Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/02/05/Demirhindi___faydalarY_1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Alışveriş listenizden demirhindiyi eksik etmeyin… - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Alışveriş listenizden demirhindiyi eksik etmeyin…

Eklenme Tarihi: 5 Şubat 2019, Salı - 13:07   Okunma Sayısı: 80684
Osmanlı mutfağının vazgeçilmez besini olan ancak günümüzde değeri çok bilinmeyen demirhindi genel olarak Ramazan ayında şerbet olarak tüketiliyor. Etkili içeriği düşünüldüğünde ise sofralarda çok daha fazla yer bulması daha net ortaya çıkıyor. Avrasya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Büşra Çengel, mucize besin demir hindi meyvesinin bilinmeyen yararlarını anlatıyor.

Faydaları şaşırtan meyve; demirhindi

Güçlü bir antioksidan olan demirhindi, gerçek bir sağlık deposu olarak tanımlanıyor. İçeriğindeki E, B, C vitaminleri ve diyet lifi barındıran demirhindi aynı zamanda etkili anti enflamatuar görevi görüyor. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, selenyum, bakır gibi mineraller barındıran demirhindinin faydaları saymakla bitmiyor.

Demirhindinin bilinmeyen yararları…

Tatlı-ekşi bir tada sahip olan demirhindinin sunduğu faydaları ise şu şekilde özetlemek mümkün;

> Polifenoller bakımından zengin olan demirhindi, antioksidanlar sayesinde serbest radikaller ile savaşarak hücrelerin zarar görmesini engeller.

> Bağışıklık sistemi için oldukça etkili bir meyvedir. Bronşit ve göz inflamasyonları için ilaç görevi görür. Özellikle kışın ve mevsim geçişlerinde bolca tüketilmelidir.

> Demirhindinin öz yağı bakteri ve virüslerle savaşarak solunum yoluyla bulaşan hastalıklara karşı güçlü bir savunma mekanizması yaratır.

> Bir kase demirhindi meyvesi, günlük magnezyum ihtiyacının %28’ini karşılar.

> Kötü LDL kolesterol oranlarını düşüren demirhindi ayrıca kan basıncını da düzenler. Bu sayede kalp sağlığı için oldukça etkili bir besindir.

> Sindirim sistemi için oldukça faydalıdır ve kabızlığa faydalıdır.

> Eklem ağrıları üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.

> Gargara olarak kullanıldığında ağız yaralarına da iyi gelir.

> Midedeki asit salgısını azalttığı için ülsere iyi gelir.

> Ciltteki leke ve çillerin rengini açmaya yardımcı olur.

> Gut ve eklem iltihaplanmasında rahatlama sağlar. www.avrasyahospital.com.tr

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam