SON DAKİKA
reklam
reklam

MXGP'ye Muhteşem Tanıtım

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2019, Pazartesi - 11:18   Okunma Sayısı: 138313
İlk kez geçen sene kapılarını Dünya Motokros Şampiyonası’na açan Afyon, bu yılda dünyanın en hızlı motosikletçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

 

İSTANBUL

 

Motor sporlarının en gözde organizasyonları arasında bulunan ve ilki 2018 yılında düzenlenen şampiyonanın ardından bu yılda Dünya Motokros Şampiyonası’nın 17.’nci  ayağı (MXGP ve MX2) ile Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kadınlar Şampiyonası’nın Final yarışları  6-8 Eylül  2019 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da yapılacak. Bu dev organizasyonlara ilişkin tanıtım toplantısı NG Afyon Otel’de geniş bir katılımla yapıldı. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Milletvekili, eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, Youth Stream Temsilcisi Guido Bechiss, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nurullah Pervaneli, yurt içi ve yurt dışından misafirler, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile çok sayıda seçkin davetli katıldı. Ünlü spor programı yapımcısı Ersin Düzen’in sunumuyla gerçekleşen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını ise Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar yaptı.

 

2019 çok daha güzel olacak

Afyonkarahisarın hem tarihin, kültürün, lezzetin, sağlığın hem de milli mücadelenin kazanılmış olduğu topraklar olması nedeniyle bu değerlerin bir merkezi olduğunu söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, '' Dünya Motokros Şampiyonası’nın, ülkemize kazandırdığımız organizasyonlar arasında sportif anlamda en değerlilerinden bir tanesi olduğuna inanıyorum.  Hedefimiz her sene taş taş üzerine koyma imkanına sahip mantalitesine sahip olduğumuz için 2019 ‘da çok daha güzel, çok daha kitlelere ulaşan bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Umut ediyoruz ki müstakbel Belediye Başkanımız ve her zaman bizim gönülden yanımızda olan Burhanettin Çoban Başkanımızla bu sene bunu çok daha ziyadesiyle sağlayacaklardır. Bu vesileyle bize bu imkanları veren yereldeki mülki amirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Umut ediyorum ki; ülkemizin tanıtımına, Türk sporu ve gençliğine daha çok güzel hizmetleri yürüteceğiz'' diye konuştu.

 

FIM'dan tam not

Dört farklı sınıfta şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarını belirten Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Geçen sene FIM yaptığımız organizasyona “tam  not”  vermişti. Şampiyonanın organizatörü Youthstream tarafından da Afyonkarahisar’ın ilk senesi olmasına rağmen ‘2018  MXGP Ödülü’ne layık  görülmüştük. Bu iki önemli takdir bizi önümüzdeki yıllar için ayrıca motive ederken, FIM’deki bu başarımız bize Dünya Kadınlar Şampiyonası’nı getirdi. Final ayağı Afyon Motor Sporları Merkezi’nde yapılacak ve 2019 yılının şampiyonu burada belli olacak. Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarını ara vermeden  sürdürüyoruz. Geçen seneden daha iyi bir organizasyona imza atmak istiyoruz” dedi

 

Yatırımlar devam edecek

Afyonkarahisar'ı sporda çok önemli bir şehir haline getirdiklerini belirten Afyonkarahisar Belediye Başkanı Buhranettin Çoban ''Türkiye’de belki de bizim daha aşina olmadığımız bir çok ekstrem sporlar dünyada büyük ilgi görüyor. Araştırdık, motor sporlarında özellikle motokros dünyadaki en önemli 10 spor dalından biri. Federasyon yetkililerimizle irtibat kurduk, projeyi de pisti de beraber inşaa ettik. İlk iki yıl Türkiye Şampiyonaları yaptık. Daha sonra uluslararası bir organizasyonu yapabileceğimize karar verdik. Türkiye’de ilkini yaptık. İlk yaptığımız yıl dünyanın en iyi pisti seçildik. Bu sene geçen yıl olduğu gibi Dünya Motokros Şampiyonası’nın 17.’nci ayağı olan Avrupa Şampiyonası finali ve yine ilk defa Dünya Kadınlar Şampiyonası’nın finali MXGP ve MX2 Afyonkarahisar’da yapılacak. 200’e yakın  sporcuya ev sahipliği yapacağız'' dedi.

 

Asfalt pist hayali

Bu spor dalına yeterli ilgi olmadığı yönündeki eleştirileri de değinen Başkan Burhanettin Çoban “Daha bizim ilk yılımızda, İtalya’da bir yarışta 60 binden fazla seyirci gördük. İnşallah hem yurt içinden hem de yurt dışından daha da fazla katılımcı olacak. Bir hayalimiz de Afyon’da asfalt bir yarış pistini yapmak. Projeyi Motosiklet Federasyonumuz yapıyor. Her iki pistimizle motor ve otomobil sporlarında Türkiye’de adından en çok söz ettirecek il haline geleceğiz.

 

Türkiye tanıtımına katkı

Geçen yıl yapılan Dünya Motokros Şampiyonası bizim için gurur verici olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Eski Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ''Önce spor tesisleri, daha sonra bu tür organizasyonlarla Afyon'u spor turizminin de başkenti yaptık. Geçen yıl özellikle Dünya Motokros Şampiyonası için ilimize gelen yabancı bir temsilciye organizasyonu nasıl bulduğunu sordum. Harika diyince gerçekten gurur duydum. Çünkü her şey mükemmeldi. Bu organizasyonun ne faydası oldu. Sadece Afyon değil Türkiye kazandı. 183 ülkede yayınlandı, Türkiye tanıtıldı. Bize verilen bilgiye göre 802 milyon kişi bu yarışı seyretti. Emeği geçenleri gönülden kutluyorum'' şeklinde konuştu.

 

Dünyanın en iyi pisti

Afyonkarahisar'ın 2018'de gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası'nda en iyi organizasyon ödülünü kazandığını hatırlatan FIM Başkan Vekili Guido Beccis ''Dünyanın en iyi pistini Afyonkarahisar'a kazandıran yerel yöneticileri tebrik ediyoruz. 2018 sezonu bizim için harika geçti. Televizyon yayınlarında yüzde 90'ın üzerinde büyüdük. Televizyon seyircisi anlamında da yüzde 63'lük bir yükselme sağladık. Aynı zamanda sosyal medyada dünya çapında 4 milyondan fazla takipçiye ulaştık. Youtube'da milyonlarca izlenmeyle MXGP'nin popülaritesi arttı. Türkiye ve Afyon’daki organizasyondan çok memnunuz. Bu senede bizi güzel bir şampiyona bekliyor. Bizi ağırlayan Afyon’a teşekkür ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Dünya Şampiyonası Eylül'de

Motor sporlarının en gözde organizasyonu Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 8 Eylül 2019 tarihinde Türkiye’de Dünya Kadınlar Şampiyonası ile birlikte yapılacak. Milyonlarca insanın yakından takip ettiği Dünya Motokros Şampiyonası’nın 18. ayağı 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleşecek. Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından açıklanan takvimde Türkiye’nin göstermiş olduğu başarılı organizasyon iki farklı şampiyona ile ödüllendirildi. Türkiye’nin Dünya çapında tanıtılmasına katkıda bulunan motor sporlarının en popüler etkinliği MXGP ile birlikte Dünya Kadınlar Şampiyonası ve Avrupa Motokros Şampiyonası da Afyonkarahisar’a gelecek. 7-8 Eylül 2019 tarihlerinde Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 4 sınıfta (MXGP, MX2, EMX 2t, Women) yüzlerce sporcu hem Dünya hem de Avrupa Şampiyonu olmak için ter dökecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ-MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam