SON DAKİKA
reklam
reklam

GÖRGÜ NEZAKET VE ZERAFET EĞİTİMİ  ARTIK DİJİTAL ORTAMDA!

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2019, Pazartesi - 11:47   Okunma Sayısı: 440619
Sosyal yaşam , İş dünyasında konuşma, davranış, giyim ve sofrada görgü nezaket kurallarına uyum büyük önem taşıyor. Sosyal ve profesyonel yaşam alanlarında doğru iletişime katkı sağlayan asegelisim.com Türkiye’deki ilk online görgü, nezaket, zarafet ve protokol eğitimi sitesi olarak yayın yaşamına merhaba dedi. 

 

 

Kültürümüzde eski Türk yaşayışından günümüze dek adâb-ı muaşeret (birlikte yaşamanın edebi/ görgü kuralları) toplum yaşamının her alanında önemini korumuştur. Günümüzde çeşitli nedenlerle bu kuralların unutulması ya da önemsenmemesi sosyal ve profesyonel ilişkilerimizde sorunlar yaşamamıza neden oluyor.

      Öte yandan iletişim, sosyal hayat ve kariyeri bir bütün olarak düşünen bireyler kişisel gelişime daha çok önem veriyor, etkili iletişim, diksiyon, imaj, beden dili, nezâket ve protokol eğitimlerine katılıyor. Sosyal davranış ve protokol kurallarına uymanın bireylerin özel, sosyal ve profesyonel yaşamlarına, toplumsal ve toplumlar arası ilişkilere saygıyı, uyumu, düzeni ve zaman tasarrufunu kazandırdığı, kişisel gelişime ve toplumsal farkındalığa katkı sağladığı tartışmasız.

      Yaşamın her alanında her daim en çok ihtiyacımız olan şey saygıyı içselleştirmek ve incelikli olabilmek. Bireylerin, kurumların, devletlerin imajlarını oluşturabilmesi ve itibarlarını koruyabilmeleri için etkili iletişim tekniklerini kullanmaları, bunun için de sosyal davranış, nezâket ve protokol kurallarını bilmesi gerekir. Toplumdan topluma farklılık gösteren sosyal davranış ve nezâket kuralları gelenek, görenek, dini inançlar ve batılı etkilerle şekilleniyor. Protokol ilkeleri de çeşitli kurum yönetmelikleriyle ve Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla belirleniyor.

      Toplumsal ilişkilerimizde, sosyal ve profesyonel alanlarda önemini koruyan sosyal davranış, nezâket ve protokol kuralları yeterince bilinmiyor. Bu nedenle kişilerarası, kurum içi ve kurumlar arası iletişimde sorunlar yaşanabiliyor. Bilgi eksikliği, doğru bilinen yanlışlar, daha hızlı bir hayat akışı içinde oluşumuz ve toplumsal yaşamda olumsuzlukların artması gibi nedenlerle saygı ve birlikte yaşamanın kuralları yeterince önemsenmez hâle geliyor. Oysaki en çok ihtiyacımız olan değerli, uyumlu, incelikli ve başarılı bir yaşam.

 

 

Görgü, nezaket, zarafet ve protocol online eğitimi sitesi, İletişim kategorisinde sözlü iletişimde nezaket ve hitap, yüz yüze iletişim, görgü, nezaket, zarafet ve protokol, topluluk önünde konuşma ve sunum, sosyal ağlar; kişisel imaj kategorisinde giyim ve zarafet; sosyal yaşam kategorisinde sofra adabı, davetler, ziyaretler, hediyeleşme ve çiçek sunumu, kamuya açık yerler ve toplu taşıma araçları, kurumsal ve resmi yaşam kategorisinde iş hayatında iletişim, görgü ve nezaket ile protokol kuralları eğitimleri veriyor. 

 

İnternet üzerinden verdikleri eğitimle Toplumda önemli bir gereksinimi karşılayacaklarını belirten İletişim Eğitimcisi Nükhet Erkoç “Zaten bu eğitimlerimizi kurumsal firmalarda kamuda birebir kişisel olarak veriyorduk ancak online olarak zaman sorunu yaşayanlar, iş dünyası için de kolaylaştırılmış bir hale getirdik, iyi de oldu “ dedi…

              

“Nezaket ve zarafet farkınızı yansıtır.”        

 

“Nezaket ve zarafet farkınızı yansıtır.” Sloganıyla konunun önemine vurgu yapılan açıklamada kurucu eğitimci Nükhet Erkoç; “Fiziki ortamda ve online eğitimlerimizde en çok dikkat ettiğimiz şey yaşam tarzlarına ve tercihlere saygı. İnsanları ve yaşamı geniş perspektiften bakarak anlayabiliriz. Eğitimlerde farklı bakış açılarına sahip her yaş, cinsiyet, statü ve kültür seviyesinden yetişkin bireyin kişisel gelişimine destek sağlayacak içeriklerimiz bulunuyor. Kariyer planlaması yapanlar, öğrenciler, çalışanlar, yöneticiler zaman kaybı yaşamadan eğitimlere katılabiliyorlar. Sosyal ve profesyonel alanda öne çıkmak isteyenleri asegelisim.com’a bekliyoruz. Çünkü nezaket ve zarafet farkınızı yansıtır.” Diye ekliyor...

asegelisim.com’da kişisel gelişimi destekleyecek dersler farklı kategoriler içinde sunuluyor.  www.asegelisim.com ‘da yer alan eğitimlerden bazıları: Yüz yüze iletişim, sözlü iletişimde nezaket ve hitap, giyim, sofra adabı, davetler, sosyal ağlar, iş hayatında iletişim, görgü nezaket ve protokol kuralları.

Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı online görgü, nezaket zarafet ve protokol eğitimi sosyal, kurumsal, resmi ortamlarda uyumlu ilişkiler kurmanızı sağlayan dış görünüş, konuşma ve davranış biçimleri hakkında bilgi veriyor. Toplumun her kesiminden bireylerin sosyal ve profesyonel yaşamda fayda sağlayabileceği eğitimler içerir. Yazılı ve videolu içeriklerle güncellenir. Fiziki ortamlardaki eğitimlere zaman ayıramayan, yeterli bütçesi olmayanlar için istediği konu hakkında eğitim alma imkanı sunuyor. Eğitimleri alıp sınavda başarılı olanlara katılım belgesi veriliyor.

 

Bu eğitim sonunda kişinin kazandığı yetkinlikler:

•Kişinin kendisine ve başkalarına gösterdiği saygıyı söz ve davranışlarıyla yansıtmasını sağlar.

•İmajı destekler, özgüveni arttırır.

•Etkili iletişim kurmayı sağlar.

•Bireyleri saygılı ve incelikli konuşmaya, davranmaya davet ederek toplumsal ilişkilere düzen ve uyum getirir..

•Sosyal, kurumsal ve resmi hayatta etkili iletişim kurmamızı sağlayarak, hem kendi motivasyonumuzu hem de başkalarının motivasyonunu destekler.

•İş yaşamında başarı oranını arttırır.

•Tüm ortamlarda ve tüm ilişkilerimizde karmaşayı ve zaman kaybını önler.

•Kişilerarası iletişim, etkili iletişim ve hitap, imaj, giyim, sosyal, kurumsal ve resmi ortamlarda davranış, sofra adabı, ziyaretlerde ve davetlerde nezaket, sosyal ağlarda iletişim, yazılı iletişim, zarâfet ve protokol ilkeleri hakkında güncel ve detaylı bilgiler edinmemizi sağlar.

•Konular yazılı, görselli ve videolu anlatımlarla güncellendiği için eğitimi alanlar edindikleri bilgileri yaşamına hızlıca yerleştirebilir.

•Online konu testleri ve sertifika sınavıyla kariyer planlaması yapanlar zaman kaybına uğramadan destekleyici bir eğitim belgesi alır.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KAMİL YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam