SON DAKİKA
reklam
reklam

​Türkiye, endüstriyel temizlik sektöründe merkez üssü olma yolunda ilerliyor 

Eklenme Tarihi: 23 Mayıs 2019, Perşembe - 10:48   Okunma Sayısı: 111507
Endüstriyel Temizlik Sektörünün Buluşma Noktası Interclean İstanbul, 81 Ülkeden Ziyaretçi Ağırladı.

 

 

İSTANBUL

Endüstriyel Temizlik Sektörü’nün Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki en önemli buluşma noktası Interclean İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri & Hizmetleri Fuarı ve Konferansı, İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Interclean İstanbul Marka Direktörü Hatice Dinçer, fuara 81 ülkeden 3123 ziyaretçi katılım sağladığını ve en çok ziyaretçi gelen ilk beş ülkenin Rusya, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Lübnan olduğunu açıkladı. Dinçer, 5 bin m2 alanda gerçekleşen Interclean İstanbul’da 12 ülkeden 78 katılımcı ve 116 marka yer aldığını ifade etti.

Interclean İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri & Hizmetleri Fuarı ve Konferansı,Amsterdam RAI ile UBM NTSR’nin uluslararası gücü ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İş Adamları Derneği TESHİAD’ın desteği ve ile iki yılda bir İstanbul’da düzenleniyor. Fuarı değerlendiren RAI Amsterdam Fuar Direktörü Rob den Hertog, gelecek günlere pozitif baktıklarını ve son birkaç yıldır Türkiye’yi merkez üssü olarak gördüklerini belirtti. Temizlik sektöründeki istihdam konusuna değinen TESHİAD Başkanı Zafer Mumcular ise 1 buçuk milyondan fazla kişinin sektörde görev yaptığını ve ticaret hacminin 60 milyar Türk Lirası’nın üzerinde olduğu söyledi ve temizlik görevlilerinin yaptıkları işin meslek olarak tanımlanması gerektiğine vurgu yaptı.

İnovatif endüstriyel temizlik ürün ve hizmetleri tanıtıldı…

İnovatif endüstriyel temizlik uygulamaları ve yenilikçi şirketlerin göz dolduran çalışmaları üç gün süreyle Interclean İstanbul İnovasyon Alanı’nda tanıtıldı. Yerli üretim, yüksek emiş gücüyle yerdeki cam şişeleri bile süpürebilen sokak temizleme aracı; nanoteknoloji ile üretilmiş ve kalabalık alanlarda en çok dokunduğumuz kapı kolu, elektrik düğmesi, trabzan gibi riskli alanlarda uzun süreli antibakteriyel bariyer oluşturan dezenfektan; Avrupa pazarında büyük ilgi gören yerli üretim sessiz elektrik süpürgesi gibi ürünler öne çıktı.

“Ağırlıklı Ortadoğu pazarı ve özellikle Körfez ülkeleri öne çıktı”

Eczacıbaşı olarak önceki yıllarda daha fuara ziyaretçi olarak geldiklerini belirten Eczacıbaşı Profesyonel Müşteri Deneyim Müdürü Burçin Tüzemen, “Bu yıl stant açarak Interclean İstanbul’un bir parçası olduk. Hem kendi gözlemlerim, hem çalıştığımız arkadaşlarımın gözlemleri, gelen misafirlerin, ziyaretçilerin içinde yabancıların payının çok yüksek olduğu.Bu bizi memnun eden ve olumlu anlamda şaşırtan bir gelişme oldu. Buraya gelen kitlenin bu kadar global bir kitle olmasını beklemiyorduk açıkçası. Onun da faydasını gördük. Avrupa pazarından gelenler de oldu ama ağırlıklı Ortadoğu pazarı ve özellikle Körfez ülkeleri öne çıktı.” dedi. GET Elektrikli Araçlar Kurucu Genel Müdürü Hilal Güngörise “Interclean İstanbul’da güzel bağlantılar kurduk. Satış anlamında hem ihracat hem de yerli pazar için çok fazla görüşme yaptık” şeklinde konuştu.

 

‘Sağlık Hizmetleri Temizlik Forumu’ Türkiye’de ilk kez Interclean İstanbul’da yapıldı

Interclean İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri & Hizmetleri Fuarı ve Konferansı kapsamında Türkiye’de ilk kez ‘Sağlık Hizmetleri Temizlik Forumu MENA Bölgesi Programı’ düzenlendi.Hastanelerdeki hijyen ve buna bağlı olarak yaşanan enfeksiyon ile mücadele konusunun ele alındığı foruma, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Cenevre Üniversitesi Hastanesi İlaç ve Epidemiyoloji Bölümü’nden Alexandra Peters, Londra Imperial Üniversitesi Salgın Hastalıklar Bölümü’nden Dr. Jonathan Otter ve Cenevre Üniversitesi Hastanesi Hasta Güvenliği’nden Ermira Tartari RN katıldı. Forum Interclean katılımcı ve ziyaretçilerinden oluşan kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle takip edildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Sağlık Hizmetleri Temizlik Forumu‘nda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye’de ‘Enfeksiyon Kontrol Grubu’ oluşturduğunu belirtti ve enfeksiyon kontrol ve önleme programının ülke genelinde uygulanacağını ifade etti.

Hastane Odası ve Araç Temizlik Demo alanlarında örnek temizlik uygulamaları yapıldı…

Endüstriyel temizlik sektörünün toplum sağlığını korumadaki önemine dikkat çekmek üzere Interclean İstanbul’da TESHİAD ve Hijyen Akademisi’nin katkılarıyla Hastane Odası ve TOBFED’in katkılarıyla da Araç Temizlik demo alanları oluşturuldu. Fuar süresince bu alanlarda hijyenin önemi ve temizliğin nasıl yapılması gerektiği örnek uygulamalarla anlatıldı.

 

Sektör temsilcileri ‘Endüstriyel Temizlik Sektörüne Genel Bakış Paneli’nde konuştu

1,5 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan ve yaklaşık 60 milyar TL ticaret hacmine sahip endüstriyel temizlik sektör temsilcileri, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Endüstriyel Temizlik Sektörüne Genel Bakış Paneli’nde buluştu. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak moderatörlüğünde gerçekleşen panele; Temizlik ve Tesis Hizmetleri Yönetimi İş Adamları Derneği (TESHİAD) Başkanı Zafer Mumcular, Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSID) Başkanı Güçlü Kaplangı ve Elite World Hoteller Zinciri Genel Müdürü Ünsal Şınık katıldı.

Panelde konuşan Elite World Hoteller Zinciri Genel Müdürü Ünsal Şınık, çevre bilincinin gelişmesinin merdiven altı kimyasalların önüne geçtiğinin altını çizerken, TESHİAD Başkanı Zafer Mumcular, temizlik görevlilerinin yaptıkları işin meslek olarak tanımlanması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’de her gün yaklaşık 1 milyar 600 bin araç yıkandığını belirten TOBFED Başkanı Serkan Bakırtaş ise önemli bir geri dönüşüm cihazının müjdesini verdi.

Interclean İstanbul, çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yaptı…

Eczacıbaşı Profesyonel Akademi Yöneticisi Pınar Günenç, Eczacıbaşı Profesyonel sponsorluğunda "Hijyende Mükemmelliğe Ulaşmak için Sektör Uygulamalarına Farklı Bir Bakış Açısı" konulu konferans verdi. Alexandra Peters ile Dr. Jonathan Otter tarafından da ‘Hastanelerde Temizlik ve Hijyenin Maliyeti ve Getirileri’ başlıklı workshop’lar gerçekleştirildi.

Seri girişimci, startup mentoru ve eğitimcisi, Start-IST kurucusu Mine Kocadağ Dedekoca’nın moderatörlüğünde, ‘Çevre Teknolojileri ile Atık Yönetimi Paneli’ düzenlendi.TÜDAM Dernek Başkanı Ekrem Demircioğlu, Global Cleantech Innovation Programı Müdürü Osman Malik Atanur ve Green Çevre Teknolojileri Genel Müdürü Serkan Akkayakonuşmacı olarak yer aldı.

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural’ın, ‘Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele Konferansı’ ve kitaplarının imza töreni ilgi gören etkinlikler arasındaydı.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam