SON DAKİKA
reklam
reklam

Deneyimli Karate Hakemi Uğur Kobaş’a Altın Rozet

Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2019, Cuma - 10:27   Okunma Sayısı: 124545
Karate Milli Takımı’nın tarihi başarılar elde ettiği İspanya’nın Guadalajara şehrindeki Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası sırasında Türk hakemliği adına da bir gurur yaşandı. Avrupa Karate Federasyonu (EKF) olarak 20. yılını dolduran Uğur Kobaş’a Avrupa Hakem Kurulu Başkanı Alois Wiesböck tarafından altın rozet verildi.

Kobaş şampiyonadaki final maçlarında Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak önemli bir görev üstlenen altın rozeti aldığı için gurur duyduğunu açıkladı. Dünya, Avrupa, Akdeniz ve Türkiye Karate Federasyonlarından hakem kurulu üyesi olarak görev yapan deneyimli isim , bir dönem daha Avrupa tatamilerinde görev yapmak istediğini belirterek, “Sonrasında Allah nasip ederse devletin farklı kademelerinde Türk sporuna hizmet etmek istiyorum. Aktif sporculuk kariyerimden sonra başladığım hakemlikte çok güzel günler yaşadım. Bu işin sırrı disiplin, sabır ve çok çalışmak. Bu özel ve önemli görevi karatenin en büyük organizasyonlarında yapma şansı bulduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum” diye konuştu.

Uğur Kobaş Hakkında

Aktif karate yaşamında ümitlerde Avrupa üçüncülüğü (1990) ve iki Türkiye şampiyonluğu (1989, 1991) bulunan Uğur Kobaş, 1991 yılında aday hakem olarak göreve başladı. 1996 yılında milli hakem olan Kobaş, bugüne kadar onlarca önemli şampiyonada tatamiye çıktı. 2016 yılında Dünya Karate Federasyonu (WKF) Hakem Kurulu  Üyesi olan Kobaş, Sakarya’daki birçok spor kulübünden başkanlık ve yönetim kuruluğu üyeliği yaptı. 2015 yılından bu yana Sakarya ASKF Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Uğur Kobaş orta derecede İngilizce biliyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam