SON DAKİKA
reklam
reklam

'Askerler siper olmasa teröristler bizi vuracaktı'

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2015, Salı - 17:00   Okunma Sayısı: 70488

DİYARBAKIR

Kırsaldan şehirlere taşıdıkları saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan terörörgütü PKK üyelerinin Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ancak imkanı olmayan aileler, saldırıların gölgesinde yaşamlarını sürdürüyor.

Sur ilçesinde yaşayan kadınlardan K.S, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'da can güvenliklerinin olmadığını, terör örgütü üyelerinin ilçeden ayrılmaları halinde evlerini bombalamakla tehdit ettiğini belirtti. K.S, "Evden taşınmamıza izni vermiyorlar. Can korkumuzdan mecbur ateş altında kalıyoruz. Ben evimi çok büyük zorluklarla aldım, şimdi nasıl çıkar, bombalamalarına nasıl göz yumarım?" diye konuştu.

"Bunların Allah'tan korkuları yok. Kendilerini dinlemeyeni öldürüyorlar" diyen K.S, 3 çocuğuna bakmak için evlere temizliğe gitmeye mecbur olduğunu anlattı. Devletin, hasta bezine kadar halkın tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden K.S, "Daha ne istiyorlar, anlamıyorum. Neleri eksik? Allah devletimizden razı olsun" dedi.

"Askerler bize siper oldu"

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini vurgulayan K.S, şöyle konuştu:

"Asker, polis bize yardımcı oluyor. Geçen gün çocuğum hastalandı, doktora götüremedim. Askerler yardıma geldi ve kızımı kucaklarına alarak dışarı çıkardılar. Askerler bize siper oldular hastaneye gidip geldik, yoksa kızım ölecekti. Eğer askerler bize siper olmasaydı bizi vuracaklardı. Geçen gün birisini vurdular. Yaşlı bir teyzeyi, 'Allah bu ateşe su döksün' dediği için evine kadar takip edip çay istediler. Mecburen verdiği sıcak çayı kadının başından döküp, 'İşte Allah bir su döktü' dediler. Bu insanlık mı? Teyzemin kızı evinden çıkarken bir battaniye almasına izin veremediler. Böyle zulüm olur mu?"

S.M ise teröristlerin saldırılarından dolayı ilçedeki halkın mağdur olduğunu belirtti. Para kazanmak için canını hiçe sayarak çocukları için evlere temizliğe gittiğini ifade eden S.M, terör saldırılarından dolayı tüm ilçe halkının perişan olduğunu söyledi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam