Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/05/29/1558100895_1557403838_dernek_14_1.jpeg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
DÜNYAYLA EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENEN “YÜZÜMLE MUTLUYUM HAFTASI”NA DESTEK YAĞDI - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

DÜNYAYLA EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENEN “YÜZÜMLE MUTLUYUM HAFTASI”NA DESTEK YAĞDI

Eklenme Tarihi: 29 Mayıs 2019, Çarşamba - 11:17   Okunma Sayısı: 100202
17-23 Mayıs ‘Yüzümle Mutluyum Haftası sona erdi. Abdi İbrahim Otsuka tarafından şizofreni konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanan‘Görmezden Gelmeyelim - Tarih Öncesinden Günümüze Şizofreni Serüveni’ sergisi bir yıllık aranın ardından yeniden İstanbullularla buluştu. Bugüne kadar 2 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği sergi, Türkiye’de şizofreni konusunda ilk olma özelliğini taşıyor.

 

İSTANBUL

İlk çağlardan günümüze ruhsal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan yöntemlerin, toplumların konuya yaklaşımlarını, bilim insanları ve hekimlerin yüzlerce yıla yayılan uğraşılarını, ilginç görsel efektlerle ve üç boyutlu canlandırmalarla anlatan sergiye, bu yıl DenizGaleri ev sahipliği yaptı.

Abdi İbrahim CEO’su Süha Taşpolatoğlu, Abdi İbrahim Otsuka Şirket Yöneticisi Elif Elkin, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Şizofreni Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Haldun Soygür’ün katılımlarıyla Dünya Şizofreni Günü dolayısıyla düzenlenen davet toplumdaki katı güzellik algısının yıkılması, ön yargıların kırılması,yüz anomalisine sahip bireylerin de toplumun bir parçası olduklarının hatırlatılması amacıyla hayata geçirildi. 2018 Mayıs ayında kurulan, alanında ülkemizde faaliyet gösteren ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olan Yüzümle Mutluyum Derneği ise #yuzumlemutluyum hashtagi ile sosyal medya hesaplarından toplumda daha fazla kişiye erişilmesi ve farkındalık sağlanması hedeflendi.

Yüz bölgesinde görünür farklılığı olan bireyler için çalışan, alanında ülkemizde ilk ve tek dernek olan Yüzümle Mutluyum Derneği Avrupa nadir hastalıklar ağı Eurordis yıllık toplantısına katıldı. Romanya’ nın başkenti Bükreş şehrinde 16 - 18 Mayıs 2019 tarihleri arası düzenlenen toplantıda derneği kurucu başkan Emre Erdal ve yönetim kurulu üyesi Zeynep Çakır temsil etti.

Yüzümle Mutluyum Derneği 70 ülkeden 826 derneğin yer aldığı Eurordis toplantısına hem ülkemizde kurucu üyesi olduğu Nadir Hastalıklar Ağını hem de Dünya çapında yüz anomalili bireylerin farkındalığı için kurulan Face Equality International ağını temsilen katıldı.

Toplantıda global çapta ilk kez 17-25 Mayıs arası kutlanacak Yüz Eşitliği Haftasına dikkat çeken Yüzümle Mutluyum Derneği ‘Eşit haklar, eşit şanslar ,farklılıklara saygı’ çerçevesinde yüz anomalili bireylerin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Katılımcılar yüzlerine yapıştırdıkları kelebek çıkartmalarıyla ‘Yüz Eşitliği’ kampanyasına destek oldu.

İnsanların dış görünüşleriyle değil, kişilikleri ve yaptıkları ile kabul edildiği toplumsal bilincin sağlanmasına katkıda bulunmak amacı ile kurulan dernek 17-23 Mayıs tarihleri arasında gerçeklişti.

Türkiye'de fiziksel farklılığı olan 720 bin kişi var. Ancak biz onların çok azına ulaşmış durumdayız. Bizler daha fazla fiziksel farklılığı olan insana ulaşarak, onların yaşama haklarının savunucusu olamaya devam edeceğiz. Proje ile birçok ünlünün de projeye destek vermesiyle birlikte güzellik kalıplarının ötesinde içsel değerlerin önemsendiği, görünür farklılıklara saygı duyulduğu bir toplum yaratma hedefi amaçlanıyor.Merve Boluğur, Uraz Kaygılaroğlu, Özlem Kaymaz gibi birçok ünlü isimde yüzüne kelebek çizerek ya da yara bandı yapıştırarak #yuzumlemutluyum hashtagi adı altına farkındalık yaratma çalışmalarına destek sağladı.

Ülkemizde 2019 yılında ilk defa yurtdışı ile eş zamanlı 17 – 25 Mayıs tarihleri arası gerçekleşen ‘Yüzümle Mutluyum Haftası’ ile görünür farklılığı olan bireylerin maruz kaldığı olumsuz tepkileri önlemek, ön yargıları kırmak, yüz görünümü nasıl olursa olsun her insana eşit ve adil yaklaşımın sağlanmasına katkıda bulunmak ve dikkat çekmek amacıyla başlatılan farkındalık kampanyasına destek yağdı..

İnsanların dış görünüşleriyle değil, kişilikleri ve yaptıkları ile kabul edildiği toplumsal bilincin sağlanmasına katkıda bulunmak amacı ile kurulan derneğin etkinliği 23 Mayıs tarihlerinde son buldu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam