SON DAKİKA
reklam
reklam

Kardeş Elin'den 5 Bin Katarakt Ameliyat Projesi

Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2019, Çarşamba - 11:03   Okunma Sayısı: 182093
Kardeş Eli İnsanİ Yardım Derneği, Afrika'da yaşanan insanlık dramı için yardım çağrısında bulundu.

İSTANBUL

1.2 Milyar Nüfusu olan Afrikada Yaklaşık 10 Milyon İnsan Katararkt Sebebiyle Göremiyor Bu insanların kör olma sebeplerinin başında ise katarakt gelmektedir. İlaç veya gözlükle tedavisi mümkün olmayan katarakt, doğuştan ya da çoğunlukla yaşa bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Oluşmuş bir kataraktın tek tedavisi de ameliyattır. Hastalık boyunca kişinin sosyal yaşantısını rahatsız edecek derecede hem uzak hem de yakın görüş azalmaktadır. Katarakt, gözdeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesidir. Saydamlığı bozulan lens, sisli, buzlu veya lekeli cam gibi olur ve görme ile ilgili şikayetler başlar. Cisimler şekilsiz, bulanık veya zayıf görülür. Göz yorgunluğu ve baş ağrısı oluşur.

Afrika’da katarakt hastası olup tedavi görebilenlerin oranı 1 milyonda 500 kişidir. “Üçüncü Dünya Ülkeleri”nde her 5 saniyede bir kişi ve her 1 dakikada bir çocuk kör olmaktadır. Özellikle Sahra kuşağı üzerinde yer alan Nijer, Çad, Mali, Burkina Faso, Etiyopya gibi ülkelerde ortalama olarak 40.000 insana bir doktor düşerken, milyonlarca insan hayatlarında hiç doktor görmeden yaşıyor. Nijer’de ameliyat yapabilen göz doktoru sayısı sadece 11’dir. Bu da, 1,2 milyon kişiye sadece bir göz doktorunun düştüğü anlamına gelmekte.

Katarakt, göz merceğinin şeffaflığını kaybederek görmenin azalmasına sebep olan bir hastalıktır.  Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünyada katarakt nedeniyle yaklaşık 19 milyon insanın iki taraflı olarak kör olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamlar gösteriyor ki dünyadaki tüm körlük vakalarının neredeyse yarısı Katarakt kaynaklanıyor.

Kardeş eli İnsani Yardım Derneği, “Onların Hayatlarına Umut Gözlerine Işık Olun “ sloganıyla özellikle Afrika ülkelerinde iklim şartları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı Katarakt hastalarına yardım kampanyası ile yeniden iş başında. 1.2 Milyar Nüfusu olan Afrika'da yaklaşık 10 milyon insan Katarakt sebebiyle görmüyor. Kardeşli, Katarakt hastalarına umut ve ışık olmaya hazırlanıyor

10 MİLYON İNSAN KATARAK SEBEBİYLE GÖREMİYOR,

Türkiye'de ve Dünyada milyonlarca insan Katarakt ile mücadele ediyor, Katarakt ilerlemesini yavaşlatacak bir ilaç yoktur. Tek çare ameliyattır.  Sizlerde bizlere ulaştıracağınız desteklerle milyonlarca Katarakt hastası insana umut ve ışık olabilirsiniz.

ONLARIN HAYATLARINA UMUT GÖZLERİNE IŞIK OLUN

Kardeşli yardım gönüllüleri milyonlarca insandan birinin dahi hayatını değiştirmek için çalışmalarımıza eksiksiz devam edeceğiz. Elbet yapan birileri olur diyerek Afrikalı kardeşlerimizi karanlığa mahkûm etmeyip ben yaparım demek bizlerin üstüne birer vazife ve imanımızın bir gereğidir.

KARDEŞ ELİ’NİN KATARAKT KAMPANYASI

Kardeş eli İnsani Yardım Derneği gönülleri 2019 yılı içerisinde 5 bin kişinin tedavi edilmesi için çalışmalarını başlattığını ve “Onların Hayatlarına Umut Gözlerine Işık Olun “ sloganıyla yardım sevenlerin bağışlarını beklediklerini söylediler. Kardeşli, Kardeş Ülke Afrika’da Siz Kıymetli Bağışçılarımızın Desteği ile Milyonlarca Aileye can, Binlerce Aileye umut, ışık olmaya ve Türkiye’mizin Selamını İletmeye hazırlanıyor.

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği  ''Onların Görme Umudu , Sizlerin Görmesine Bağlı'' sloganıyla başlatmış olduğumuz katarakt ameliyatı projesi ile 10 Milyon Afrikalı sizleri bekliyor.

Onların Yaşamlarını Mutlu Kılacak Olan Biriktirdiği Anlarını Görmesi , Hayata Atılan Ilk Adımları, Başarıların ilk zamanını, Hayellerindeki Denizin Mavisini , Ormanın Yeşilini , Dağları ve Nehirleri Görmeleridir.Gelin Sizde Görmeye değer Anları Yaşamaları için bir katarakt Hastasının gözlerini Açmaya vesile olun,Bir Hayatı Aydınlatma bedeli sadece 500 lira.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam