SON DAKİKA
reklam
reklam

“Selyatağı” Türkiye’de ilk kez Filmloverss Lounge’ta!

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2019, Cuma - 10:08   Okunma Sayısı: 151929
Türkiye'nin önde gelen bağımsız sinema platformu FilmLoverss’ın Filmada Prodüksiyon ve İstanbul Film Festivali ortaklığında düzenlenen yeni projesi FilmLoverss Lounge devam ediyor. 38. İstanbul Film Festivali süresince gerçekleşecek etkinlikler ve sohbetlerle sinema sektörü için buluşma noktası olmayı amaçlayan FilmLoverss Lounge’ın sürprizlerinden biri de, Venedik Film Festivali’nde gösterilen ilk Türkiye VR filmi “Selyatağı” olacak.

Yönetmen ve yeni medya sanatçısı Deniz Tortum’un yönettiği ve dünya prömiyerini geçtiğimiz Eylül ayında 75. Venedik Film Festivali’nde yapan sanal gerçeklik (VR) filmi “Selyatağı”, Türkiye’de ilk kez Filmloverss Lounge’ta seyirciyle buluşacak. Emre Yeksan’ın yine Venedik’in Biennale College Cinema kapsamında gösterilen filmi “Yuva”nın dünyasından ilham alarak yaratılan “Selyatağı”, 9, 12 ve 13 Nisan tarihlerinde Filmloverss Lounge’ta ücretsiz deneyimlenebilecek.

Ekolojik yıkımın ortasında insan ve doğa ilişkini konu alan “Selyatağı”, Tortum’un da deyişiyle, “Artık olduğumuz şey olamadığımızda, gerçekten yeni bir şeye dönüşebilir miyiz? Bir orman, bir taş, çoklu bir organizma ya da hiçbir şey olabilir miyiz? Henüz bilmediğimiz bir şey haline gelebilir miyiz?” sorusunun peşine düşüyor.

‘Selyatağı’ nasıl çekildi?

FilmLoverss ve Köprüde Buluşmalar ortaklığıyla gerçekleşecek gösterim kapsamında ayrıca, “Selyatağı” ve “Yuva”nın yapım sürecinin konuşulacağı “VR Yapım Hikâyesi ve Deneyimi: Sel Yatağı” başlıklı bir sohbet de gerçekleşecek. 9 Nisan Salı günü saat 15.00’te Filmloverss Lounge’ta düzenlenecek ve Emre Yeksan ile filmlerin yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu konuşmacı olacağı sohbete, Deniz Tortum da ABD’den gönderdiği videoyla katılacak.

 

“Selyatağı”, 9, 12 ve 13 Nisan tarihlerinde 09:00-16:00 saatleri arasında Filmloverss Lounge’ta ücretsiz izlenebilir.

 

Deniz Tortum  Hakkında

Yönetmen ve yeni medya sanatçısı Deniz Tortum, 1989’da İstanbul’da dünyaya geldi. Filmleri ve işleri Venedik Film Festival, SxSW, Sharjah Bienali, Sheffield, !f İstanbul, True/False ve Dokufest dahil olmak üzere pek çok festivalde gösterildi. MIT Open Documentary Lab’de araştırma görevlisi olarak sanal gerçeklik üzerine çalıştı. !f İstanbul ve Camden film festivallerinin yeni medya bölümlerinin küratörlüğünü yaptı.   Çalışmaları arasında, ilk uzun metraj filmi “Zayiat” (2013); Çağrı Hakan Zaman ve Nil Tuzcu ile birlikte hazırladıkları 6-7 Eylül olaylarını anlatan sanal gerçeklik projesi “Eylül 1955” (2016); Carmine Grimaldi ile birlikte yönettikleri belgesel “Keşke Barış Gelse” (2017); Emre Yeksan’ın ‘Yuva’ filminin dünyasından ilhamla çekilen VR filmi “Selyatağı” (2018) ve Can Eskinazi ile birlikte yönettikleri ‘Anadolu Turnesi’ (2018) yer almaktadır. Cerrahpaşa Hastanesi’nde geçen yeni filmi üzerinde çalışmaktadır. 

 

SELYATAĞI (FLOODPLAIN)

VR / 12’ / Türkiye

 

Yönetmen & Senaryo: Deniz Tortum

Yapım: istos film (Anna Maria Aslanoğlu), Institute of Time (Fırat Sezgin)

Oyuncular: Okan Bozkuş, Berk Akman, Turgut Ekinci, Çağdaş Akar, Nihat Can Tinas, Muharrem Balkaya

Ses: Bal Sound

Görüntü Yönetmeni: Deniz Tortum

Kurgu: Deniz Tortum

Görsel Efektler: Ergin Şanal, Enes Çağlar

 

 

FilmLoverss Lounge / Gösterim: Selyatağı

Tarih: 9, 12, 13 Nisan 2019 / Saat: 09:00 - 16:00

 

FilmLoverss Lounge / Sohbet: VR Yapım Hikâyesi ve Deneyimi: Selyatağı

Tarih: 10 Nisan 2019, Salı / Saat: 15:00 - 17:00

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam