SON DAKİKA
reklam
reklam

Şehitlerimizi Andık

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2019, Pazartesi - 11:29   Okunma Sayısı: 311130
Genelkurmay Başkanlığının on beş günde bir ve Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında düzenlenen düzenlediği ve 23 Ocak  "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğine özel bir davetle Yeşilçam’ı Gönül Verenler Derneği  ve Yeşilcam’a emek veren pek çok değerli sinema sanatçısıyla birlikte katıldım. 

İSTANBUL

Yeşilçam’ı Gönül Verenler Derneği  Başkanı Muharrem Erdemir ve Yönetim Kurulu üyelerine ve Erdoğan Kahraman’a özel olarak çok teşekkür ediyorum. Orada katılan çok  sayıdaki insanımızla çok duygusal anlar yaşadık. Hababam Sınıfının Bacaksız’ı Tuncay Akça,Hayta İsmail’i Ahmet Arman, oynadığı Kamu Spotunda "Sigarayı acilen bırakman lazım"  sözüyle ile aklımıza kazınan ve Hababam Sınıfında da yer alan  Teoman Ayık ile Yeşilcam’ın sevilen isimlerinden  Deniz Aykanat,Zekiye Yılmaz,Hasan Yıldız,İsmail Ölçerman, Mehmet Yüksel, Şükran Cağman gibi pek çok sinema sanatçısı da burada bulundular. Askerlerin sinema sanatçılarına olan ilgisi bir hayli yoğundu.

 

Şehitlerin yürek burkan hikayeleri duygusal anlar yaşattı

Öğretmen Albay Erhan Altunok tarafından sunulan Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında  ilk olarak Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın hayat hikayesine yer verildi. Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın annesi öğretmen Gülderen Şarlak da orada bulundu ve Gülderen öğretmenimiz teşekkürlerini iletti. 

 

Albay Altunok, daha sonra ise Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden; Yüzbaşı Ali Sabir ve Er Hüseyin'in yüreklerimizi burkan hikayelerini  anlattı. Yüzbaşı Ali Sabir ve Er Hüseyin'in torunları da burada birer teşekkür konuşması yaparak Genelkurmay Başkanlığına teşekkür etti. Daha sonra özel olarak hazırlanan  şehitlerimizin künyelerinin yer aldığı onur kütüğüne künyeler çakıldı ve şehitlerimizin  ailelerine plaket sunuldu.

Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edilen etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.

Etkinlikten sonra Öğretmen Albay Erhan Altunok’la bir hatıra fotoğrafı çektirdim. Komutanlarımıza ,sanatçılarımıza ve askerlerimize TÜNAYDIN gazetelerini dağıttık ve onlar da gazetemize başarılar dilediler. Bu vesileyle cennet vatanımız için canlarını kanlarını ortaya döken şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi saygıyla anıyor; hayatta olan gazilerimize saygılarımızı gönderiyoruz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam