SON DAKİKA
reklam
reklam

“O Gece”

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2019, Salı - 10:29   Okunma Sayısı: 155245
“O gece”, ölümle yaşam arasında sıkışmış insanların hiç beklemedikleri bir anda ölüme gidecekleri yolda nasıl geriye döndükleri, yaşam umudunu yeniden nasıl kazandıkları ve daha da önemlisi bu umudu onlara sağlayan Türk askerinin niteliklerini anlatan bir kitaptır.

 

 

İSTANBUL

Atillâ Çilingir, Kıbrıs gazisi emekli bir subaydır. Daha önce gazetemizde bir kitabı daha tanıtılmıştır. Yazarımız E. Yarbay Cengiz Baysu’nun Diyarbakır’daki görevi sırasında komutanlığını yapmıştır. İmza gününde kendisiyle yaptığımız röportajda,

“Esas olarak insan yaşamında çok önemli dönüm noktaları vardır. Kitabın kahramanları arasında Yıldırım Üsteğmen o genç yaşında yaşamış olduğu savaşın ona kazandırdığı tecrübenin ötesinde çok daha önemli şeyler kazandırmıştır. İnsan olmanın ne demek olduğunu savaşın içinde yaşananları insanlara anlatarak ve 83 esirin yeniden hayata dönüşlerini sağlayarak göstermiştir.

“O gece” yaşam umudunu kaybetmiş, hayatının bütün renkleri kaybolmuş insanların yeni baştan hayata tutunmalarını sağlayan yaşanmış gerçek savaş öyküsüdür…” demek suretiyle harp ceridesine bir sayfa kazandırmıştır.

 

Kitaptan alıntılar

“… Avazı çıktığı kadar bağırdı: ‘Tam sipeeer!’

25-30 m. öteye kadar bir grup havan mermisi düştü. Bütün askerler onunla birlikte toprağa gömülmüştü. Herhangi bir zayiatları yoktu. Yıldırım Üsteğmen, “Allahım, bu cehennemi ortamda bizleri koru!” diye mırıldandı.

Gerçekten de cehennem nasıl bir yerdir diye sorsalar, o anı ve orada yaşadıklarını anlatırdı. Patlamanın şiddetinden sağır olmuş gibiydi. Kulaklarında büyük bir uğultu ve çınlama oluşmuş, çevreden gelen sesleri duymamaya başlamıştı…”

 

 

Yazarımızın Baysu’nun hisleri

E. Yarbay Atillâ Çilingir, birlikte görev yaptığımız 1988 yılında kendisiyle ilgili konuları anlatmaktan daima uzak durmuştur. Belki de Kıbrıs Barış Harekâtı’nın üzerinden yeterli bir zamanın geçmemiş olmasıdır onu suskunluğa iten… Kıbrıs konusundaki anlatımlarını inanın ben de sizler gibi onun kitaplarından öğreniyorum.

İmzalayarak bana armağan ettiği kitaplarını bir solukta okuyor ve mutlaka değerlendirme yapıyordum. Bu kitabı da Cağaloğlu’ndaki Bilgeoğuz kitabevinden evime gidene kadar okudum. İki yıl görev yaptığım Kıbrıs’ta kitapta adı geçen bölge ve mevkileri hatırladım ve kritik yapmam kolaylaştı. Bana göre yayınlanan kitaplar harp ceridesinin ilâve sayfalarıdır.

Tünaydın gazetesinin mensupları olarak bizler de gazi subayımıza şükranlarımızı sunuyor, yeni kitaplarını beklediğimizi duyurarak esenlikler diliyoruz.  

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: CENGİZ BAYSU-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam