SON DAKİKA
reklam
reklam

Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Zirvesine Yoğun İlgi

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2019, Pazartesi - 10:44   Okunma Sayısı: 387069
“Bugünü Geliştirmek, Yarını Değiştirmek “ ilkesiyle hukukun üstünlüğünü benimseyen, akademik gelişime değer veren, 7 hukuk fakültesi öğrencisi tarafından 24 Ağustos 2015 tarihinde kurulan ve ulusal hukuk derneği olma yolunda ilerleyen, Türkiye’nin birçok ilinde temsilcilikleri olan bir öğrenci birliği olan ve aynı zamanda akademik etkinliklerle hukuk fakültesi öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci derneği olan Kariyer Hukuk Derneği  3 Mart 2019 tarihinde İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda ceza hukukunun güncel ve spesifik konularını alanında uzman ceza hukukçuları ile ele alındığı Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Zirvesi’ni gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği zirvede; Av.Tuğçe Duygu Köksal,Dr. Öğr. Üyesi R. Murat Önok,Doç. Dr. Murat Volkan Dülger,Dr. Öğr. Üyesi Gülşah B. Bozbayındır,Av. Gökhan Ahi,Av. Gürkan Özocak  alanlarıyla ilgili şu  konularda konuşmalar yaptılar ;

  • Ceza Hukukunda Adil Yargılanma İlkesinin Uygulanması ve Karşılaşılan Problemler
  • Ceza Hukukunda Meşru Müdafaa ve Uygulamaya İlişkin Sorunlar
  • Yapay Zekalı Varlıkların Ceza Hukuku Sorumluluğu
  • AB Ceza Hukukunda Kişisel Verilerin Korunmasına Getirilen Standartlar ve Eleştiriler
  • Yeni Bir Bilişim Suçu: Yasak Cihazlar, Kodlar ve Programlar
  • Adli Bilişim: CMK Madde 134 Kapsamında Bilgisayarlarda Arama ve El Koyma

Kariyer Hukuk Derneği Proje Direktörü Stj. Av. Mustafa Zorbozan  “Ceza Hukuku hayatın her alanını ve her anını kapsayan yegane hukuk dallarından birisidir. Bu sebeple gelişen dünya ve teknoloji karşısında ceza hukukunun da belli noktalarda bir değişime uğraması kaçınılmaz hale gelmiş olup kendi içerisinde birçok yeni alan ortaya çıkmış ve hala çıkmaya da devam etmektedir.”

Kariyer Hukuk Derneği Proje Direktörü Stj. Av. Mustafa Zorbozan  ise etkinliğin başında bir açış konuşması yaparak Kariyer Hukuk Derneği’nin daima önem arz ettiğini düşündükleri ve eksikliğini hissettiği  konulara eğilerek Ceza Hukuku üzerine dair önemli bir zirve düzenlediklerinin altını çizdi. Zorbozan konuşmasında şunları söyledi;

“Saygıdeğer büyüklerim, kıymetli meslektaşlarım ve çok değerli öğrenci arkadaşlarımız. Öncelikle hepinize hoşgeldiniz demek istiyorum.

Kariyer Hukuk Derneği olarak kuruluş tarihimiz olan 2015 yılından bugüne dek çeşitli konseptlerde birçok organizasyon düzenleyip, 2000’i aşkın üyemize ve hukuk dünyasına katkı sağlamaya çalıştık. Bu yolda ilerlerken daima önem arz ettiğini düşündüğümüz ve eksikliğini hissettiğimiz konulara özen göstermeye gayret ettik. Bugün burada bu etkinliğin düzenlenmesinin temel kaynağı da bu düşünce yapısından doğmaktadır.

Ceza Hukuku hayatın her alanını ve her anını kapsayan yegane hukuk dallarından birisidir. Bu sebeple gelişen dünya ve teknoloji karşısında ceza hukukunun da belli noktalarda bir değişime uğraması kaçınılmaz hale gelmiş olup kendi içerisinde birçok yeni alan ortaya çıkmış ve hala çıkmaya da devam etmektedir. Bizler de buradan yola çıkarak hem ceza hukukunun temel prensiplerini oluşturan konuları, hem de gelişen dünya ve teknoloji karşısında ortaya çıkan yeni suç tiplerini ele aldığımız bu etkinliği gerçekleştirme ihtiyacı hissettik. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesindeki temel gayemiz, bugün burada olan hepsi birbirinden kıymetli konuklarımızın anlatımlarından olabildiğince istifade edip, ihtilaflı konuları kendi aramızda istişare edip hem siz değerli konuklarımıza hem de hukuk camiamıza bir parça da olsa katkı sunabilmektir.

Sözlerime son verirken bu etkinliğin düzenlenmesinde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’na ve bugün burada bulunan siz değerli konuklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hepinize keyifli oturumlar dilerim.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam