SON DAKİKA
reklam
reklam

Mercedes-Benz Bahar Rallisi Uluslararası Nitelik Kazandı

Eklenme Tarihi: 2 Mayıs 2019, Perşembe - 11:39   Okunma Sayısı: 206640
Mercedes-Benz Türk tarafından ana sponsorluğunun üstlenildiği, Klasik Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Mercedes-Benz Bahar Rallisi bu sene artık uluslararası boyutta!  Bahar Rallisi, bu yıl FIVA’nın ilk kez düzenlediği CEERT (Central East European Regularity Trophy) organizasyonun ilk ayağı olması sebebiyle uluslararası bir kimliğe büründü. Yılın geri kalan bölümünde Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan’da yapılacak klasik rallilerden alınacak puanlar neticesinde CEERT sıralaması belli olacak.

20 Nisan 2019 sabahı Çırağan Palace Kempinski İstanbul‘dan start alan klasik otomobiller,  öncellikle boğaz yolunu takip ederek geldikleri İstinye’den bindikleri feribotla Çubuklu’ya geçtiler. Asya Kıtasında devam eden rallide klasikler, Riva’ya kadar geldiler. Riva’da Kalyon Balık Restaurant’da verilen öğle yemeği molasından sonra, Cam Ocağı yanındaki otopark alanında Kahve Dünyası’nın lezzetli kahvelerinin tadına bakan klasiklerin pilotları bir süre sonra yeniden start alarak, The Sign Şile Gardens Hotel‘de son bulan parkuru tamamladılar.

2018’in yarışmacı rekoru kırıldı

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019‘a toplam 276 kişi katılırken, kadın yarışmacı sayısı geçen seneye göre bir kez daha artış gösterdi. Bu senenin kadın katılımcı sayısı; 89’u pilot, co-pilot ve 23’ü katılımcı olmak üzere toplamda 112 kadın katılımcının kayıt yaptırmasıyla birlikte 2018’in rekoru da kırılmış oldu.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019’a katılan 121 otomobilde toplamda 112 kadın pilot, co-pilot ve katılımcılar yer alarak, Türk otomobil sporlarında en yüksek kadın katılımlı klasik otomobil rallisi rekoru bir kez daha Bahar Rallisi’nde kırıldı.

 

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Mercedes-Benz Bahar Rallisi sayesinde genç-yaşlı, kadın-erkek fark etmeksizin çok geniş bir kitleyi bir araya getirerek hem katılımcılar hem de izleyenler için keyifli bir buluşma yaşatıyoruz. 133 yıl önce ilk otomobili üreten Benz’den günümüze otomobil sektörüne yön vermeye devam ediyoruz.”

Bu yıl beşinci kez sponsor oldukları Bahar Rallisi hakkında açıklama yapan Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Mercedes-Benz Bahar Rallisi sayesinde genç-yaşlı, kadın-erkek fark etmeksizin çok geniş bir kitleyi bir araya getirerek hem katılımcılar hem de izleyenler için keyifli bir buluşma yaşatıyoruz. 133 yıl önce ilk otomobili üreten Benz’den günümüze otomobil sektörüne yön vermeye devam ediyoruz. Bu değişimi bugün burada, 1950 model Mercedes-Benz 170 S’ten, 1999 model Mercedes-Benz 320 SL’e uzanan geniş bir yelpazede gözlemliyoruz. Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile birleştirdiğimiz Mercedes-Benz Bahar Rallisi etkinliğinde bu yıl da tüm katılımcılara başarılar, izleyicilere ise keyifli seyirler diliyoruz” dedi.

Farklı modellerden klasikler yanyana

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019‘a sadece 1950-1999 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik otomobilleri değil, birbirinden özel Alfa Romeo, Buick, Cadillac, Chevrolet, Citroen, Oldsmobile, Plymouth, Pontiac, Porsche, Rolls-Royce ve Volkswagen marka otomobillerin yanı sıra “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Ford Thunderbird, Mercury Cougar,  Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro, Chevrolet Impala, Dodge Charger ve Dodge Challanger gibi otomobiller de katılma imkanı yakaladı.

 

 

Ralli İSTMarina AVM’de sona ererken; ödüller ise Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un zarafeti eşliğinde gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019’un ikinci günü, Marmara Denizi’ne doğru olan rotadan ilerleyerek İSTMarina AVM’de sona erdi.

Rallinin ödül töreni ve "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balosu" ise 22 Nisan'da yine İstanbul Boğazı üzerindeki çarpıcı konumu ve 17. yüzyıla dayanan tarihi ile Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma tek saray ve otel olan Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un zarafeti eşliğinde gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz Türk'ün aralıksız 5 yıldır desteğiyle gerçekleştirilen Bahar Rallisi'nde rotayı en iyi zamanda tamamlayarak dereceye girenler, ödüllerini görkemli bir tören ile aldılar. Düzenlenen ödül törenine, yarışmacıların yanı sıra Klasik Otomobil Kulübü yetkilileri ve Mercedes-Benz Türk yetkilileri katıldı.

Klasik Mercedes-Benz otomobillere ödüller verildi

Yarışa katılan tüm Mercedes-Benz klasik otomobiller arasında düzenlenen "Mercedes-Benz Klasmanı"nda birincilik 1964 Model 230 SL aracıyla Elif Şakar ve Murat Şakar'ın oldu. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan'ın ödülleri takdim ettiği klasmanda ikinciliği 1980 Model 280 SLC aracıyla Kıvanç Dündar ve Suat Ekmekçioğlu alırken, 1958 model SL 190 aracıyla Mehmet İrfan Keskinve Memet Fatih Aykaz ise tüm Mercedes-Benz klasik otomobiller arasından üçüncü oldu.

Farklı kategori ve klasmanlarda birçok ödülün dağıtıldığı gecede, Mercedes-Benz Müzesi ve Mercedes-Benz Classic Center'a düzenlenen seyahatin hediye edildiği "Mercedes-Benz Kupası" özel ödülünü ise 1958 model SL 190 model aracıyla Mehmet İrfan Keskin ve Mehmet Fatih Aykaz aldı.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019 kapsamında birbirinden farklı klasmanlarda birinci, ikinci ve üçüncü otomobillere verilen ödüller şu şekilde sıralandı:

Genel Klasman:

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2019’a katılan tüm otomobiller arasında.

Yol ölçüm cihazına sahip & sahip olmayan otomobiller arasında:

1946 – 1960 arası otomobillerin yer aldığı Kategori E Klasmanı

1961 – 1970 arası otomobillerin yer aldığı Kategori F Klasmanı

1971 – 1980 arası otomobillerin yer aldığı Kategori G Klasmanı

1981 – 1989 arası otomobillerin yer aldığı Kategori H Klasmanı

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam