SON DAKİKA
reklam
reklam

‘Dünya Çiftçiler Günü’  öğrencilerle birlikte kutlandı

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2019, Çarşamba - 09:49   Okunma Sayısı: 114671
14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (İFAB) kuruluş tarihi. Bu yüzden; ilk kez 1984 yılında Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu tarafından, Hindistan’da alınan bir kararla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü tüm dünyada kutlanmaya başlandı.

Dünya Çiftçiler Günü'nde  tüm mecralarda çiftçinin sorunları dile getirilir. Bu konuda açık oturumlar düzenleniyor. Hazırlanan özel programlarda, tarımda verimlilik konusu üzerinde durulmakta.  Bu etkinliklerden birisi de Kartal Belediyesi ve Mehmet Hilmi Altay İlköğretim Okulu işbirliği ile İstanbul’un Kartal ilçesinde kutlandı. Kartal’da bulunan Mehmet Hilmi Altay İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Mehmet Hilmi Altay İlkokul Müdürü Mustafa Çelik ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars öğrencilerce soru yağmuruna tutuldu

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, okulun bahçesinde kurulan organik tarım alanında öğrencilere, tarımın hayatımızdaki yeri ve organik tarımın önemli unsurlarından birisi olan Kırmızı Solucan Gübresi hakkında bilgi verdi. Organik tarım ile ilgili hazırlanan broşürleri de inceleyen öğrenciler, organik tarım bahçesinde yetişen ürünler ile ilgili Dr. Dilek Kars’ı soru yağmuruna tuttu.

Etkinlikte konuşan Kars, “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş günü olan 14 Mayıs yalnız bizde değil, kuruluşa üye bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, burada bu önemli günü kutlamak ve daha önceden organik bahçede çilek, maydanoz, biber gibi gübre ile elde edilen ürünlerin son durumunu yerinde görme amacıyla toplandık. Emekleriyle ülke tarım ekosistemine destek sağlayan, onu ayakta tutan tüm çiftçilerin, Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. Günümüz şartlarında sanayinin gelişmesi ile birlikte insanlar kimyevi ürünler üretmeye ve kullanmaya başladı. Sonucun olumlu olduğu inancıyla doğanın muhteşem gücünü görmezden geldi ve işte bu noktada biz de 28 Ocak 2013 tarihinde, ‘Sen de Siyah Altın Üret Çevreyi Koru’ sloganıyla projemizi başlattık. Bu projede amacımız, mutfak atıklarının evlerde Kırmızı Kaliforniya Solucanları yardımı ile altın değerinde olan organik gübreye dönüştürülmesini sağlamak.” dedi.

Kartal Belediyesi’nin çevreye verdiği önemi vurgulayan Dr. Dilek Kars, “Bizler, Kartal Belediye Başkanımız Gökhan Yüksel’in vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor ve özellikle çocuklarda çevre bilincinin oluşturulmasını amaçlıyoruz. Ayrıca etkinliğimize verdiği destekler için de Mehmet Hilmi Altay İlkokul Müdürü Mustafa Çelik’e çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam