SON DAKİKA
reklam
reklam

KADIKÖY SULTANI BAĞRINA BASTI

Eklenme Tarihi: 6 Nisan 2019, Cumartesi - 10:56   Okunma Sayısı: 350273
Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde kendisi adına düzenlenen programda kraliçeler gibi karşılandı

 

 

İSTANBUL

Türk sinemasının usta oyuncusu Türkan Şoray, "Kadıköy Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları" kapsamında hayranlarıyla bir araya geldi.Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, merkezin öğrencileri tarafından hazırlanan "Gönüllerden Tuvallere Türkan Şoray" başlıklı sergi de Şoray'ın katılımıyla sanatseverlerle buluştu.Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray, Kadıköy Milli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Kadıköy Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları”nda Kadıköylülerle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi salonlarında bir araya geldi.

Serginin açılışını Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Sadık Çakır ve Türkan Şoray birlikte yaptı.

Örgün eğitim öğrencilerinin “Hayallerimdeki Türkan Şoray” sergisi ve Halk Eğitim Merkezleri öğretmen ve öğrencilerinin “Gönüllerden Tuvallere Türkan Şoray” karma resim sergisi büyük ilgi gördü. Sergiyi Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan’la birlikte gezen Türkan Şoray da eserleri zaman zaman gözleri dolarak seyretti.

Yine halk eğitim merkezleri tiyatro kursiyerleri Türkan Şoray’ın bazı unutulmaz filmlerinden bölümleri sahneye taşıyarak Türkan Şoray’ın önünde oyunculuk sınavı verdiler.

Kadıköy’de yer alan Kadıköy, Bostancı, Erenköy Zihnipaşa ve Feneryolu Halk Eğitim Merkezleri kursiyerlerinin eserlerinin sergilendiği programda Türkan Şoray’ın film karelerinden oluşturulan bir kolaj izleyenlere sunuldu.Yoğun ilginin yaşandığı programda kısa bir konuşma yapan usta oyuncu, duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarını tutamadı.

 

Sergiyi çok beğendiğini dile getiren Şoray, "Bütün kursiyerlerin sanatkar ellerinden öpüyorum. Her eser gerçekten kalpten yapılmış. Bugün gerçekten meslek hayatım boyunca unutmayacağım bir gün yaşıyorum. Sizler ölene kadar kalbimdesiniz." dedi.

"Dünya Otizm Farkındalık Günü"ne de atıfta bulunan ünlü sanatçı, "Otizmliler her zaman bizimle, her zaman onları kucaklamalıyız. Farkındalığımız her zaman devam etmeli." ifadelerini kullandı.

Rol aldığı bazı filmlerden kesitlerinin de tiyatro performansı olarak sahnelendiği programda Türkan Şoray, Yeşilçam filmlerinin hala yaşıyor olmasının seyircilerin kendilerine gösterdiği vefadan dolayı olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Yıllar önce yaptığımız bu filmleri hala kalplerinizde tutuyorsunuz. Bu o kadar değerli ki, bizim insanımızın vefa duygusu, sevgisi gerçekten bambaşka. Ben filmlerde oynarken kameranın sesi benim için büyülü bir sesti. O kamera çalıştığı anda uçurumdan da, denizin ortasına da atlardım. Son yıllarda filmler dijital kameralarla çekildiği için ses yok. Gerçekten o dönem kamera sizi bambaşka bir boyuta taşıyordu. İşte o kameranın sesi benim için seyircilerdi. Ben o an ağlıyorsam, biliyordum ki o ses çalıştığı zaman milyonlarca insanla o acıyı paylaşıyorum duygusunu hissediyordum."

Şoray, ayrıca bugüne kadar oynadığı filmlerde en çok Kadir İnanır'la birlikte rol almaktan keyif duyduğunu sözlerine ekledi.

Programda emeği geçen Halk Eğitim Merkezleri’nin müdürlerine de programla ilgili görüşlerini sorduk;

 

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esra Özgenç;

“Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Kadıköy Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları kapsamında Türk Sinemasının sultanı sevgili Türkan Şoray’ı büyük bir coşkuyla ağırladık. 7’den 70’e tüm gönüllerde taht kuran büyük sanatçı ilçemiz bünyesindeki Halk Eğitim Merkezleri kursiyerleri ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kendi portre ve film afişlerinden oluşan karma sergisinin açılışını yaptı. Daha sonra yine kendisi için hazırladığımız programı izleyen sanatçımız, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Katıldığı en güzel programlardan biri olduğunu belirterek bizlere ve sevenlerine teşekkürlerini sunan Türk Sinemasının büyük değeri, Sultanımızı ağırlamak bizim için de büyük bir onur ve mutluluktu. sonsuz teşekkürlerimizle.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap ise şu şekilde konuştu:

“Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak Türk Sinemasının en önemli isimlerinden birini misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Türkan ŞORAY’ın halka mal olmuş ve herkesin gönlünde taht kurmuş bir sanatçı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kursiyerlerimizin ve halkın ilgisi oldukça fazlaydı. Kendisi de bir o kadar nazik ve naifti her bir eserle, kursiyerle birebir ilgilendi. Türkan Şoray temalı bir sergi ve tiyatro gösterimi olacağı kursiyerlerimize iletildiğinde büyük bir istekle görev almayı arzu ettiler ve sonuçta ortaya çıkan ürünler gerçekten mutluluk vericiydi. Türkan ŞORAY’ın tiyatro kursiyerlerimizi ayakta alkışlaması da çok güzel bir mesajdı ve kurumumuz adına gurur vericiydi. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm Halk Eğitim Merkezlerimizi, öğretmen ve kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum. Benim için unutulmayacak günlerden biriydi.”

 

Bostancı  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cihan Bingöl ise:

“Bostancı Halk Eğitimi Merkezi olarak Kadıköy İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları Projesi ” kapsamında “Gönüllerden Tuvallere” adlı çalışma ile Türk sinemasının duayeni  Türkan Şoray’ı misafir etmek kendisine atfedilen sevgide kursiyer ve öğretmenlerimize katkıda bulunmak büyük bir keyifti.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmalarını kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimizle paylaştığımızda kendileri tarafından büyük bir keyifle bu projeye katkıda bulunacaklarını ifade etmişlerdi. Gerçekten sergi günü Bostancı Halk Eğitimi merkezi öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından hazırlanan birbirinden farklı ürünler diğer Halk Eğitim Merkezlerindeki çalışmalar gibi ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeni aldı. Bunların arasında Halıya Resim Dokuma Sanatı ile yapılan  Türkan Şoray Portre çalışması İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Aslan tarafından değerli sanatçımıza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına hediye edilmiştir.” şeklinde konuştu. Bingöl, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi olarak sergide yer alan ürünleri belirtti. Cihan Bingöl sözlerine şöyle devam etti:

“Halıya Resim Dokuma : Usta öğreticimiz Ülker KORKMAZ ve kursiyerleri tarafından hazırlandı.

Moda Tasarım: Öğretmenimiz Çiğdem GEYİN Kumaş Çanta Üzerinde Portre Çalışması,usta öğreticimiz Ayşe KURU rehberliğinde ‘’İkinci Bahar” dizisindeki karakterin elbisesi hazırlandı.

Kırkyama:  Usta Öğreticimiz Nilgün BAŞARAN Türkan ŞORAY’ın sinemadaki unutulmaz karakterlerini ve sözlerini kırkyamaya uyarladı.

Kâğıt Rölyef: Usta öğreticimiz ELÇİN ÖZTÜRK tarafından Kâğıt Rölyef Portre çalışması hazırlandı. Makine Nakışı İle Portre Tekniği: Öğretmenimiz Güler CANTÜRK rehberliğinde emekli öğretmen olan kursiyerimiz Gönül KÜÇÜKÖZEN tarafından Makine Nakışı İle Portre yapıldı. 

Görsel Sanatlar: Öğretmenlerimiz Fatma Emirhan İŞLEK, Funda TÖRALP ve Usta öğreticimiz Nilüfer VAROL rehberliğinde Sulu Boya, Karakalem, Yağlı Boya ve Kolaj çalışmaları yapıldı.

Boncuk İle Portre Sanatı: Usta Öğreticimiz Ferdağ GÜNDOĞDU tarafından hazırlandı.Bütün bu birbirinden değerli çalışmalar günlerce ve aylarca büyük bir emekle hazırlandı. Gazeteniz vasıtasıyla emeği geçen tüm kursiyer ve öğretmenlerime ve diğer tüm Halk Eğitim Merkezlerindeki  tüm çalışanlara teşekkürlerimi ve takdirlerimi iletmek isterim.”

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu ise duygularını :“Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen,  “Kadıköy Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları “  kapsamında konuk ettiğimiz   Türk Sinemasının  unutulmaz ismi Sayın  Türkan Şoray’ ı ilçemizde sevenleri ile buluşturmaktan büyük kıvanç duyduk.Topluma mal olmuş,Türk  sinemasında büyük başarılara imza atmış bir sanatçımızı gençlerimizle bir araya getirmek;  genç nesillerin onları tanımasında ,ufkunun gelişmesinde ve kültürümüzün devam etmesinde  şüphesiz  önemli bir rol oynayacaktır.

Programımızı onurlandırarak,  halkımızın sevgi seline mazhar olan ve konuşmalarıyla duygu dolu anlar yaşatan çok sevdiğimiz ve kıymet verdiğimiz gönüllerimizin sultanı   Sayın  Türkan Şoray´a katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezimiz öğretmenleri ve kursiyerlerimiz,   "Gönüllerden Tuvallere Türkan Şoray" adlı karma sergiye konusu Türkan Şoray olan çok kıymetli eserler ile katıldılar. Öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize sevgiyle hazırladıkları  yağlı boya portre/ film afişi/ sinema karesi tablolar, nakış, kağıt rölyef, örgü, iğne oyası, takı, kumaş boyama, şapka, gelin tacı  eserlerinden dolayı  teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu programın hazırlanmasında emekleri çok büyük olan  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüze ve Kadıköy, Feneryolu, Bostancı Halk Eğitimi Merkezlerimizin  tüm idareci, öğretmen ve kursiyerlerine  de  böylesine güzel bir etkinliğin oluşmasında gösterdikleri ihtimam, gayret   ve  katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.Yine hep birlikte,  nice programlar ve etkinliklerle tekrar Kadıköy’ümüzde halkımızla buluşmak üzere”  diyerek belirtti. Tokatlıoğlu şöyle devam etti:

Eserleriyle Katılan Öğretmenlerimiz

Aylin  HAYIRLIGİL, Ayşe  BUDAK, Ayşegül DİKMEN, Canan ÇAĞLAN, Fatma  ATAÇ, Melek  GENÇAY, Nihal EDİZ, Nilgün GÜRPINAR, Zühal  YILMAZ

Eserleriyle Katılan Kursiyerlerimiz

Zuhal KOÇ, Aysel Kent, Aysel KOROLAY, Aysel ŞENDİL, Beril ÖZKAN, Berrin GÜVEN, Canan SEZGİN, Deniz  ÖZCAN, Emine Pemra AKSU, Esin ERSOY, Fatma Gülin TÜRKER, Feyza Cinal, Gülderen İNCEL, Hatice  Nuran KARTAL, Kadriye ÇAĞLAN, Mahbube ŞAHİN, Mevlüde Nilüfer BABA, Nadiye PANAYIRCI, Saliha GÜRÇAĞLAR, Sevim AYDIN, Ziynet ÖZKAN

Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür V. Hakan Altıntarla:

Kadıköy Eğitim Atölyeleri Gençlik Buluşmaları kapsamında Kadıköy’de faaliyet gösteren dört halk eğitimi merkezinin kursiyerleri ve öğretmenleri tarafından Türk sinemasının en önemli sanatçılarından “Sultan” lakaplı Sayın Türkan ŞORAY’ı anlatan değişik tekniklerde hazırlanan çalışmaların sergisini yapmak bizler için büyük bir heyecan ve gurur kaynağı oldu.

Türkan Şoray gerçekten de Yeşilçam’ın yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri. Tüm zerafeti, güzelliği ve alçak gönüllülüğü ile yaklaşık 60 eserin sergilendiği “Gönüllerden Tuvallere Türkan Şoray” temalı sergimize katılması bizleri çok mutlu etti ve bir kere daha kendisine hayran bıraktı.

Kadıköy’de inanılmaz bir ilgi ve coşkuyla karşılandı. Böylece Türk milletinin kalbinde nasıl bir yere sahip olduğunu bir kere daha herkese göstermiş oldu. Zaten söz konusu Türkan Şoray olunca hem öğretmenlerimiz hem de kursiyerlerimiz tüm çalışmalarını sevgiyle ve büyük bir hevesle yaptılar. Ben bir kez daha Türkan Şoray’a davetimizi kabul edip sergimizi onurlandırdığı için çok teşekkür ediyor ve kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Ayrıca bugün (2 Nisan) Dünya Otizm Farkındalık Günü. Sergi açılışımızın böyle bir güne denk gelmesi çok anlamlı oldu. Otizm bir hastalık değil, bir farklılıktır. Ben buradan herkesi “Otizme Mavi Işık Yak” kampanyasına katılarak farkındalık oluşmasına katkıda bulunmaya davet ediyorum. “ dedi ve katılımcıları şöyle sıraladı:

Oya Bilgisever,  Fatoş Özsönmez,  Hülya Eşme Alkan, Işıl Atasoy,

Nesrin Yalçın, Hatice Erzincanlı, Nedret Senem Erden, Belma Altunay, Nurper Özal, Zeynep Tanatmış,  Nazik Kocaoğlu, Müvedded Saatçıoğlu, Ayşe Figen Oğuzsoy, Handan Kırımlı, Dilek Atagün

 

KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN PROGRAMA KATKI SUNANLAR

Özlem GÜNGÖR-Resim Öğretmeni, Mualla UYGUR-Resim Öğretmeni, Emin BOŞNAK-Resim Öğretmeni, Peyman Ezgi KALINBACAK-Resim Öğretmeni, Gülten OKTAY-El Nakışları Öğretmeni, Saime ŞİMŞEK-Cam Teyzinat-Öğretmeni, Türkan ÖZHAN-Cam Teyzinat-Öğretmeni, Hatice Zeynep KUYAN-Cam Teyzinat-Öğretmeni, Ercan KAYA-Kumlama-Öğretmeni, Nezaket SALGIN-Cam Teyzinat-Öğretmeni, Sevinç ERDEMCİ-Cam Teyzinat-Öğretmeni, Mine Merdan SESLİKAYA-Takı Tasarım-Öğretmeni, Ayla EGE-Seramik-Öğretmeni, Merve ÖZTORUN-Seramik-Öğretmeni, Meryem KIRIKÇI-Resim-Öğretmenİ, Murat YILMAZ-Ahşab Yakma-Öğretmeni, Şennur AŞAN-Gümüş Takı-Öğretmeni, Vedat OYURYÜZ-Tiyatro-Öğretmeni, Buket İRTEM-Tiyatro-Öğretmeni, Nilgün MURATOĞLU-Dekoratif Resim,El Sanatları-Öğretmeni, Banu ERDEM-Ebru-Öğretmeni, Hacer DOĞDU-Giyim-Öğretmeni, Jülide SUCUOĞLU-Makyaj, Serap MUMCULAR-El Sanatlar

KURSİYERLER

Gülay  Galoğlu-Resim, Valya DİLBAZ-RESİM, Zehra KARAHASANOĞLU-Resim, Melahat SÖNMEZ-Resim, Mukadder SÖNMEZ-Resim, Canan KISMET-Resim, Deniz KARA-Resim, Fisun GÜNDÜZ-El Nakışlar, Nezihe ULAY BAYRI-Takı, Saliha Sevla İÇÖZ-Takı, Aysun RENKLER-Takı, Ferman AKSEL-Takı, Gülay YÜCEBİLGİÇ-Takı, Uğur AK-Takı, Sevil TAMAYLIGİL-Takı, Hülya ERMAN-Dekoratif,El Sanatları, Zehra EYİÇITAK-Dekoratif,El Sanatları, Nesrin KARAKAYA-Seramik, Bedia VURAL-Dekoratif El Sanatları, Zekiye Seval GÜRİSİK, Aysili Sankur

TİYATRO KURSİYERLERİ 

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM

Sertaç FIRAT-Yönetmen Kursiyer, Kadir ÖZDEN-Oyuncu-Kursiyer, Arzu GÜLŞEN – AZİZE, Kadir ÖZDEN-Yönetmen-Kursiyer, Ogün Fettahoğlu-Kursiyer, Açelya GÜRBÜZ-Kursiyer, Meltem DOĞAN-Kursiyer, Suat KAYA-Kursiyer, Sinem DALKIRAN-Kursiyer, Cemal ASLAN-Kursiyer, Ahmet Can BAL-Kursiyer, Sibel TANRIKULU-Kursiyer, Yavuz DEMİRTAŞ-Kursiyer, Fatma KORKUNÇ-Kursiyer ve Kuaför Öğretmeni

DİLA HANIM

Ali Rıza TÜRKER-Yönetmen-Kursiyer, Yunus AYTEKİN-Kursiyer, Ümit YATKIN-Kursiyer, Şevval MERT-Kursiyer, Berna ER-Kursiyer, Ekin ÖZBEY-Kursiyer, Abdullah KARATOP-Kursiyer, Şeyda TEMEL-Kursiyer

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam