Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/04/21/2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
TAKSİM’DE TROPİK ÜLKE ESİNTİSİ ; CUMA KAFE - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

TAKSİM’DE TROPİK ÜLKE ESİNTİSİ ; CUMA KAFE

Eklenme Tarihi: 21 Nisan 2019, Pazar - 01:36   Okunma Sayısı: 182034
Taksim’in nadide mekânları Çukurcuma’da saklanmış sizleri bekler. Buraları bulmak için biraz sokak aralarını gezmeniz ve yeniliklere açık olmanız gerekir. Cuma Cafe de yanından geçtiğinizde kendini çok belli etmese de içine girdiğinizde kendinizi arkadaşınız evine, misafirliğe gelmiş gibi hissettirir. Ahşap dekorasyonu, vintage aksesuarları ve organik lezzetli menülerine bayılacaksınız.

Çukurcuma her ne kadar Karaköy’ün yeme-içme alanındaki hızlı yükselişinin gölgesinde kalmış olsa da gelecek vaat eden bir mahalle. Cuma isimli mekân bu parlak geleceğin baş aktörlerinden biri olabilir. Masumiyet Müzesi’ne 100 metre mesafede bulunan Cuma’nın, önündeki antikacı dükkânlarına bakan geniş ve serin terası sizi Küba ya da başka tropik bir ülkeye taşıyabilir. Yüzyıllık binanın içine dar merdivenlerden çıkarak girdiğinizde ise kendinizi küçük bir ev-restoranda buluyorsunuz. Antre, mutfak, oturma odası, yemek odası ve hatta rafları oyuncak dolu bir çocuk odası bile var. Odalar vintage aydınlatmalar, antika mobilyalar ve objelerle dekore edilmiş.

Cuma’nın sahibi Banu Tiryakioğlu Mutfak Sanatları Akademisi’nin ardından muzedechanga’da deneyim kazanmış bir şef. Mutfakta yurt dışında aşçılık deneyimi olan arkadaşı Sema Güner’le birlikte çalışıyorlar. Tiryakioğlu mekânı görünce aklına bir restoran açmak geldiğini söylüyor. Mekân adını Çukurcuma’nın Fransızca antika haritalarında geçen ve cuma anlamına gelen Djouma’dan alıyor. Banu Hanım bu ismi başta çok beğenmiş ama okunuş zorluğundan ötürü Cuma’da karar kılmış.

Masaya oturur oturmaz önünüze gelen kızarmış ekmek ile biber ezmesi iştah kabartıcı. Menüsü ağırlıklı olarak Türk yemeklerinden oluşuyor ama gazpacho ve patlıcanlı domatesli linguini gibi seçenekler de var. Menemen, sucuklu yurmurta, taze baharatlı ve peynirli omlet, domates, fesleğen ve keçi peynirli ya da füme kaburgalı, gravyer peynirli tostların sunulduğu kahvaltı menüsünün en talep gören yemeği çılbırmış.

Her gün değişen öğle yemeği menüsünde ise kıymalı yumurta, ızgara levrek salatası, limonlu patates ezmesi, ızgara tavuk şiş, firik salatası ve kayısılı, cevizli, buğday salatası gibi hem hafif hem doyurucu yemekler var. Izgara ahtapot ve patlıcan ezmeli köfteye yoğun talep olduğunu öğreniyoruz. Mücver ve köftenin tadına bakmaya karar veriyoruz. Mücver top şeklinde yanında küçük bir cacık kabıyla servis ediliyor. Peynir ve kabak birlikte ağızda eriyen muazzam bir lezzet yaratmış. Patlıcan yatağının üstünde sunulan köftenin tadına ise doymak mümkün değil. İçeceklerden bir kokteyl özeniyle hazırlanmış naneli ayranı şiddetle öneririz. Ayrıca hem ekmeğini hem de köftesini yaptıkları hamburgere de cumartesi günleri ilgi büyükmüş. 

Öncellikle burada sabit bir menü yok her an değişen tatlar ile menüleri her hafta değişiyor. Ekmekleri ise kendi el yapımları. Ekşi mayalı ekmekleri günü her günü çıkıyor. Hatta eve götürebilmeniz için satışını da gerçekleştiriyorlar bir ekmeğin fiyatı 10TL. Bugün ev yapımı sebzeli böreklerini deneyip kahvaltı için mekanla sözleştik. Bu arada mekana kahvaltı için gidecekseniz rezervasyon gibi bir uygulamaları yok o an içerde yer varsa oturup yiyebiliyorsunuz. Allahtan ikinci gidişimizde kapıdan çıkmak zorunda kalmadık. Hemen ortaya bir kahvaltı tabağı ve dememek için yumurta çeşitlerinden “Rezeneli yumurta” ile “Bazlama üstü salamlı yumurtası”ndan söyledik. Reçeller kendi yapımları, ekmekleri de öğle özellikle zeytinyağı ile süslü acılı ezmeleri harika.

Banu Tiryakioğlu malzemeleri Feriköy’deki organik pazardan ve Kasımpaşa’daki Kastamonu pazarından aldıklarını söylüyor. Süt, peynir, yoğurt, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünler ise Bandırma’dan geliyor. Davet ve etkinlikler için catering hizmeti de sunan Cuma’nın fiyatları da son derece uygun. 

Mekan aynı zamanda kedisever Cuma isimli bir kedileri var. Ortalıklarda uyurken yakalayabilirsiniz. Mekanın oturma alanı olarak koltuklu ev salonu kıvamındaki köşesini tavsiye ederim. Nostaljik lamba, ayna ve aksesuarla süslü bu  köşeden kalmak biraz zor olabilir. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam