SON DAKİKA
reklam
reklam

Mehmet Özen Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2019, Perşembe - 12:38   Okunma Sayısı: 439202
Müziğin resmini yapan ressam olarak bilinen Mehmet Özen hocamız amansız hastalığa yenik düşerek  hayatını kaybetti. Mehmet Özen  son olarak Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktaydı. Bir süredir Almanya’nın tedavi gören Mehmet Özen hocamız son dönemlerinde dahi sanattan kopmamış ve eserlerini sanatseverlerle sergilemişti.

Özen için ilk tören 24 Mayıs Cuma  günü Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Mimar H. Vedat Çakırca Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Maltepe Üniversitesi Kurucusu ve İstanbul Marmara Eğitim Vakfı  Başkanı Hüseyin Şimşek, Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Şahin Karasar, Rektör Yardımcıları Prof.Dr Belma Akşit, Prof.Dr Betül Çotuksöken Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr Selahattin Yıldız,  Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr.Öğt. Üyesi  Kaya Özakgün , Dr.Öğt. Üyesi Cem Çınar, SOYAÇ Kurucu Müdürü Doç. Dr. Özden Bademci ve Doç. Dr. Figen Karadayı  ile Mehmet Özen hocamızın çok sayıda  akademisyen arkadaşları, yetiştirdiği  öğrencileri ve ailesi katıldı. 

Törende hocamızın Maltepe Üniversitesinden  çalışma arkadaşı ve yakın arkadaşları olan Dr.Öğt. Üyesi Emin Maltepe, Dr.Öğt. Üyesi Elif Şen Doç. Dr. Özden Bademci, Doç. Dr. Figen Karadayı , Doc.Dr Hakan Aytekin, Öğr.Gör. Elif Sungur birer konuşma yaptılar. Töreni sunan Güzel Sanatlar Fakültesi  Sahne Sanatları Bölümünden Dr.Öğt. Üyesi Emin Maltepe  ise yapığı konuşmada Mehmet Özen hocamızın bedenen ayrıldığını ancak eserleriyle yaşamaya devam edeceğini ifade etti.

Mehmet Özen hocamızın cenaze töreni 25 Mayıs Cumartesi günü öğlen saatlerinde Pir Sultan Abdal Cemevi'nde yapıldı ve  hocamız omuzlar eşliğinde  son yolculuğuna uğurlandı.

Öte yandan Mehmet Özen hocamızla uzun yıllar boyunca beraber çalışmış olan Şehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Peyami Çelikcan da hayatını kaybeden ressam Mehmet Özen için sosyal medya hesabından bir taziye mesajı iletti.  Çelikcan şu satırları paylaştı;

“Güle güle Mehmet hoca…

Disiplinlerarası bir sanatçıydı. Ressamdı, tasarımcıydı, heykeltraştı, fotoğrafçıydı… Dersleri öğrencileri başlangıçta şaşırtır, korkutur ama sonuçta hep mutlu ederdi. Kışkırtıcı bir yaklaşımı vardı ve öğrencilerine kendilerini keşfettirecek işler yaptırırdı.

Her dönem sergisi bir olay olurdu… Mekana müdahaleleri, karıncaları, mankenleri, başlıkları… Alışılmışın dışındaki dersleriyle yüzlerce öğrenciye yeni ufuklar açtı.

Daha neler yapacaktı kim bilir? Kansere yenik düştü ve aramızdan ayrıldı. Güle güle Mehmet hoca. Mekânın cennet olsun…”

Mehmet Özen Hakkında

1971 yılında İstanbul’da doğan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni 1996’da bitiren Özen, Yüksek Lisansını Almanya’da Frankfurt Staatliche Hochschule für Bildende Kunst’ta Prof. Hermann Nietzsche Atölyesi’nde tamamladı.

Almanya’da Video Art ve sinema üzerine gene çalışmalar yapan sanatçı, 2006’dan itibaren Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatçı; sair ve bestecilerin her döneme ışık tuttuğuna inandığı eserlerini resimleyerek, şiirlere ve şarkılara görsel olarak ulaşma yolları aramıştır.

Sanatçıya göre fikir; Gündelik hayattan, sosyal ve kültürel atmosferden gelip, farklı sanat disiplinleriyle bir araya gelerek bambaşka bir biçime dönüşebilmeli. Yazılmış romanlar, şiirler, besteler, müzik ve dans renkler aracılığı ile başka bir forma, düzenlemeye(Enstalasyon) ya da izleyicinin önünde herhangi bir sahnenin bağlamına da dönüşebilmeli.

Plastik sanatlarla müziği birbirinin tamamlayıcısı gibi gören sanatçı, gerçekleştirdiği sanal performanslarıyla da dikkat çekmiştir. Evrende dolaşan seslerin melodilerin duvarlara, mekânlara çarparak biçim ve renge dönüştüğünü savunan sanatçı; dinlediği senfonileri duvara, açık alanlara köprülere, baraj duvarlarına, göllere çeşitli materyaller üzerine yansıtarak, yeni düşler ve algılar geliştirmiş ve müziğin ressamı olarak anılmıştır.

Özen bugüne değin çalışmalarını 20 sergide buluşturdu. Bu sergilerden sonuncusu olan ve Efsanevi Commagene Kralı I. Antiochos ‘un öyküsünden esinlenen Antiochos'un Kehaneti ise Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde görücüye çıktı. Sergi için sanatseverlerle buluşan “Kehanet Senfonisi” adlı özel eser, müzisyen Hakan Özlücan’ın bestesi. Resim ile müziği birleştiren “Antiochos’un Kehaneti” adlı sergi sanat disiplinlerini yan yana getirmekte. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam