SON DAKİKA
reklam
reklam

73. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 102735

NEW YORK

Oscar ve Grammy'den sonra üçüncü en çok izlenen tören Altın Küreödül gecesi, Kaliforniya'nın Beverly Hills kentinde gerçekleştirildi.

İngiliz komedyen Ricky Gervais'in sunduğu törende, gerçek bir hikayeden esinlenen The Revenant (Diriliş) filmi Drama dalında En İyi Film ödülünün sahibi oldu. Bugüne kadar hiç Oscar ödülü alamayan ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio bu filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu da Diriliş filmiyle En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

Gecede drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise “Room” (Gizli Dünya) filmindeki rolüyle Brie Larson'ın oldu.

Ünlü Amerikalı şarkıcı Lady Gaga'nın da ödül kazandığı Altın Küre'de, Müzikal ve Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü "The Martian" (Marslı) filminin başrol oyuncusu Matt Damon kazandı. Müzikal ve Komedi dalında En İyi Film ödülü ise Marslı'ya verildi. Bu dalın En İyi Kadın Oyuncusu, "Joy" filmindeki rolüyle Jennifer Lawrence oldu.

Gecede en İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü, Rambo ve Rocky filmleriyle tanınan ünlü sinema oyuncusu Sylvester Stallone "Creed" filmindeki rolüyle kazandı. Usta oyuncu Stallone, ödül açıklandığında salondan büyük alkış topladı.

Mustang eli boş döndü

Gecede, Fransa adına Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday olan Deniz Gamze Ergüven'in "Mustang" filmi ödül kazanamadı. Bu katagorideki ödül, Yahudi Soykırımı'nı konu alan Macaristan yapımı "Son of Saul"a (Saul'un Oğlu) verildi.

Gecede, siyahi Amerikalı oyuncu Denzel Washington, 2016 Cecil B. DeMille adını taşıyan onur ödülünü kazandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam