SON DAKİKA
reklam
reklam

Rekreasyon Derneği Sezonun Son Toplantısını Yaptı

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2019, Cumartesi - 10:17   Okunma Sayısı: 129196
Türkiye’nin köklü sanat derneklerinden Rekreasyon Derneği, sezonun son toplantısında üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı, Başkan Pervin Bülbül‘ün açılış konuşması ile başlarken, Çorum’da yapılan 5. Rekreasyon Kongresi, Anadolu Medeniyetleri Karma Sergisi ve Çorum – Amasya gezisine katılan üyelerin bazıları izlenimlerini dile getirdiler. Toplantı, Doç. Süreyya Oskay‘ın çalışmalarını anlattığı sunumundan sonra toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Rekreasyon Derneği Hakkında

Dernek, 1959 yılında Lerzan Bengisu ve 10 arkadaşı tarafından  İstanbul’da kurulmuştur. O yıllardaki adı ‘ Rekreasyon Cemiyeti’ olan Dernek, resim, heykel ve seramik gibi sanatın farklı dallarıyla ilgilenen üyeleriyle çok sayıda sergiler açmış, konferanslar ve şiir dinletileri  düzenlemiştir.

Rekreasyon Derneği’nin Kurucu Başkanı olan Lerzan Bengisu, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim ve Heykel Bölümü mezunu bir heykeltıraştır ve Cumhuriyet döneminin Çağdaş Türk Heykeltıraşları arasında yer alır. Taksim Gezi Parkı’nda bulunan ‘Barış Heykeli’ de (1974) onun eseridir. 1974 yılında Rekreasyon Derneği Başkanlığı görevini orman mühendisi olan Mehmet Ali Gökberk devralmıştır. Şimdiki Onursal Başkan seramikçi-ressam  Dr. Güngör Arıbal ise 1991 yılından 19 Ocak 2014’e kadar Dernek Başkanlığını 23 yıl boyunca başarı ve özveri ile sürdürmüştür. 2014 yılında Rekreasyon Derneği Başkanlığını Canan Arabacı Doğruer devralmış, bu görevi başarı ve özveri ile 4 yıl sürdürmüştür. 2018 Yılının Ocak ayında Rekreasyon Derneği Başkanlığını Pervin Bülbül devralmıştır.

Tüzüğünde de yazılı olduğu gibi Derneğin kuruluş amacı, üyelerinin günlük uğraşılarının dışındaki boş zamanlarını değerlendirmek, güzel sanatların çeşitli bölümlerinde çalışarak yaratıcılıklarını ve yeteneklerini ortaya çıkarmalarını, sportif ve doğaya yönelik faaliyetlerde bulunarak ruh ve beden sağlıklarını korumalarını sağlamaya yardımcı olmaktır. İnsanlar özellikle son 50 yıldır ileri teknoloji ve yoğun iş temposu içinde monoton bir hayat sürdürmektedirler. Kişiyi hayata bağlayan, dinlendirici, eğlendirici, meşgul edici etkinliklere katılmak suretiyle canlılık kazandıran faaliyetlerin tamamı “rekreasyon” dur ve bireylerin ya da toplumların bedensel ve zihinsel açıdan sağlıklı kalabilmeleri için büyük önem taşır.Rekreasyon aslında bireyin bütün şartlanmalardan sıyrılıp yaratıcılığını ortaya koyduğu bir eylemdir. Bu bağlamda Dernek her yaş grubu ve sosyal çevreden insana atölye dersleri vermekte, spor etkinlikleri, müzik ve şiir dinletileri düzenlemektedir.

Aralarında birçok ünlü sanatçının da yer aldığı 250 kayıtlı üyesi bulunan Rekreasyon Derneğinin Adana, Amasya, Edirne, Eskişehir ve İzmir’ de temsilcilikleri bulunmaktadır. Üyeleriyle birlikte güzel sanatların çeşitli dallarında çalışmalar yaparak yurt içinde ve yurt dışında sergilere katılmanın yanı sıra, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de destek vermekte olan Rekreasyon Derneği’nin  akademisyen üyeleri de uzmanlık alanları ile ilgili paneller, söyleşiler ve konferanslar düzenleyerek bireylere sanatsal boyutta katkıda bulunmayı ve estetik bilinci daha geniş bir tabana yaymayı hedeflemişlerdir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam