Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-gorevlerini-yapmayan-belediyelere-iliskin-degerlendirmeler-yapiyoruz-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Görevlerini yapmayan belediyelere ilişkin değerlendirmeler yapıyoruz' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Görevlerini yapmayan belediyelere ilişkin değerlendirmeler yapıyoruz'

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2016, Cumartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 50606

ANKARA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ala, belediyelerle ilgili kamu hizmetlerinin yerine getirilmemesinden doğan boşluğu giderecek tedbirler alınacağını söyledi.  

Belediyelerin çalışmasıyla ilgili iki gün önce bir yönetmelikdeğişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Bakan Ala, şunları söyledi:

 "Cenazeler oluyor, cenazeleri kaldırmak defnetmek gidip almak kimin işi? İstanbul'da her yerde bilinir, belediyenin işi. Peki belediye almıyor almadığı zaman ne yapacaksınız, soruşturma açarsınız, açıyoruz. 18 belediye başkanı görevden alınmıştır, 50'ye yakın toplam belediye başkanları ve meclis üyeleri de görevden alınmıştır. Ama görevden almış olmanız meseleyi çözmüyor. Ne yaptık şimdi? Yönetmeliği değiştirdik. Adalet Bakanlığımız yönetmeliği değiştirdi, 'Belediyeye ya da valiliğe verir' dedi cenazeyi" ifadelerini kullandı. 

"Vatandaşlar için Diyarbakır'da otel bile kiralandı"

Güneydoğu'da devam eden terörle mücadele sırasında arada kalan vatandaşlar için devletin ne yaptığıyla ilgili soru üzerine ise Bakan Ala, şunları belirtti:

"Aslında geniş tanımıyla oradaki belediye de devletin bir kurumu, ama milletten yetki almış fakat işini yapmıyor, yapmayanlar için söylüyorum bu işin bir tarafı. Devletin valilik tarafı ne yapıyor, böyle bir hadise olduğunda vatandaşlar için, şu kadarını söyleyeyim, mesela Diyarbakır'da otel bile kiralandı evlerinden teröristlerce o zorla çıkartılan vatandaşlar için. Şimdi orada ciddi bir mücadele veriliyor. Hendekler, barikatlar, teröristler orada temizleniyor"

Ala, terör olaylarının yaşandığı bölgede ciddi bir planla bütün bakanlıkların kendi üzerilerine düşeni hassas bir biçimde yerine getireceğini ve yine terör olaylarının yaşandığı yerleri, bahar havasına dönüştüreceklerini dile getirdi. 

2015'te Diyarbakır Belediyesine gönderilen ödenek 489 milyon TL

Türkiye'ye demokrasi, kalkınma vadettiklerini, gelir ve imkan vadettiklerini ifade eden Efkan Ala, "Neden hendek kazıyorsunuz, neden bomba koyuyorsunuz, neden bunların arkasında duruyorsunuz?" sorusunun sorulması gerektiğini  belirtti.  Ala, şöyle devam etti:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine giden parayı söylüyorum, 2015'te 489 milyon. Denizliye giden 347 milyon, Erzurum'a giden 381 milyon bakın Eskişehir'e giden 329 milyon, özel seçmiş değilim alt alta geldikleri için bakın en fazla Diyarbakır'a gidiyor. Bir de hizmete bakın, bu mu? Şimdi biz bunu yapıyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde bu gidiyor. Sisteme göre, giden para bu, yılda sisteme giden para, yani ekstradan ne fazla gönderiyoruz, ne ekstradan az gönderiyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam