SON DAKİKA
reklam
reklam

Mehmet Salih Usta "Pendik’te yeni bir hikâye yazmak istiyoruz"

Eklenme Tarihi: 23 Mart 2019, Cumartesi - 10:40   Okunma Sayısı: 127358
Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta, yerel seçimler öncesinde Pendik ile ilgili fikirleri ve gelecekteki projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

"Pendik’te yeni bir hikâye yazmak istiyoruz" diyen Mehmet Salih Usta’nın açıklamalarından önemli satır başları;

'Halkın İçinde, İnsanların Arasındayız'

Bizim yola çıkış amacımız, Pendik’te herkesin mutlu, huzurlu ve umutlu bir yaşam sürebilmesidir. En gerçek meselemiz, yanı başımızda yaşanan hayatlara ve dertlere temas edebilmek. Bu nedenle başından beri halkın içinde, insanların arasında, gerçekleriyle birebir iletişim içinde olduk. Hiçbir zaman kimseyi makamında ağırlayan, arada aracılar tutan bir anlayışa inanmadık. Bunun en büyük nedeni, ancak içindeysen gerçekleri görebilirsin düşüncesiydi.

'Pendik’teki İşsizlik ve Işığını Kaybetmiş Ticaret Var'

Pendik’te, Türkiye’nin dört bir yanından, farklı kültürden ve bölgeden insan yaşıyor. En büyük ortak noktaları, Pendik’teki işsizlik, ışığını kaybetmiş bir ticaret ve tüm bunlarla yapayalnız mücadele etmek zorunda olması. Biz bunları yerinde ve zamanında gördük.Sadece başkanlık yolunda değil, Pendik’te ömrünü geçirmiş bir vatandaş olarak tüm bunlara uzak kalamazdım. Aksine elimden gelenin çok daha fazlasını yapabileceğime, bütün Pendik’le birlikte kazanacağımız zafere inandım.

'Pendikliler İçin Çıktık Bu Yola'

Evinde huzurla oturan, aile dirliği yerinde, umudu sapasağlam Pendikliler için çıktık bu yola. Elimizde ne varsa, hayallerimizi birbirine ekleyerek bölüşelim istedik. O nedenle her ne yapıyorsak birlikte adım atmayı, sonunda başaracağımız her şeyin birlikte başarılmış olmasını öncelikli tuttuk. Bunun sözde vaatlerle bir ilgisi olmadığını, sokağa her çıktığımızda, aralarında dolaştığımız, ellerini sıktığımız Pendiklilerin yüzlerinde gördükçe de inancımız güçlendi. Birlikte başarılan tüm zaferler kalıcıdır.

'Gençler ve Kadınlar Diyoruz Durmaksızın'

Gençler ve kadınlar diyoruz durmaksızın. Bunun altında yatan anlam çok derin. Bir dünya ancak taze fikirler, çağı yakalamış bilgiler ve geleceğe umutla bakmaktan vazgeçmeyen gençlerle güzelleşir. Buna paralel olarak kadınların geri planda kaldığı, fikirlerinin önemsenmediği hiçbir yerin kalkındığını görmedim. Daima kadınların daha yapıcı, zeki ve pratik olduklarına inanıyorum. Kadın ve erkek hakları diye ayrımlara değil, insan olmaya inanıyorum. Dolayısıyla kadınların gerektiğinde taşın altına elini koymaktan çekinmeyen cesaretlerini, Türkiye tarihindeki unutulmaz başarılarını görmezden gelen bir yönetime karşıyım. Onlarla birlikte adım atarsak güçlüyüz diyorum. Bunun verdiği güçle Pendik gençlerin, kadınların daha fazla söz söylediği, birebir yönetime iştirak ettiği bir ilçe olacak.

'Verdiğimiz Her Sözün Arkasında Duracağız'

Hiçbir projemiz, hiçbir sözümüz havada asılı kalmayacak! Verdiğimiz her sözün arkasında duracağız. Bunu, Pendikli kardeşim gelip “bu konuda şu sözü vermiştin” dediğinde yüzüne bakabilecek, hayallerinin gerçekleştiğini ona gösterecek bir yönetimle kanıtlayacağız. Her şey açık, şeffaf ve içten olduğu sürece kimsenin uykusu kaçmayacak, yüzler gerçekten gülecek.

'Biz Birlikte Güçlüyüz'

Tüm bunları yaparken de kimsenin alışkanlığını, görüşü ne olursa olsun düzenini değiştirmek gibi bir niyetimiz asla yok. Biz birlikte güçlüyüz. Farklı her görüş, her düşünce bizi birbirimize bağlayacak. Sevgi ve kardeşlik duygusundan vazgeçmeden, herkesi kendi öz düzeninde koruyarak, bir yandan da yeni alanlar açarak, yeni fırsatlar oluşturarak devam edeceğiz.

‘Pendik İçin Yepyeni Bir Gelecek!’

Biz bunu söylerken, aslında Pendik’in doğasında olan o mükemmel gücü ve güzelliği dönüştüreceğimizi vurguluyoruz. Pendik hak ettiği değere kavuştuğu zaman yine aynı Pendikliler, yine aynı güzel ilçemiz olacak. Ama çok daha değeri bilinmiş, üzerine daha fazla emek ve çaba harcanmış bir Pendik görecek herkes. İşsizlikten, görünmez olmaktan, sesinin duyulmamasından bezmiş tek bir Pendikli kalmayana dek, son anıma kadar çalışacağız. En başında da söylediğimiz, daima söyleyeceğimiz gibi, bu çalışmanın birlikten doğan o enerjiyle, el ele verilip, birlikte kazanılmış zaferle mümkün olacağına inanıyoruz.

Makam odasında, aracılar, asistanlar ardında yönetilen hiçbir yerden umut beklemeyin! İlçesine oradan bakan bir başkan, ancak kendisine iletilen kadarını bilir. Derdini ulaştıramayan, sesini duyuramayan halkına yabancı kalır. Böyle bir yönetimle görebileceğiniz tek şey umutsuzluk olur ancak.

'Yeniden Başlayacağız'

Bu nedenle daima Pendik sokaklarında, mahallelerinde, Pendiklilerin gözlerinin içine bakarak, seslerini duyarak, elini sıkarak ve “söz veriyorum” cümlesinin arkasında dimdik durarak; koltuğunu çoktan unutmuş halkın içinde dolaşan bir belediye ile yeniden başlayacağız. Bunun verdiği umut ve güvenle de gülümse Pendik, Mart’ın sonu bahar diyeceğiz!

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam