SON DAKİKA
reklam
reklam

BM'den Ressam Acar'a 'İnsanlık Elçisi' görevi

Eklenme Tarihi: 31 Aralık 2015, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 77715

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Türk çağdaş sanatının öncü isimlerinden ressam İsmail AcarBMtarafından mayıs ayında Türkiye'de düzenlenecek ilk BM İnsani Zirvesi'nin tanıtımı amacıyla "İnsanlık Elçisi" olarak görevlendirildi.

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörlüğü tarafından Acar'a gönderilen davet mektubunda, dünya genelinde milyonlarca insanın afetler ve çatışmaların yıkıcı etkilerine maruz kaldığı belirtilerek, Acar'dan BM'nin bu konudaki mücadelesine katılması istendi.

Sanatın insani konularda halkları bilinçlendirme gücüne dikkat çekilen mektupta, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük sığınmacı krizi ile karşı karşıyayız. Hiçbir ülke veya kuruluş bununla tek başına mücadele edemez. Birlikte fark yaratabiliriz ve yardımınıza ihtiyacımız var" ifadelerine yer verildi.

BM İnsani Zirvesi Başkanı Jemilah Mahmood, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki zirvenin dünyada insani yardım konusundaki ilk büyük buluşma olacağını söyledi.

Mahmood, "Dünya İnsani Zirvesi, dünyaya daha fazla insanlık getirilmesiyle ilgili bir girişimdir. Birleşmiş Milletler'e, Türk toplumuna ve küresel düzeyde toplumlara bu önemli konuda yardım edecek İnsanlık Elçisi olmayı kabul ettiği için Sayın Acar'a minnettarız" dedi.

BM İnsanlık Elçisi olarak görevlendirilen ressam İsmail Acar da AA muhabirine, bugüne kadar özellikle Suriyeli sığınmacı sanatçılara yönelik gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerine değinerek, sığınmacıların dramına dikkati çekmek için sergiler açmaya devam edeceğini söyledi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam