SON DAKİKA
reklam
reklam

Berlin'de geleneksel Türk okçuluğu yaşatılıyor

Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2015, Cuma - 16:00   Okunma Sayısı: 74147

BERLİN 

Almanya'nın başkenti Berlin'de "Kemankeş Germania" derneğini kuranMuzaffer Türk, Almanların geleneksel Türk okçuluğunu yavaş yavaş tanımaya başladığını söyledi.

Üniversite bünyesinde katıldığı kursta okçuluğa başlayan Türk, Almanya'da geleneksel Türk okçuluğuna duyulan ilgiyi, kurduğu Kemankeş Germania derneğinin faaliyetlerini ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Berlin Teknik Üniversitesi'nde 5 yıl önce katıldığı olimpik okçuluk kurslarının ardından geleneksel Türk okçuluğuyla tanıştığını, araştırmalarını bu yönde derinleştirdiğini belirten Türk, Türkiye'de Okçuluk Vakfı'nı ziyaret ettiğini, tavsiyeler üzerine bu faaliyeti dernek çatısı altında sürdürmeyi uygun gördüğünü ve 2014'te söz konusu derneği kurduğunu, bu yıl da faaliyetlere başladığını ifade etti.

Geleneksel Türk okçuluğunu tanımaya başladılar

Almanya'da ayrıca Solingen kentinde Türk Okçuluk Talimhanesi'nin faaliyet gösterdiğini, Köln ve Frankfurt kentlerinde geleneksel Türk okçuluk derneklerinin kurulma aşamasında olduğuna dikkati çeken Muzaffer Türk, onlarla birlikte çalışmaları sürdürdüklerini, geleneksel Türk okçuluğunu yapmak isteyenlere destek olunduğunu kaydetti.

Almanların ise bu okçuluk türünü çok fazla tanımadığını belirten Türk, "Aslında çok fazla ilgileri yok ama özeniyorlar, çok dikkatlerini çekiyor. Bizimle birlikte geleneksel Türk okçuluğunu biraz tanımaya başladılar" dedi.

Kemankeş Germania'nın Berlin Okçuluk Federasyonuna kayıtlı bir dernek olduğunu, federasyonda ayrıca antrenörlük eğitimi gördükten sonra lisansını da aldığını ifade eden Türk, "Orada benim sunumlarım, çalışmalarım geleneksel Türk okçuluğuna yönelikti. Özellikle federasyon başkanı ve Almanya'nın milli takım antrenörü çok iyi buldu. Bununla ilgili Almanya çapında bir turnuva  düzenlemek istediklerini ve destek olacaklarını ifade ettiler" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam