Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-diyanet-isleri-baskani-gormez-iranda-konustu-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Diyanet İşleri Başkanı Görmez İran'da konuştu - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Diyanet İşleri Başkanı Görmez İran'da konuştu

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2015, Pazartesi - 16:00   Okunma Sayısı: 68812

KUM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “İslam davetini kaba bir çağrıya dönüştürmeyi”, İslam dünyasını saran illetler arasında değerlendirerek, “Bugün Batı'yı saran İslamofobia hastalığının sebebi, bu yol, yöntem, usul bilmeyen kaba İslam çağrılarıdır” dedi.

Mehmet Görmez, İran’ın Kum şehrinde Uluslararası El Mustafa Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Ayetullah Arafi ile görüştü. 

“Cehaletin en tehlikelisi tahsille elde edilen cehalettir” değerlendirmesinde bulunan Görmez, İslam dünyasının mutlaka insan yetiştirme düzenini ve eğitim sistemini gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

İslam dünyasını kuşatan illetler olduğunu dile getiren Görmez, bunları "akideyi sürekli tartışma konusu yapmak, fıkhı lafızlar üzerine bina etmek, ibadeti şekilciliğe indirgemek, İslam davetini kaba bir çağrıya dönüştürmek” olarak sıralayarak şunları söyledi:

"Bugün Batı'yı saran İslamofobia hastalığının sebebi, bu yol, yöntem, usul bilmeyen kaba İslam çağrılarıdır. Benim en büyük korkum, bir başka dünyada İslam dünyasından gelen çocukların sadece Selefilik ideoloji üzerine yetiştirilmesi, bir başka dünyada da İslam dünyasından gelen çocuklara sadece Şiilik esas alınarak bir öğreti verilmesi ve sonra da gittikleri dünyada bu gençlerin karşı karşıya gelmesidir."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam