Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-faruk-ozlu-savunma-sanayisinde-donusum-yasandi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Faruk Özlü: Savunma sanayisinde dönüşüm yaşandı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Faruk Özlü: Savunma sanayisinde dönüşüm yaşandı

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2015, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 63273

DÜZCE 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarında geçen 13 yıllık dönemde savunma sanayisinde Türkiye'de ciddi bir dönüşüm yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin savunma teknolojilerinde, teknoloji üreten bir ülke konumuna geldiğini anlatan Özlü, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde bazı şirketlerimizin yapısal dönüşümü söz konusu olacak. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu gibi kurumlarımızı, kamu iktisadi teşebbüsü statüsünden çıkarıp anonim şirket statüsüne dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunun dışında başlatılmış olan projeler, tasarım aşamasını tamamlayacaklar ve seri üretimlerine geçeceğiz. Örneğin, Altay tankının seri üretimi gündeme gelecek, İnsansız Hava Aracı'nda (İHA) başlatılmış olan seri üretim faaliyeti önümüzdeki dönemde meyvelerini verecek ve bunlar envantere girecek. Dolayısıyla gelecek dönem daha önce başlatılmış olan projelerin devam ettirildiği, bunların envantere yani Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanımına girdiği bir dönem olacak." 

"Artık Türkiye'nin güvenliği Türkiye'nin sınırlarında başlamıyor"

Türkiye'nin, AK Parti iktidarı döneminde güvenlik alanında ciddi bir yeni stratejik konsept benimsediğini vurgulayan Özlü, eskiden ülke etrafında yaşanan birtakım hadiselere tarafsız ya da sessiz kalırken bugün o hadiseler karşısında tavır sergileyen bir ülke konumuna gelindiğini belirtti. 

"Geçen 13 yıllık dönemde ordumuza çok ciddi bir modernizasyon programı uyguladığımız, silahlı kuvvetlerimizi güçlendirdiğimiz için elimiz bugün daha rahat" diyen Özlü, Türkiye'nin dünyadaki savunma sanayisi alanında en büyük on oyuncu arasında, küresel bir oyuncu, bölgesel bir güç olduğuna işaret etti.

İHA'lara füze desteği

Özlü, İHA'lara füze desteğiyle ilgili yürütülen çalışmalara da değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çalışma eskiden beri var. Özellikle silahlı İHA yapma konusunda Türkiye'nin daha önce aldığı kararlar var. Bunlarla ilgili çalışan şirketlerimizin yapmış olduğu testler bulunmakta ve bunlardan olumlu sonuçlar alıyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam