SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy’de Gizli Kalmış Güzellik “KUKLA KAFE”

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2019, Pazar - 00:44   Okunma Sayısı: 218274
Bazı mekânlar vardır, oldukça görünür bir mevkidedir. Fakat çok iyi saklanırlar. İşte o mekânlardan biri. Kadıköy’de fazla kimsenin bilmediği küçük ama sevimli bir mekan Kukla Kafe.

Yeme-içme eğlence deyince İstanbul’da akla gelen ilk semtlerden biri Kadıköy. Her kitleye hitap eden mekanları, sanat kokan sokakları ve kaldırımları, dinmeyen müziğiyle İstanbul’un gözbebeği.

Istanbul’un en huzurlu ilçesi. Canınız otların üstünde, deniz kenarında uzanarak muhabbetle etmek istiyosa Moda'ya gidersiniz. Çayınızı, kahvenizi yudumlayarak, muhabbetle tavla oynamak istiyosanız orta kapı'ya gidersiniz,, koltuklara yayılıp muhabbetle müzik dinlemek istiyosanız arkaoda'ya gidersiniz, muhabbetle sinemaya veya Şeref büfeye yemeğe gidebilirsiniz ya da moda pasajında Tahsin abi’ye gidip muhabbetin en koyusunu tadarsınız.

İstanbul’da eskiden beri gelen bir Avrupa Yakası aşkı vardı. Taksim'de, Bebek'te,Nişantaşı’nda Ortaköy'de olan eğlence ve yemek mekanlarının çoğunu Anadolu yakasında bulmak zordu. Tabi yavaş yavaş tüketilen mekanlarla beraber, semtler de değişime uğradı. Bu süreçte kitlesini kaybetmeyen tek yerse, sanıyorum Moda oldu.

Şimdilerde, Kadıköylüler bir zafer kazanmış gibiler. Çünkü artık sadece Moda değil Kadıköy’ün her yerinde birbirinden güzel mekanlar İstanbulluları ayağına çağırıyor. Kadıköy, kafeler itibarıyla oldukça güzel bir yer haline geldi.

Bu hafta Kadıköy’ün ara sokağında gizlenmiş bir güzelliği sayfalarımıza taşıyacağız.

Kadıköy’ün kalabalığından az ötede daha sakin aurası daha farklı ama dinamizmi de olan şirin bir yer Kukla Kafe.

 

Oldukça hoş bir dizayna sahip olan Kukla Kafe dışarıdan küçük görünse de içeride çalışma mekanı ihtiyacınızı doyuracak, sıcakkanlı çalışanlara sahip şirin bir mekan. Kahveleri ve tatlıları kadar sunumlarının da başarılı olduğu Kahve, ders çalışırken sessizlik arayanlar için de doğru bir seçim olacaktır.

Ayrıca iç mekan tasarımında kullanılan detaylar burayı daha çok sevmenize sebep olacak. Bu retro tasarıma bir de hoş müzikler eklenince burası eviniz gibi hiç ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekana dönüşüyor.

 

Çalışmalarınıza devam ederken tatlı ve kahve ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Hemen girişte   bulunan şirinbahçesini hava güzelse oturmak için tercih edebilirsiniz. Ayrıca arka tarafta büyük bir alan sizi karşılıyor. Kalabalık grupların tercih edeceği bir yer olabilir. Eminim ki arka bahçenin tasarımına bayılacaksınız.  Ayrıca çalışanları sizi  bir müşteri  gibi değil misafir gibi ağırlıyor.

 



Kahveleri lezzetli, sunumları güzel, zengin kahve çeşitleri,enfes sıcak çikolatası ve çeşit çeşit tatlılarıyla görülmeye değer bir mekan. içeceğiniz lezzetli kahve ve tatlılarıyla adeta insana huzur aşılıyor.Özellikle tavsiyemiz sıcak çikolatasını tatmanız.

Kukla kafe hızlı yaşam tarzına uyum sağlarken dekorasyonu ile daha samimi bir atmosfer yaratıyor. Ahşap dekorasyonu, vintage aksesuarları insanı bambaşka bir dönemin kucağına atıyor.Her detayından incelik fışkıran, gözlere şenlik bir iç mekân tasarımı var. Duvardaki eski fotoğraflardan uzun sure gözlerinizi ayıramayabilirsiniz bizden söylemesi.

Bu mekanı farklı kılan bir diğer özellik de her köşesinde bir emeğin olması. Mekanın sahibi burada görmüş olduğumuz hiçbir şeyin para verilip satın alınmadan dizayn edildiğini vurguluyor. Her köşesi bir insan emeğiyle oluşmuş bu eşsiz yer kısa zamanda minik bir bar açarak menüsünü zenginleştirmeyi planlıyor.

 

Klasik zincir kahvecilerden sıkılanlar, çok yönlü mekanlara hasret kalmışlar bu konsept mekanı akıllarının bir köşesine yazmalı. Hele ki eski olan her şeyle aranız biraz iyiyse bu mekan vazgeçilmezleriniz aranızda yerini alacaktır. Kadıköy’ün kalabalığından sıkılıp huzur arayan herkese duyrulur.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam