Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/03/31/WhatsApp_Image_2019-03-29_at_07.24.25_1.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Tahtası eksiklerin atölyesi : Atölye Kafası - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Tahtası eksiklerin atölyesi : Atölye Kafası

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2019, Pazar - 18:01   Okunma Sayısı: 407783
Eskisiyle yenisiyle, olmazsa olmaz kafeleriyle balat sokakları kendini son zamanların trend semti olduğunu belli ediyor. Tarihin en güzel zamanlarına bir yolculuk yapmak isteyenler için, bu güzel semte doğru yola çıkmanın tam zamanı. Bu hafta rotamızı çok farklı dizayn edilmiş bir hangara çeviriyoruz.

İstanbul’un nostaljik semtlerinden biri olan Balat, Fatih sırtlarından Haliç kıyılarına kadar uzanan,  ve mistik yapısıyla sizleri sıcacık kucaklayan bir semt. Eski binalar, aralarda çamaşır asılı daracık sokaklar, renk renk boyanmış eski evler… Din, dil, ırk gözetmeksizin tam bir kültür beşiği gibi olan bu güzel semtte camiler, Sinagoglar, Kiliseler , Tarihi Türk okulları, Rum okulları, Tarihi Türk ve Rum evleri, lokantalar, kahvehanelerin yanında birçok mekanın ve kafelerinde çokca bulunduğu bir yer.

 

Eminönü'nden balat'a doğru giderken yolun solunda kalan mekan, içerisindeki ahşap eşyalarla dikkatinizi bir anda çekiyor. Hangar gibi yüksek tavana sahip “Atölye kafası” gelen misafirlere oldukça sıcak bir ortam sunuyor.

 

Antik kökenleri olmasına ve Taş Devrinden önce de kullanılmasına rağmen ahşap son zamanlarda bir yeniden canlanma yaşamakta. Bunun en önemli sebebi sağlık ve mutluluk üzerindeki, doğaya benzer etkisinin keşfidir.

Ahşap açısından zengin iç mekanların bedenimiz üzerindeki olumlu etkisi, son dönemlerde yapılan bir çok araştırma tarafından bilimsel olarak kanıtlandı. Atölye Kafası başta odun ve ahşap malzemenin sıkça kullanıldığı bir atölye. İlk gelenlerin “Burası bir marangoz mu yoksa kafe mi” diye bocaladığı bir işletme. Sanırım mekanı vazgeçilemez kılan da bu özelliği. 


Mekanın sahnesi küçük ama yaptığı işleri büyük. Her hobiye hitap eden etkinlikleri ile birçok insanı kucaklamayı başarmış bu kafe. Belirli günlerde bir çok tanınmış birçok sanatçının canlı müzik yaptığı veya rezervasyonla "sinema kafası" başlığıyla eski türk filmleri gösterimlerinin yapıldığı bir sanat merkeze adeta. Konserler ücretli iken sinema kafası etkinlikleri ücretsiz yapılmakta. Sobanın sıcaklığı eşliğinde en güzel filmleri izlerken masanıza gelecek ikramlarla eşsiz bir zaman geçirebilmek mümkün bu hangarda.

Sadece bunlarla da sınırlı değil üstelik yogadan tutunda birçok eğitici workshoplar’la Atölye Kafası sizin alışkanlıklarınız arasında uzun sure yer alacak.

 

Kafeyi diğerlerinden ayıran en önemli nokta içeride gördüğünüz o güzel ahşap eserlerin hepsinin satılık olması. Oturduğunuz masa, sandalye, ahşap altlıklar, kasalar, içtiğiniz kahve sunumları kısacası gördüğünüz her şey.

Sobanın yanına oturup saatlerce muhabbet edebileceğiniz, balat gibi güzel bir konumda, huzur dolu bir yer.  Her yer ahşap, el yapımı eşyalar, çay, kahve ve çok özel tatlılara sahip mekanın güler yüzle personellerini de unutmayalım.

 

Son dönemin popüler malzemesi ahşap ve kütüğe biraz ilginiz varsa eğer bir de farklılık arıyorsanız ve   tabi ki biraz da eksikse tahtalarınız burası tam da size göre bir yer...


Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam