SON DAKİKA
reklam
reklam

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye ve Rusya ilişkileri eski günlerine geri dönecektir

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2015, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 73377

ANTALYA 

Hafta sonunu memleketi Antalya'da geçiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'daki Rus Sanat ve Kültür Derneğini ziyaretinde ilde yaşayan Rusların yeni yılını kutladı.

Dernek üyeleriyle sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, Rus uçağının düşürülmesinin ardından olaydan duyulan üzüntünün, gerek Cumhurbaşkanı gerek Başbakan gerekse Dışişleri Bakanı olarak kendisi tarafından çeşitli platformlarda defalarca dile getirildiğine işaret etti.

"Bu sürecin aşılması için çok çaba sarf ettik, ediyoruz"

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bundan kesinlikle halkların etkilenmemesi gerekiyor. Maalesef Rusya'da yaşayan bazı Türk vatandaşlarına yönelik olumsuz adımlar atıldı. Bundan duyduğumuz üzüntüyü Rus mevkidaşımız Sayın Lavrov'a söyledik. Geçen gün Antalya'dan üç öğrenci yanıma geldi. Onları üniversiteden geri göndermişler. Şimdi çocuklar kendilerine okul arıyorlar. Büyük olasılıkla Ukrayna'da bir okula gidecekler. Sayın Lavrov, bu tür uygulamaların yanlış olduğunu ve önlem alacaklarını söyledi. Aynı şekilde Rus vatandaşlarının seyahat özgürlüğünü, tatil özgürlüğünü engelleyici bir politikaya da dönüşmemesi gerekiyor. Umarım Rus dostlarımız attıkları bu adımları yeniden gözden geçirirler. Sizler de biliyorsunuz, Türkiye olarak Rusya'ya karşı herhangi olumsuz bir adım atmadık. Burada dost olarak konuşuyoruz. Bunun gerekçelerini samimi bir şekilde paylaştık. Bizim Rusya'dan çekindiğimiz veya suçluluk psikoloji içinde olduğumuz için bu adımları atmadığımızı düşünmesinler. Tam tersi Rusya'ya önem veriyoruz. Rusya bizim için çok önemli bir partner. O nedenle sabırla bekliyoruz, adım da atmıyoruz."

Ticari açıdan Rusya'nın Türkiye için çok önemli bir partner olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Türk ve Rus halklarının kardeş ve dost olduğunu bildirdi. Çavuşoğlu, "Hakların arasında oluşan bağı koparmaya kimsenin gücü yetmez. Ne siyasetçinin gücü yetebilir, ne da başkasının. Biraz daha sabredeceğiz, her şey güzel olacak" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'da yaşayan Rusların sadece bakan, mülki amir veya polise emanet değil, Antalya halkına emanet olduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu, "Bu sürecin aşılması için çok çaba sarf ettik, ediyoruz. Hiç merak etmeyin bir gün yine Türkiye ve Rusya ilişkileri eski günlerine geri dönecektir. Sizleri seviyoruz, her konuda sizlerin yanınızdayız" diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam