili eleman yetiştirmeye yönelik faydalı bir program başlattı.

İSTANBUL

Radyo Tv Okulu alanda yetkin ve donanımlı eiğitim almayı hedefleyen gençlerle sektördeki başarılı isimleri bir araya getiriyor. Eğitimin ilk haftasında Esenler Radyo Televizyon Okulu'na konuk olan Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürü Hüseyin Altınalan, Kadir Topbaş Kültür Merkezi'ndeki konferansta, Anadolu Ajansını ve ajans haberciliğinde dikkat edilen konuları anlattı.

Milli mücadele döneminde halkın doğru habere ulaşması amacıyla 6 Nisan 1920'de kurulan Anadolu Ajansının, artık dünyanın ilk 10 haber ajansı arasında yer aldığını belirten Altınalan, "Medya 4. kuvvet ancak günümüzde bazen medya toplumları yönlendirme konusunda 1. kuvvet olabiliyor. Son derece etkili bir araç. Aylan Kurdi'nin karaya vuran cesedinin fotoğrafı, o güne kadar duyarsız kalan Batı ülkelerinin mülteci ve göç siyasetinin değişiminde büyük rol oynadığına tanık olduk." dedi.

Gazeteci tarihe tanıklık eder

Gazetecinin tarihe tanıklık ettiğini vurgulayan Altınalan, gazetecilerin insanlık tarihinin hafızasını günlük olarak tuttuğunu anlattı.

Altınalan, Anadolu Ajansının kuruluşundan itibaren kara propagandayı önlemeye çalıştığını vurgulayarak, "AA tarihte üstlendiği misyonu bugün de devam ettiriyor. New York'ta çocukların olduğu bir fotoğraf kamyonda caddelerde 'Afrin'de Türk ordusunun sivillere zarar verdiği' ifadeleriyle dolaştırılmış. Bu fotoğraf Afrin değil, Halep. Bunun üzerine küresel medya bunu alıp farklı şekilde servis edebilirdi. Biz hemen fotoğrafın orijinalini, hangi tarihte nerede çekildiğini, nerede kullandığını gösteriyoruz. Biz haberlerimizi 13 dilde yayınlıyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde abonelerimiz var." diye konuştu.

AA'nın Türkiye'nin doğrularını ortaya koyduğunu vurgulayan Altınalan, şunları kaydetti:

"Kamu diplomasisinde kara propaganda ya da propaganda yapılmaz. Propaganda, içinde yalanı barındırır. Anadolu Ajansı asla haberi okutmak adına propaganda yapmaz. Olanı, olduğu gibi aktarırız. Anadolu Ajansı pek çok yayın organının hemen hemen tek haber kaynağıdır. Anadolu Ajansı artık 13 dilde yayın yapıyor. Rabia katliamını Anadolu Ajansı olmasaydı çok farklı verebilirlerdi. Anadolu Ajansının dünyanın birçok yerinde ofisi var, haberleri birinci elden servis ediyoruz ve diğer basın organlarını da doğruları yazmaya mecbur ediyoruz. Dünyaya doğru haber servis ettiğimiz için küresel medya istediği gibi dünyayı yönlendiremiyor. Çok dilli yayına geçtiğimiz an çok etkin olduk, özelikle Arap Baharı olarak nitelendirilen süreçte."

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ise Radyo ve Televizyon Okulu projesini hayata geçirerek doğru bir medya algısına sahip bilinçli iletişimciler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Yetiştireceğimiz iletişimcilerin meslek ilkelerine, basın ahlakına, temiz ve doğru yayıncılık anlayışına sahip medyacılar olmalarını istedik. Burada alanında uzman ve sektörün öncü kuruluşlarında çalışan eğitimcilerin verdiği derslerle öğrenciler hem meslekleri tanıyorlar hem de teknik ve kreatif konularda eğitim alıyorlar." dedi.

Proje yaklaşık 3 ay sürecek olup eiğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam