SON DAKİKA
reklam
reklam

Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2019, Çarşamba - 12:06   Okunma Sayısı: 150068
11 Nisan 1980’de öldürülen TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Gazeteci Yazar Ümit Kaftancıoğlu adına Yalın Ses Yayınları tarafından bu yıl 15.si düzenlenen öykü yarışmasında ödüller sahipleri ile buluştu.

Bakırköy Belediyesi  Yunus Emre Kültür Merkezi‘nde düzenlenen anma ve ödül törenin sunumunu Başak İkiz yaptı. Törene CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Ünal Çeviköz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Meryem Göktepe, Gazeteci Şükrü Küçükşahin, Saniye Yurdakul, Abit Dursun, Arat Dink ve Gazeteci Deniz Zeyrek katıldı.

Deniz Zeyrek: “Ümit Kaftancıoğlu hikâyelerinde bizleri anlatıyor. O’nun hikâyelerini okurken kendi yaşadıklarımı hatırlıyorum. Ümit Kaftancıoğlu bütün eserlerinde yaşam sevincini işledi.”

Törende Ümit Kaftancıoğlu’nun hayatını anlatan belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminden sonra Ümit Kaftancıoğlu ile aynı memleketten olan  gazeteci ve yazar Deniz Zeyrek konuşma yaptı. Zeyrek, ‘Ümit Kaftancıoğlu’nu örnek alarak büyüyen biri olarak bugün Ümit Kaftancıoğlu için konuşma yapıyor olmak beni çok heyecanlandırdı. Ümit Kaftancıoğlu hikâyelerinde bizleri anlatıyor. O’nun hikâyelerini okurken kendi yaşadıklarımı hatırlıyorum. Ümit Kaftancıoğlu bütün eserlerinde yaşam sevincini işledi. En sıkıntılı anlarımda Ümit Kaftancıoğlu’nun eserlerini okuduğumda bana büyük moral takviyesi oluyor.’ şeklinde konuştu.

Deniz Zeyrek’in konuşmasından sonra ödül törenine geçildi.

 

Birincilik

“Öbürkü” adlı öyküsü ile Metin Turan’a

İkincilik

“Yel Koğan” adlı öyküsü ile Uğur Deveci’ye

Üçüncülük

“Yaz Kızım” adlı öyküsü ile Metin Çengel’e

Mansiyon

“Kara Koyun” adlı öyküsü ile İdris Erdoğdu’ya

“Kendi Acısına Katlanamayan Aşkın Gölgesi” adlı öyküsü ile Sencer Başat’a

“Gölün Suyu” adlı öyküsü ile Ayten Çelebi’ye

“Galeride” adlı öyküsü ile Ayten Özkan’a

“İmamın Erikleri” adlı öyküsü ile Onur Akbaba’ya

“Bir Mendil Niye Kanar” adlı öyküsü ile Baran Arslan’a

“Kümes” adlı öykü ile Aslıhan Kocabal’a verildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam