Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/02/23/CHPYli_YarkadasYYtan_Listelere_Tepki.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
CHP’li Yarkadaş’tan Listelere Tepki - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP’li Yarkadaş’tan Listelere Tepki

Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2019, Cumartesi - 10:29   Okunma Sayısı: 78936
CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş,  belediye meclisi listeleri sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin görüşlerini sosyal medyadan paylaştı.

CHP  26 Dönem Milletvekili Yarkadaş: “Meclis ve belediye başkanlıkları listelerinde liyakat değil, eş – dost kriteri uygulandı”

CHP önceki dönem Milletvekili Barış Yarkadaş  sosyal medya hesabındaki mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tam bir yıl önce; CHP Beykoz ve Ümraniye İlçe Başkanlığı’ndaki “Tüzük Kurultayı” gündemli toplantıda üyelerimize seslenmiş ve şunu söylemiştim: “CHP Genel Başkanı, MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ön seçimle belirlenmelidir. CHP İstanbul Milletvekili olarak yaptığım çağrılarda, partinin tüm yöneticilerinin hakim huzurunda yapılacak ve üyelerin katılacağı bir ön seçimle belirlenmesini talep etmiştim. Bu talebimi Kartal, Beykoz, Ümraniye ve Kartal’da yapılan toplantılarda da üyelerimizle paylaştım.

Ve yine tüm önerilerimi on madde halinde 9-10 MART 2018 tarihinde Ankara’da yapılan CHP Tüzük Kurultayı’na yazılı olarak sundum. Tüm yöneticileri ve adayları üyelerin seçmesini, delegelik sistemine son verilmesi gerektiğini söyledim. Bu önerilerime tüm partimiz şahittir. Ancak ne yazık ki; genel seçimlerin erkene alınacağını bilen ve hazırlıklarını buna göre yapan CHP Gnl Mrk, ön seçimi keyfi bir biçimde kaldırdı. Çünkü; milletvekilleri listeleri, genel merkezin ihtiyacına göre belirlenecekti. İstediklerini yaptılar. Parti 3.5 puan kaybetti!

Lafı uzatmayalım… Ve bugün; üyeye dayalı ön seçimi kaldıran, örgütü yoksayan, eğilim yoklaması bile yaptırmayan genel merkez yönetimi, liyakati kaldırdı; listeleri eş – dost – akraba ile doldurdu. Bunun siyasetteki adı nepotizmdir! Bu yöntem CHP’ye yakışmamaktadır. CHP Genel Merkezi bu keyfi yöntemiyle, adına BAŞKANLIK denilen ucube sistemi beslemektedir. Bu yöntem sosyal demokratların olamaz. Olmamalıdır! Ortalığa saçılan listeleri gördükçe, 9-10 Mart 2018’de yaptığım uyarının haklılığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Tablo herkesi üzüyor.

Yönetim, ön seçimden kaçtıkça, listeleri “eşi dostu akrabayı ayazda bırakmayalım” anlayışıyla hazırlamayı alışkanlık haline getirdikçe, tabanımızın motivasyonu kırılmakta, sandığa olan ilgisi en alt düzeye inmektedir. Yönetimi uyarmayı misyonum gereği borç olarak görüyor ve ciddiyete davet ediyorum!”

Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından, Kılıçdaroğlu’nun 10 Mart 2018’deki tüzük kurultayında yaptığı “Herkes ön seçime girecek” sözlerinin videosunu da paylaştı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam