SON DAKİKA
reklam
reklam

22 Milletten Maltepeli Çocukların Bayram Coşkusu

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2019, Pazartesi - 12:48   Okunma Sayısı: 179430
Maltepe’de 22 milletten çocukların 5 dilde şarkı söylediği, engelsiz bir 23 Nisan Kutlama Programı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Maltepe Üniversitesi Mimar Vedat Çakırca konferans salonundaki programa Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamit İyigün, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İstanbul Ofisi Temsilcisi Can Vodina, veliler ve öğrenciler katıldı.

Farklı milletten çocuklar ile kültürel bağların gelişmesini teşvik ediyoruz

Programın açılış konuşmasını Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı yaptı. Kaymakam Dallı konuşmasında; ‘İlçemizde yaşayan farklı milletlerden çocuklar ile kültürel bağların geliştirilmesini teşvik amacıyla yeni bir proje başlattık. Projenin 4 ayrı etkinliği var. Bunların bir tanesi müzik. Bu çocuklarımız, kendi dillerinde ve Türkçe olarak belli başlı şarkılarını çalışıyorlar. Maltepe Üniversitemizin katkılarıyla bunu devam ettiriyorlar. Halk oyunları olacak. Edebiyat olacak. Bu 22 farklı ulusun halk hikâyeleri, masalları, tarihi metinleri üzerinde çalışılacağı bir çalışmamız olacak. Ayrıca gastronomi konusunda bir çalışmamız olacak. Bu projemiz önümüzdeki günlerde inşallah devam edecek. 22 milletten 185 çocuğumuzun bir araya gelerek birlikte 5 dilde şarkılar söylediği bir koromuz var, onu dinleyeceğiz.  Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

 

Filistin’de ve Türkiye’de Engelli Çocuk Olmak 

Kaymakam Dallı’nın açılış konuşmasının ardından Kaymakamlık Dış İlişkiler ve Projeler Genel Koordinatörü Köksal Banoğlu’nun moderatörlüğünde ’Filistin’de ve Türkiye’de Engelli Çocuk Olmak’ isimli panel gerçekleştirildi.

Panele Maltepe Kaymakamlığı’nın konuğu olarak Filistin’den gelen Gazze Engelli Çocuklar Derneği Başkanı Ekrem Ahmad Hassan ve Filistinle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Mişeniş, Tomurcuk Kooperatifi Başkanı Gülser Özkan ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Bülent İnce konuşmacı olarak katıldı. Yaptıkları konuşmalarda zihinsel ve bedensel engelli çocuk olmanın zorlukları paylaşıldı ve bu sorunlara devlet sivil toplum kuruluşları ortaklığında çeşitli çözüm önerileri sunuldu.

 Panelin ardından, Mutluhan Uzunal Çolakoğlu Ortaokulu müzik öğretmeni Sedat Ülgen’in koro şefi olduğu ve orkestra düzenlemelerini Maltepe Üniversitesi Konservatuarı’ndan Mustafa Avşar ve Ortaç Aydınoğlu’nun yaptığı, Maltepe’de yasayan 22 milletten 124 öğrencinin sahne aldığı Maltepe Kaymakamlığı Uluslararası Çocuk Korosu, şarkılarını beş dilde seslendirdi.

Konserin ardından, projeye verdikleri destekten ötürü, koroya katılan okulların müdürlerine plaketleri Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ve Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken tarafından takdim edildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam