SON DAKİKA
reklam
reklam

Zorlu yolculuğu eğlenceye dönüştürüyorlar

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2019, Cuma - 11:18   Okunma Sayısı: 82241
Muş'ta köylüler, yazın hayvanları için yüksek kesimlerde toplayıp biriktirdikleri otları, kışın karda kızaklarla köye indiriyor.

MUŞ

Muş'ta Merkeze bağlı Karabey köyünün Boğaz mezrası sakinleri, yazın hayvanları için yüksek kesimlerde topladıkları otları kümeler halinde biriktiriyor.

Köylüler, kışın bu otları kızaklarla zorlu bir yolculuğun ardından köy ve mezraya indiriyor. Çocuklar da ot yüklü kızaklarla karda kayarak bu zorlu yolculuğu eğlenceye dönüştürüyor.

Köy sakinlerinden Cesim Kaya, AA muhabirine, kırsal kesimde yaşadıkları için özellikle kışın güçlük çektiklerini söyledi.

Yazın yüksek ve engebeli arazide hayvanları için tırpanla ot biçtiklerini anlatan Kaya, "Bu otları 4 kilometrelik mesafede kızakla taşıyoruz. Bu işi köylülerle imece usulü yapıyoruz." dedi.

Mahmut Kaya, topladıkları otları arazi engebeli olduğu için yazın taşıyamadıklarını, kışın gelmesiyse kızaklarla bu işlemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yazın otları yüksek bir yerde biriktirdiklerini anlatan Kaya, "Yol olmadığı için otları yazın köye getiremiyoruz. Kışın karın sertleşmesiyle kızaklarla köye taşıyoruz. 

Meşakkatli bir yolculuk sonunda köye getirdiğimiz otları hayvanlarımıza veriyoruz. Kışın gidiş geliş 8 kilometre yol yapıyoruz. Yolculuğumuz çok zor oluyor. Dağları ve dereleri aşıyoruz. Kızakları dağa sırtımızda taşırken çok zorlanıyoruz. Otları getirirken de aynı zorlukları yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam