SON DAKİKA
reklam
reklam

Serkan Göztepe “Yolun henüz başındayım, sonunda değil.”

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2019, Cuma - 11:07   Okunma Sayısı: 202887
Senaryosunu yazdığı ve bir internet dizisi olan  "KARANLIK SOKAKLAR" ile  dizi dünyasına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanan genç oyuncu Serkan Göztepe henüz oyunculuğun başında olduğunu ifade ediyor ve yeni çalışmaları içinde son sürat çalışıyor. Göztepe’nin hayatı bir ajansa kayıt olması ve oradan bazı projelerin gelmesiyle başlıyor. Burada senaryonun önemini kavrayan genç oyuncu; senaryo üzerine eğiliyor ve çalışmalarını senaryo üzerinden sürdürüyor. Biz de; genç oyuncuyla oldukça keyifli bir röportaj yaparken iyi bir Kurtlar Vadisi  ve Arka Sokaklar izleyicisi olduğunu da öğrendik. Ki;aksiyonel bir tarafı da olan "KARANLIK SOKAKLAR" da, her iki diziden izler taşımakta. 

İSTANBUL

Serkan Göztepe’nin bizle röportaj yapmak istemesinin bir başka sebebi de; geçtiğimiz sene yayınlanan ve kardeş yayınımız SON-AN gazetemizde çok ses getiren Mesut Yılmaz röportajı. Serkan kardeşimiz; röportaj vesilesiyle de; örnek aldığı Mesut Yılmaz’a özel olarak selamlarını iletti. Biz de Serkan kardeşimize başarılar dilerken, Onur Yıldırım’a da özel olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?
Öncelikle mesleğe ilk adımları atışım; bir ajansta yedek oyuncu olarak kayıtlı olmam ve bana oradan bazı projelerin gelmesiyle başlıyor. Tabi, senaryo eğitimim olmayınca almadılar. Bu yüzden de ; senaryo yazmaya karar verdim ve su an senaryo yazıyorum.
Senaryosunu yazdığım dizi ; aynı zamanda bir internet dizisi olan  "KARANLIK SOKAKLAR"
İnşallah tamamladığımda;  oyuncu kadrosunu hazırlayıp, çekim ekipmanlarını oluşturup başlatmak istiyorum. Diğer bir seçeneğim de ; senaryomu bir yapımcıya satmak.

Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ?
Şu aralar; çalışmalarım gayet başarılı ve iyi gidiyor. Bazen kendimce diyaloglar yaratıp; uyguluyorum, ama senaryomda da güzel sahnelerle, aksiyon sahneleri  de yer alıyor.
Ama projemin iyi bir çalışma olacağına olan inancım çok yüksek.  Aklımda birçok karakterler var diyebilirim.  Aslında bazı insanlara ve bazı  arkadaşlara senaryomu anlattığımda onlara projem garip ve komik geliyor. Ama olsun onlara komik ve garip gelse de; senaryoyu yazmaya daha da hırslanıyorum. Bu yüzden de  aklıma fazlası ile diyaloglar geliyor ve senaryoya uyguluyorum.

Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ?
Oyunculuğa iten sebep şöyleydi.  Kurtlar Vadisi usu dizisinin tutkunuyum ve filmleri de ilgiyle takip edip; adeta bir “Filmkolik”  oldum diyebilirim. Bu yüzden de oyunculuğa olan ilgimin oradan geldiğini söylebilirim.

Ayrıca da  güzel taklit uzmanıyım; her zaman iyi ve kotu karakterlerin kılığına girebiliyorum. Bu da oyunculuk hayatımda ayrı bir yer tutuyor. Çünkü beni bir projede yer verseler; ilk olarak komik karakterler oynamak isterim ve bunun için  oyunculuk eğitimimi alıyorum ve başaracağıma inanıyorum. 

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ?
Evet oldu. ajansta çalıştığımda diyaloglu bir rol geldi . Kalk Gidelim dizisi için gelen diyaloglu rol doktor rolüydü. Üstelik bir  videolu sunum da yaptım. Fakat  net cevap gelmedi ve bir süre sonra da  ikinci bir diyaloglu bir rol geldi. Orda da  güvenlikçi  rolüydü. Benzer bir süreci orda da yaşadım.  Bu yüzden de amatör oyuncu olmaya karar verdim ve kendimce rollerle video çalışmaları yapmaktayım. 

Ama en kısa sürede; sevenlerime bir sürpriz yapıp TV ekranlarında olacak gibi görünüyorum diyebilirim. Oyunculuk gerçekten zor bir meslek;  yapabileceğin sandığın bir iş gibi geliyor. Fakat; sana senaryosu geldiğinde  rolünün niteliğine göre çok da  zorlanabiliyorsun. Bu da yapabileceğin role ve karaktere bağlı. Bu yüzden de; gerçekten eğitim almak şart. Burada önemli olan; aslında yapacağın  rolü benimsemen


Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?
Oyunculuğu  tanımam diyaloglu rollerle oldu. Ama bekliyorum ajanstan bir projede. Ya bölüm oyuncusu olarak yer almak, veya önemli bir rolde yer almak isterim. Bu aşamadan sonraki doğal hedefim; başrol olarak yer almak .Eğitimsiz olmuyor tabi tiyatro okumak lazım ; o sahne tozunu içine yutup başarılı olman lazım, ama ben daha yolun başındayım. Mesela bir reklam filminde oynayarak unlu hale gelebilirim.

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ?
En çok sevdiğim oyunculuk türü; tatlı-sert ve komik karakterleri canlandırmak. Ayrıca  güzel karakterlerde oyunculuk yapmak çok güzel bir şey. Zira; unlu olduğunda ve insanlar seni gördüğünde hatıra fotoğrafı çektirmek ister, namın olur, kotu karakter olursan dizi hayatında insanlar sert tepki gösterebilirler. Rahmetli Erol Taş buna çok önemli bir örnek. O acıdan rolünü benimsemek daha iyisi. Kısacası sadece her projede  yer almak değil, veya  TV’lerde boy göstermek değil bir rolün emeğini vererek hayata tutunmaktır.

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?
Türkiye’de su aralar oyunculuk sektöründe, insanlar  daha çok genellikle Avrupa’daki en iyi Erkek ve Kadın oyuncu ödülleri alan dizi oyuncularına daha çok önemle  bakıyorlar.  En iyi oyuncu kalitesine sahip olman her zaman çok  gerekmekte, zira yönetmen ve yapımcılar çoğunlukla karizmatik oyuncularla çalışıyorlar. Karizmatik olmak bence en iyisi.

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ?
Evet “KARANLIK SOKAKLAR” adli projemde hem senaryomu yazarken, hem de projemin başrolünde olmak istiyorum. Çünkü hikayesini yazdığım projede bir polis karakteri ve aynı zamanda da bir baş komiser. Baş komiser de; insaniyetli ve ayrıca yakışıklı  bir karakter. Ve bu karakteri bana bir hayli benzetiyorum. Eğer yapımcılarla anlaşırsam başrolde kendimi düşünüyorum. Bu sayede; ilk oyunculuk karakterime polis olarak başlamayı düşünüyorum. Kabul edilirse tabi memnun olacağım, edilmezse de bu projede senarist olmakta çok önemli.

 

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?
İlhan kaynağı olmuş birileri var.  İlk örnek aldığım kişi oyuncu ağabeyim  ve sizlerle de röportaj yapmış olan  Mesut Yılmaz  abimdir. Mesut abi hem karizmatik hem de ideal bir oyuncu. Ondan ilham aldım diyebilirim. Bu vesileyle Mesut abime selamlarımı iletiyorum.  Bir de Kurtlar Vadisi hayranı olarak  Necati Şaşmaz’ı ve  canlandırdığı Polat Alemdar karakterinden ilham aldığımı da söylemek isterim. Dediğim gibi yolun başındayım sonunda değil.

 

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?
Oyunculukta en çok çalışmak istediğim isimler önceliğim tabi ki de; oyuncu ağabeyim Mesut Yılmaz. Kurtlar  Vadisi Pusu şu sıralar yeni bölümleriyle yok maalesef ama Ertuğrul Şakar ve Cahit Kayaoğlu’yla çok çalışmak istiyorum . Fakat izlediğim başka bir dizi daha var o da Arka Sokaklar. Dizinin başrol oyuncuları olan Zafer Ergin, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan’ı çok beğeniyle takip ediyorum İnşallah onlarla çalışmak  kısmet olur. Hepsi de başarılı ve iyi bir oyuncu meslektaşlarım. Onlarla ayrı ayrı proje ve sinema filmlerinde   de çalışmak isterim . Doğrusu her biri hem örnek aldığım isimler hem de  benden daha fazla karizmatik ve iyi oyuncular.  Bunları başarmam için eğitimimi tamamlamam gerektiğini düşünüyorum. 

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
Oyunculuğa yeni başlayanlara şunları tavsiye etmek istiyorum. Öncellikle ajanslara kaydolun ve oyunculuk eğitimlerinizi iyi bir şekilde alın. Daha sonra kendinizi rolünüze verilen; kibar da olsa, kötü de olsa, komikte olsa çok benimseyin. Yine; setlerde söylenenleri ikiletmeyin ve kelimeleriniz kibar ve nazik olsun. İletmem gereken en önemli tavsiyem bu. Çünkü;  eğitiminiz olursa, her projede yer alırsınız.  Eğitim olmayınca da oyunculuk biraz figürana dönüşebiliyor.

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?
Gündelik hayatımda en çok kahveye gidip arkadaşlar ile muhabbet etmeyi seviyorum. Evde ise en çok sosyal medyayı gezinirim ve müzik dinlerim. Spor yaparım ve spor olarak koşu ve kus avı yaparım. 

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?
Öncelikle; sizlere basın yaşamımızda çok başarılar dilerim. Beni seven ve hakkımda konuşulan olumlu dedikodulardan çok memnuiyet duyarım ve projesini yazdığım dizinin karakterleri için oyuncu olmak isteyen arkadaşlarımız veya  amatör oyuncu olmak isteyen arkadaşlarım; Facebook’taki hesabım olan https://www.facebook.com/serkan.goztepe.52035   Cambazoğlu Serkan Göztepe Profilimden beni ekleyebilir ve iletişim bilgilerimden bana ulaşıp arayabilirler ve  projemde yer alabilirler. Saygı ve sevgilerinizle sizleri seviyorum.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam