SON DAKİKA
reklam
reklam

KADIKÖY’DE MÜZİK DOLU BİR GECE

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2019, Pazar - 00:03   Okunma Sayısı: 93235
Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen “Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2019”un kazananları ödüllendirildi. Fuayeye sandık kuruldu, ‘Seyirci Özel Ödülü’nü izleyiciler oy kullanarak belirledi.

Belediyesi’nin Piyanolu Dörtlü (keman, viyola, viyolonsel, piyano) için, müzik ve sahne sanatları alanında yaratıcılığı teşvik etmek ve Türk bestecilerini yeni eserler yaratmaya özendirmek amacıyla düzenlediği Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın final konseri ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Finale kalan 4 eser Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleştirilen Final Konseri’nde icra edildi. Virtüözler Özcan Ulucan(keman), Ulrich Mertin(viyola), Ozan Tunca(viyolonsel) ve Birsen Ulucan’ın(piyano) icra ettiği eserlerin besteleri oylama esnasında tarafsızlık ilkesi gereği kime ait olduğunun anlaşılmaması için rumuzlarla anons edildi. Eserlerin icrasının ardından, yarışmacı bestecilerin dereceleri, müzik insanları Turgay Erdener, Özkan Manav, Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca ve Yalçın Tura tarafından oluşan jüri tarafından değerlendirildi. ‘Seyirci Özel Ödülü’ ise programa katılan izleyicilere dağıtılan oy pusulaları aracılığıyla belirlendi. Konserin ardından fuayeye sandık kuruldu. 

 

Kadıköy Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın birincisi Doğaç İşbilen oldu.  Recep Gül’ün ikinci, Mustafa Kemal Saydam’ın ise üçüncü olduğu yarışmada, mansiyon ödülünün sahibi Yusuf İzeddin Mesçi oldu. “Seyirci Özel Ödülü”nün sahibi ise ikincilik ödülünün de sahibi olan Recep Gül oldu. Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması’nın birincisi 12 bin 500, ikincisi 9 bin, üçüncüsü ise 6 bin lira ile ödüllendirildi.

Gecede konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköy Belediyesi olarak gençleri üretmeleri için teşvik etmeyi görev biliyoruz. Yarışmaya katılan bütün genç bestecileri tebrik ediyorum.” dedi. Yarışmanın birincisi İşbilen’e ödülünü Aykurt Nuhoğlu takdim etti. Gecede seslendirilip ödül alan eserler, daha sonra CD olarak müzikseverlere sunulacak.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam