Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/02/17/thumbs_b_c_43a3db8283f57e9f9d5e21786044edf8.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kurdukları ittifakın içerisinde PKK var - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kurdukları ittifakın içerisinde PKK var

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2019, Pazar - 21:55   Okunma Sayısı: 88641
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Geçmişte CHP'ye oy veren arkadaşlarımızın huzursuzluklarını görüyoruz. Çünkü bugün kurdukları ittifakın içerisinde PKK var." dedi.

ANTALYA

Antalya'daki temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi'nde AK Parti Elmalı ilçe toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, Elmalı ilçesinin her zaman en dinamik, en heyecanlı ilçelerden bir tanesi olduğunu söyledi. 

Çavuşoğlu, artan kalabalık ve coşkunun 31 Mart seçimleri için Elmalı'da Ümit Öztekin, Büyükşehir'de Menderes Türel'in yola devam etmesinin bir müjdesi olduğunu ifade etti.

Çiftçinin ihtiyaçlarını dün sahada gördüğünü ve akşamında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla ilettiğini belirten Çavuşoğlu, gübre ve ilaçtaki fiyatların fahiş fiyata çıkarıldığını, döviz düştüğü halde fırsatçıların fiyatları düşürmediğini aksine artırdığını gördüklerini anlattı.

Çiftçinin üzerindeki maliyetin indirilmesi için devletin gereğini yapacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "17 yıldır çiftçimize her alanda, etten, süte mazottan ürün desteğine kadar çok büyük destek verdik. Şimdi de rantçıların çiftçilerimizin ezmesine izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhur İttifakı ile iki teşkilatın gücünü birleştirdiğini, omuz omuza çalıştığını aktararak, "Neden Cumhur İttifakını kurduk? 15 Temmuz'dan sonra bir ve beraber olmamız gerektiğini gördük. Farklı siyasi partiler olsak bile söz konusu bayrak ve millet ise siyasi kaygıları ikinci plana itip vatan ve millet için bir ve beraber olmalıyız. Süreçte o zaman başladı. Cumhur İttifakı kurulmadan önce de MHP ve Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin çok büyük desteklerini gördük." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında Türkiye'nin menfaatlerini korurken arkalarında milletin desteğini gördüklerin, yeri geldiği zaman dik durup yeri geldiğinde de masaya yumruklarını vurduklarını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Gücün varsa hakkını savunursun, yoksa savunamazsın. Bugün Türkiye hem sahada hem de masada güçlü. Geçmişte sahada kazanıp masada kaybediyorduk. Şimdi geçmişteki sahadan daha güçlüyken, masada da artık güçlüyüz. Çünkü doğruları savunuyoruz. Kimsenin hakkına tecavüz etmiyoruz. Mazlumların hakkını savunuyoruz. Küresel sistemin çarpıklıklarını gösteriyoruz. Dünyada en çok insani yardımı yapan bir ülkenin, dünya insanları için söylediği her söz yerini bulur. İçi boş kuru laf değildir. 2017'de ABD 6,7 milyar dolar, Türkiye 8,1 milyar dolar insani yardım yapmış. ABD'nin milli geliri bizimkinden çok yukarıda? Ama bu gönlü yüksek bir ülkenin dış politikasının yansımasıdır. Bugün önümüze çıkan badireleri emin adımlarla aşarak yolumuza devam ediyorsak, gücümüz sayesinde. Bugün ekonomik gücümüz, finans sistemimiz ve bankacılık sistemimiz zayıf olsaydı, bu saldırıları kolay atlatamazdık."

"Cumhur İttifakı mezara kadar devam edecek"

Türkiye'nin çevresindeki ateş çemberine rağmen istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmesinin nedeninin güçlü bir yönetiminin olması olduğunun altını çizen Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz sadece milletvekili ya da belediye başkanlığı için değil. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Türkiye'yi ulaştırmak için önemlidir bu seçim. İstikrarımızı güçlendirmek, emin adımlarla yolumuza devam etmek için bu seçim önemlidir. Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu sebeple bir araya gelerek, teşkilatlara talimat vererek bu Cumhur İttifakı'nı oluşturduk. Cumhur İttifakı sadece 31 Mart Pazar gününe kadar değil, Cumhurbaşkanımızın tasviriyle, mezara kadar devam edecek. Bu ittifak, Sayın Devlet Bahçeli'nin söylediği gibi millet adınadır. Ülkenin ve milletin bekasıdır. Bu yüzden bize de sorumluluk düşüyor. Onları da yerine getireceğiz. Ona göre çalışacağız."

"CHP'liler huzursuz"

Çavuşoğlu, 31 Mart'ta demokratik ve şeffaf bir seçim olması için gayret ederek vatandaşın tercihinin sandığa yansımasını sağlayacaklarını ifade etti.

Geçmişte CHP'ye oy verenlerde huzursuzluklar gördüklerine değinen Çavuşoğlu, "Çünkü bugün kurdukları ittifakın içerisinde PKK var. Yok 'Efendim HDP meşru bir partidir, bunlarla da ittifak yaparız' demeleri bunları aklamaz. Türkiye özgür bir ülkedir. Demokratik bir ülkedir. Herkes siyasi parti kurabilir. Ama o siyasi parti ve içindekiler, belediye başkanları ve bazı milletvekilleri, PKK'ya silah götürmesinin karşılığını aldılar. Şimdi yargılanıyorlar, sorgulanıyorlar. Bunların belediye başkanları devletin verdiği parayı, milletin vergisini PKK terör örgütüne aktarıyordu. Gereği yapıldı. Bugün o parti PKK izin vermezse bir adım bile atamaz. PKK'nın önde gelen teröristleri 'Bu ittifakı destekliyoruz.' diyorlar. Bu ittifakın içinde PKK var. Vatanını, milletini seven, başta CHP olmak üzere diğer partilere oy veren vatandaşlarımız bunu kabullenemez. CHP'li kardeşlerimizin daha rasyonel düşündüklerini görüyoruz."

İzmir'e adayları Nihat Zeybekçi'ye destek olmak için gittiğinde CHP'lilerin "Biz artık bıktır bunlardan, biz partimiz diye oy verdikçe bizi sömürdüler. Hiç bir şey yapmadılar. Artık bunlara oy vermeyeceğiz, size vereceğiz. Gelin artık." dediklerini anlatan Çavuşoğlu, İzmir'in sadece Türkiye'nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu, benzer şehirler dünya markasıyken İzmir'de CHP zihniyeti yüzünden Türkiye'nin en kötü belediyeciliğinin bulunduğunu söyledi.

İzmir'in belediye hizmetleri açısından en sonuncu illerden birisi olabileceğini belirten Çavuşoğlu, "Tunceli'ye gittim. Kayyum var. Valilik bir güzel hizmetler yapmış ki Tunceli o kadar güzel olmuş. Güvenlik güçlerimiz de şehir ve dağdaki teröristleri temizlemiş. Terör örgütleri Tunceli'yi terk etmiş. Valilik bir belediyecilik hizmeti yapmış ki herkes çok memnun. İzmir'de de makus talih değişecek. İnşallah Nihat Zeybekçi'yi seçecekler sonra çok güzel çalışmalar yapılacak." dedi.

Çavuşoğlu, Elmalı-Korkuteli yolunun yarım kalan çalışmalarının mart ayında yeniden başlayacağını, daha sonra da yolun Finike'ye kadar uzanacağını bildirdi.

"Fırsatçıların tekeline çiftçilerimizi bırakmayız"

Elmalı ilçesine bağlı Yuva Mahallesi'ndeki toplantıda da konuşan Çavuşoğlu, son birkaç gündür Antalya'nın batısında Elmalı, Kaş ve Kumluca'da çalışmalar yaparak vatandaşın istek ve şikayetlerini dinlediğini söyledi. 

Özellikle gübre, ilaç ve yemde fiyatların çok fahiş olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, fırsatçıların döviz kurundaki dalgalanmayı fırsat bilerek, haksızlık yaparak fiyatları çok yükselttiğini ifade etti. 

Dövizdeki düşüş ve Türk lirasının döviz karşısında değer kazanmasına rağmen fiyatların düşürülmediğini anlatan Çavuşoğlu, "Buna da bir çare bulmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız ile görüştük, talimatları verdi. Tarım Bakanımız ile görüştük, üzerinde çalışıyoruz. Gerekirse burada da belediyelerimiz ilaç ve gübrede tanzim yapar, fırsatçıların tekeline çiftçilerimizi bırakmayız. Onları ezdirmeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçiye çok önem verdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, çiftçiye önem vermeyen bir ülkenin sonunun karanlık olduğunu dile getirdi. 

Çavuşoğlu, 3 liraya üretilen bir malın tüketiciye 9 liraya satılmaması gerektiğinin altını çizerek, "Aradaki 6 lira çiftçinin değil, rantçıların cebine giriyor. Ama tüketicinin cebinden de çıkıyor. Bu enflasyon, yüksek faiz oluyor. O da dönüp dolaşıp bizi etkiliyor. Bir haksız kazanç var. Derdimiz çiftçiyi ve tüketiciyi korumak. Aradaki fırsatçıları kaldırmak, onlara fırsat vermemek. İnşallah her şey yerli yerine oturacaktır. Çiftçilerimize desteklerimizi vermeye devam edeceğiz." dedi.

"CHP terör örgütleriyle ittifak içinde"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereği artık ittifakların olduğunu, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu ittifakların görüldüğüne değinen Çavuşoğlu, her partinin istediği partiyle ittifak kurabildiğini anlattı.

Karşı oldukları ve kabullenemedikleri tek şeyin, terör örgütü PKK'nın ittifakın içinde yer alması olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Terör örgütlerinin ittifakın içinde olmasını CHP'li ve İYİ Partili kardeşlerimiz de çok net bir şekilde görüyor ve tepkilerini de koyuyor. Vatanını milletini seven herkes bunu görüyor. Ama Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iradesiyle kurulmuş bir ittifaktır. Bu ittifak pazara kadar değil, mezara kadardır. Çünkü Türkiye'nin geleceği ve bekası için bu ittifak önemlidir. Sadece seçim için gücümüzü birleştirmek olmaz. Sonuna kadar. Ne diyor Bahçeli, 'Millet aklı'. Çünkü milletimiz böyle istiyor. Milletimiz çok daha güçlü bir Türkiye istiyor. Milletimiz tehlikeyi ve tehditleri görüyor. Önümüze çıkarılan engelleri görüyor. 'Bu engelleri aşmak için bir ve beraber olmamız gerekiyor' diyor. Vatanını, milletini seven partiler ve liderler olarak görevimiz, gücümüzü birleştirmek ve sonuna kadar gitmek. Güçlü Türkiye için birlikte çalışmaktır. "

"Hiç kimseden korkumuz yok"

Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bazı liderlerin kaçıp çay kahve içip, yaşananları televizyon karşısında izlemesine karşın, partilerin tabanlarının söz konusu devlet, millet ve vatan olduğu için yek vücut olduğunu anlattı.

Türk halkının hakkını her yerde savunduklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Hiç kimseden korkumuz yok. Kimseye düşmanlığımız yok ama bize düşmanlık yapanlara da gerekeni yapıp haddini bildiriyoruz. Var olan sorunları da çözüyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde 'Şu ülke, bu ülke şöyleydi böyleydi' diye konuşuyorlardı. Bizim seçimlere de karışmak, müdahale etmek istiyorlardı. Bu seçimlerde yapıyorlar mı? Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ırkçıların, İslam düşmanlarının Türkiye'ye saldırması, gündem yapması doğaldır. Çünkü bunlar ırkçıdır, faşisttir. Bunlar İslam düşmanıdır. Böyle tehlikeler var. Yarın, Batılılar geçmişte olduğu gibi, İslam düşmanlığı modası geçtikten sonra kendi aralarında din savaşlarına giderler. Tehlike oraya doğru gidiyor. 'Sen Katoliksin, ben Protestanım' diyerek 100 yıl savaştılar, yetmedi 30 yıl daha savaştılar. İstemeyiz böyle savaşları. Ama tehlike oraya doğru gidiyor. Bunlarla da mücadele ediyoruz."

"Teröristleri temizleyeceğiz"

Çavuşoğlu, sorunları çözmek için yeri geldiğinde dik duruş gösterdiklerini, yeri geldiğinde çözüm için aklıselim davranarak konulara hakim olduklarını anlattı.

Bu durumun özgüvenden kaynaklandığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Artık millet ve Türkiye Cumhuriyeti olarak özgüvenimizi yeniden kazandık. Kimsenin karşısında ezik değiliz, kimseye de muhtaç değiliz. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz olsa böyle özgüvenli hareket edemeyiz. Savunma sanayisindeki silahları dışarıdan alsaydık, sahada bu kadar kendimize güvenli bir şekilde hareket edemezdik. Geçmişte Irak'a girerdik, 'çekilin' derlerdi çekilirdik. Ama şimdi 'girmeyin' dedikleri Afrin'e giriyoruz, 'giremezsiniz' dedikleri Fırat Kalkanı bölgesine giriyoruz. PKK, YPG, DAEŞ ne kadar terörist varsa hepsini temizliyoruz. Fırat'ın doğusunda 'Yapma, etme' diye kimin ne dediği bizi ilgilendirmez. Buradan bu teröristler ya temizlenecek ya da temizleyeceğiz. Başka çaresi yok. Öyle ya da böyle buradan temizleyeceğiz bunları. Gerekeni yapacağız. Eskiden sahada kazanıp masada kaybediyorduk. Artık masada da kaybetme devri bitti. Sonuna kadar kazanımlarımızı koruyoruz."

Türkiye Cumhuriyeti olmasa Kudüs'ü kimsenin savunmayacağına da değinen Çavuşoğlu, "Batılı ülkeler, ABD ve İsrail şunu diyecek" düşüncesiyle tir tir titreyen bazı ülkelerin Kudüs'ü savunmasının mümkün olmadığını, kutsal davalara Türkiye'nin sahip çıktığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Salur Mahallesi'ndeki mahalle toplantısında da bölgedeki yatırımları anlattı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam