SON DAKİKA
reklam
reklam

Bişektomi sosyal medyanın gücü ile yaygınlaşmaya devam ediyor

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2019, Pazartesi - 10:10   Okunma Sayısı: 400246
Yanaklarda bulunan yağların alınarak yüz hatlarının daha da keskinleştirilmesi işlemine bişektomi adı verilmektedir. Son yıllarda yuvarlak hatların yerine daha keskin hatların tercih edilmesi ile beraber bişektomi operasyonlarına başvuranların sayısı artmaktadır.  Bişektomi Ameliyatına ilişkin bilinmeyenleri  Op. Dr. Zekeriya Kul yanıtladı.

Özellikle Hollywood yıldızlarının tercih ettiği bir yöntem olan bişkektominin öncüsü Angelina Jolie olarak biliniyor. Her ne kadar çocuklarda ergenliğe kadar elma yanak olarak tabir edilen dolgun ve yuvarlak hatlı yanaklar çok sevilse de ergenlik sonrasında bu görünüm çekici olmaktan uzaklasiyor. Bu nedenle bişektomi operasyonları hastaların aynı zamanda özgüvenlerini de yerine getiren bir ameliyat oluyor.

 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul yüz hatlarını daha da keskinleştiren bişektomi estetiği hakkında önemi açıklamalarda bulundu.

  • Bişektomi operasyonu neden yapılır?

Günümüz estetik algısına göre çene bölgesinin keskin hatlı olması, elmacıkların çıkıntılı olması, yanakların ise çok fazla dolgun olmaması gerekiyor. Buna bağlı olarak aslında çok eski bir ameliyat tekniği olan Bişektomi, son yıllarda oldukça popüler oldu. Bişektomi, yanak yağının alınması ile yanakların dolgunluğunu azaltan bir operasyondur.

  • Bişektomi Ameliyatı nasıl yapılıyor?

Yüz kaslarımızın arasında bulunan ve tarif eden doktorun ismine ithafen Bichat yağ yastıkçığı adı verilen yağ dokusu, ağız boşluğunun yanak tarafından küçük bir kesi ile girilerek dışarıya alınır. Lokal anestezi altında gerçekleştirildiğinden operasyon sırası ve sonrası oldukça konforludur. İş ve sosyal hayattan uzaklaşmayı gerektirmez.

  • Risk ve yan etkileri var mı?

Elbette bütün operasyonlar gibi “Bişektomi” için de düşük de olsa komplikasyon ihtimali vardır. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi cerrahın yanak bölgesinin anatomisine oldukça hakim olması gerekir. Doğru noktadan girilmezse bichat yağ yastığı bulunmaya çalışılırken doku travması gerçekleşebilir. Kanama ve etrafta bulunan sinirler, bu sırada hasar görebilir.

  • Bişektomi sonrası ne zaman yemek yenilebilir?

Operasyon lokal anestezi ile gerçekleştirildiği için sonrasında yeme ve içme düzenine devam edilir. Sadece ilk 3 gün çok katı yiyeceklerden uzak durmak ve her yeme içme sonrası ağız içinin gargara yapılarak temizlenmesi gerekir.

 

  • Bişektomi operasyonu başarısız olursa tekrarlanabilir mi?

Bişektomi operasyonunun başarısız olmasının nedeni yağ yastıkçığının bulunduğu yere girilemediğinden yağ dokusunun alınamamış olmasıdır. Eğer travmaya bağlı kanama çok fazla olur ise buradaki kan ve doku sıvıları tamamen ortamdan uzaklaşıp yara iyileşme süreci tamamlandığında operasyon yeniden gerçekleştirilebilir.

  • Yüz yapısından memnun olmayan hastalarda yağ dokusu tekrar yanak bölgesine konulabilir mi?

Bişektomi operasyonu malesef sosyal medyanın gücü ile ülkemizde çok fazla yaygınlaştığı ve gerekli gereksiz bir çok insana gerçekleştirildiği için gelecekte birçok hastanın yanaklarındaki çukurluktan şikayetçi olacağı da bir gerçek. Bu gibi durumlarda ise yağ enjeksiyonu ile bu bölgedeki eksiklik gideriliyor.

  • Bişektomi operasyonu kaç yaştan sonra yapılabilir?

20'li yaşlardan sonra yanak dolgunluğu fazla olan kişilerde bu operasyon yapılabilir.

  • Operasyon sonrası süreçten bahseder misiniz?

Yağ dokusunu aldıktan sonra hemen sonucu görmek pek mümkün değil. Özellikle ilk 2-3 ay bu bölgede ortaya çıkan ödem, operasyon sonucunu gizliyor. 3. aydan itibaren ise bu bölgedeki dolgunluk gözle görülür derecede azalıyor.

  • Yüz gençleştirmede hangi yöntemleri kullanıyorsunuz?

Yüz germe ameliyatı yüzümüzü oluşturan kemik, kas, yağ dokusu ve deride meydana gelen zamansal değişiklikleri ortadan kaldırıp bu dokulara genç yaşlarda bulundukları konumu, gerginliği ve dolgunluğu tekrar kazandırdığımız ameliyatlardır. Alın bölgesinden boyun bölgesine kadar var olan ve kişinin yaşlı görünmesine neden olan bütün yapılar (kaş, göz, yanak, boyun, dudak, burun) yüz germe ameliyatında hedeflediğimiz bölgelerdir. Alın ve şakak bölgeleri için endoskopik kaş kaldırma, şakak germe ameliyatlarını, göz çevresi için alt-üst göz kapağı blefaroplasti ameliyatını, orta-alt yüz ve boyun bölgeleri için ise her bir bölgeye özel germe tekniklerini kullanıyoruz.

  • Yüz germe ameliyatı kimlere uygulanır?

Yüz germe ameliyatı adından da anlaşılacağı üzere aşağı yönde yer değiştirmiş dokuların eski yerlerine taşındığı yani bir nevi o bölgenin gerildiği ameliyatlardır. Dolayısıyla normal yerinde bulunması gereken dokuların yer değiştirmiş olması gerekir. Bu yüzden bu ameliyatı sıklıkla yaşlanmış kişilerde gerçekleştiriyoruz. Ancak herkesin doku farklılıkları farklı yaşlarda farklı derecelerde sarkma ve yaşlı görünüme neden olur. Bu yüzden yüz germe ameliyatlarının sadece ileri yaş ameliyatları olduğunu söylemek doğru olmaz. Yaşlanmaya bağlı fiziksel değişikliklerin ortaya çıktığı her yaşta bu ameliyat gerçekleştirilebilir.

 

EN ÇOK YAPILAN OPERASYONLAR MEME ESTETİK VE VÜCUT ŞEKİLLENDİRME

Bahar ayının enerji dolu havası ile birlikte yaza yenilenerek girmek isteyenler estetik operasyonlarına başvuruyor.

Yaklaşan tatil planları ve deniz sezonun açılmasına az bir zaman kala kadınlar estetik operasyonlarını daha fazla yaptırmaya başlıyor. Bahar aylarında en çok yaptırılan operasyonların başında ise meme estetik cerrahisi ve vücut şekillendirme geliyor.

Yaz aylarına girerken özellikle kadınlar en çok meme büyütme ameliyatını tercih ediyor. Kadınlar estetik görünümünün yanı sıra sağlık amacıyla da meme küçültme ve dikleştirme işlemlerine de başvurabiliyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul: “Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte estetik ameliyatlar için tarafımıza başvuran hastaların sayısı da gittikçe artıyor. Yaza istedikleri bir görünümle girmek isteyenlere meme büyütme & küçültme, meme dikleştirme ve liposuction işlemlerini daha fazla uyguluyoruz. Fit bir görünüm ile yaza girmek isteyenler liposuction ve karın germe ameliyatı da talep ediyor. Karın, sırt, kalça ve bel bölgelerinde yağ birikimi fazla olanların tercihi ise liposuction oluyor. Vücut şekillendirmede en fazla başvurulan bu yöntemde ise son dönemde High Definition Liposuction adı verilen cerrahi konsept dikkat çekiyor. Bu yöntemde hastalarımız hem yağlarından kurtuluyor hem de atletik bir karın görünümüne sahip oluyor. Hızlı kilo alıp vermeler sonrasında karın derisinde çatlak ve gevşeklik olanlara ise karın germe ameliyatı öneriliyor. Son dönem trendleri arasında yer alan karın germe ameliyatı ile liposuctionın birlikte kullanıldığı lipoabdominoplasti ameliyatı ise özellikle sigara içen hastalarda daha güvenli bir ameliyat imkanı sunuyor.” dedi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam