SON DAKİKA
reklam
reklam

Edebiyat’ın Huzurla Koklaştığı Mekan : Şairler Kahvesi

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2019, Pazar - 01:03   Okunma Sayısı: 687490
Galeri, restoran, mimarisi, sokakları, dükkanları ile şehrin yeni çekim alanlarından biri olan Akaretler bu haftaki radarımızda.

İster öğrenci olalım, ister Freelancer olalım hepimiz bu soğuk kış günlerinde ortamıyla verimimizi arttıracak ve lezzetli kahveleriyle içimizi ısıtacak kahve dükkanları, cafeler keşfetmeye bayılıyoruz. Biz de bu kaşif ruhlu İstanbullu okuyucularımız için Beşiktaş, Kadıköy, Nişantaşı, Karaköy, Cihangir gibi semtlerde bulunan kahve dükkan ve cafeleri gazette sayfamıza taşımaya devam ediyoruz. Bu hafta soluğu akaretlerde atmosferiyle huzur dağıtan bir mekanda aldık

Kışın ayrı yazın ayrı gidilesi olan Beşiktaş’ın en iyi ve en sıcak mekanları Süleyman Seba yokuşunu çıktığımızdan hemen sonra bizleri karşılıyor.

Besiktasin kalabalığından az ötede daha sakin aurası daha farklı ama dinamizmi de olan şirin bir yer Şairler Kahvesi bu haftaki gazete sayfalarımızda.

Şairler Kahvesi Beşiktaş'ın en sakin yerlerinden biri olan Vişnezade Mahallesi'ne konuşlanmış, Şairler Parkı'nın tam karşısında. Huzurlu ortamıyla öne çıkan Şairler Kahvesi, kahvenin yanı sıra muhteşem yemekleriyle de göz dolduruyor. Dekoru en güzel kahvecilerden olan Şairler Kahvesi, Beşiktaş'ın en güzel kahve dükkanlarından biri.

Çayınızı karıştırırken Sait Faik ile göz göze geliyorsunuz. Kahvenizi yudumlarken Orhan Kemal önündeki kâğıda bir şeyler karalıyor. Kadeh tokuştururken  Orhan Veli Edip Cansever ile koyu bir sohbete dalıyor. Az ileride Cemal Süreya  ile Can Yücel  atışıyor. Dilerseniz daha gerilere gidelim. Mesela Yahya Kemal’in, Ahmet Hamdi’nin, Peyami Safa’nın bir köşeden çıkageldiği yıllara.

Şairler kahvesi akaretlerin ruhunu tam olarak yansıtıyor. Kahvaltısı güzel, tercih edilebilir. Domates soslu patates kızartması kahvaltının farklılık yaratan ve puan kazandıran unsurlarından bir tanesi. Kahvaltınızı ister gönüllü olarak ister zorla kedi dostlarımızla paylasiyoruz. Gönüllü olarak paylaşmazsanız masaniza uzanıp çaktırmadan pati atıp istediklerini alıyorlar. Gelelim türk kahvelerine. Onu çok daha ayrı değerlendirmek gerekiyor: gerek tadı, gerek köpüğü gerek telvesinin oranı gerek sunumu gerek jestleri (birbirinden güzel şiir dizeleri) sizlerin bu mekandan memnun ayrılmanızı sağlıyor.

 

Oldukça hoş bir dizayna sahip olan Şairler Kahvesi, dışarıdan küçük görünse de içeride çalışma mekanı ihtiyacınızı doyuracak, sıcakkanlı çalışanlara sahip şirin bir mekan. Kahveleri ve tatlıları kadar sunumlarının da başarılı olduğu Kahve, ders çalışırken sessizlik arayanlar için de doğru bir seçim olacaktır.Kahveleri ve tatlıları hoş sunumlarla size eşlik edebilir; sıkıldığınızda ise kitaplıktan bir şeyler alıp okuyabilirsiniz.

Ayrıca iç mekan tasarımında kullanılan detaylar burayı daha çok sevmenize sebep olacak. Bu şairene tasarıma bir de hoş müzikler eklenince burası eviniz gibi hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekana dönüşüyor.

 

Menüde bulunan yemekler sayesinde mideniz bayram edecek. Çalışmalarınıza devam ederken tatlı ve kahve ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Hemen girişte   bulunan şirinbahçesini hava güzelse oturmak için tercih edebilirsiniz.

 

Klasik zincir kahvecilerden sıkılanlar, bu konsept mekanı akıllarının bir köşesine yazmalı. Hele ki edebiyat ve şiirle aranız biraz iyiyse bu mekan vazgeçilmezleriniz aranızda yerini alacaktır. Akaretlerin kalabalığından sıkılıp huzur arayan herkese duyrulur.


 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam