Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2019/06/25/2.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İSTANBUL’DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İSTANBUL’DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2019, Salı - 11:04   Okunma Sayısı: 143083
Tekrarlanan İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimini tarihi farkla kazanan CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı ilk açıklamanın ardından Beylikdüzü’nde mahşeri kalabalığa hitap etti. Demokrasinin kazandığını ifade eden İmamoğlu, “Artık ahlak var. Artık hak hukuk adalet var” dedi.

İSTANBUL

Resmi olmayan İstanbul seçim sonuçları kesin olarak belli oldu. CHP Adayı Ekrem İmamoğlu rakibi Binali Yıldırım’ı 9 puanlık bir farkla yenilgiye uğrattı. İmamoğlu 4 milyon 741 bin 868, Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 453 oy aldı. Buna göre Ekrem İmamoğlu 806 bin 415 oy farkla seçimi kazandı. Bu sonuca göre gece boyunca ekranlarda farkı 777 bin 581 olarak gösteren Anadolu Ajansı verilerinin değil ANKA Ajansı verilerinin gerçekleştiği görülmüş oldu. İmamoğlu’nun oy oranını en fazla artırdığı ilçeler oyların 7 ila 10 puan arasında artış gösterdiği Adalar, Avcılar, Bakırköy, Çatalca, Silivri, Şile ve Şişli oldu. İmamoğlu, bu ilçelerden en fazla Adalar’da oyunu artırdı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı doğrultusunda yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde İl seçim kurulunun resmi olmayan sonuçlarına göre; CHP Adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 868, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 453 oy aldı.

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin birleştirme tutanakları İstanbul İl Seçim Müdürlüğü’nün kapısına asıldı. Tutanağa göre; 10 milyon 570 bin 354 seçmenden 8 milyon 925 bin 63 oy kullandı. Toplam 31 bin 186 sandıktan oylardan 8 milyon 746 bin 464’ü geçerli sayılırken, 178 bin 599’u ise geçersiz sayıldı.

Oy dağılımına göre; CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 868 oy alırken, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 453 oy aldı. Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar ise 47 bin 829, Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa İlker Yücel ise 14 bin 545 oy aldı.

İmamoğlu’nun oy oranını en fazla artırdığı ilçeler oyların 7 ila 10 puan arasında artış gösterdiği Adalar, Avcılar, Bakırköy, Çatalca, Silivri, Şile ve Şişli oldu. İmamoğlu, bu ilçelerden en fazla Adalar’da oyunu artırdı. Yıldırım’ın en fazla oy kaybettiği ilçeler ise oyların 6 ila 7 puan arasında düşüş gösterdiği Adalar, Büyükçekmece, Çatalca, Şile ve Silivri olarak gerçekleşti. Yıldırım, en fazla Çatalca ve Şile’de oy kaybetti.

Ekrem İmamoğlu, en fazla oyu yüzde 83.71 ile Beşiktaş, 81.71 ile Kadıköy, 79.17 ile Bakırköy ve 73.31 ile Şişli’den aldı. Binali Yıldırım, en fazla oy oranına yüzde 65.81 ile Sultanbeyli, 61.10 ile Esenler, 57.68 ile Sultangazi ve 56.52 ile Bağcılar’da ulaştı. İmamoğlu, önceki dönem görev yaptığı Beylikdüzü’nde 31 Mart’ta yüzde 57.50 oranında oy alırken, yenilenen seçimde oyunu yüzde 61.79’a çıkardı. Yenilenen seçimde İstanbul’un 39 ilçesinden 28’inde İmamoğlu, 11’inde Yıldırım seçimi önde tamamladı. 31 Mart’ta Binali Yıldırım 24 ilçede seçimi önde bitirirken, bu seçimde 13 ilçede üstünlük Ekrem İmamoğlu’na geçti.

İstanbul’da tekrarlanan seçimi Ak Parti Adayı Binali Yıldırım’a 805 bin 738 oy fark atarak yeniden kazanan CHP Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylükdüzü’nde mahşeri bir kalabalık karşıladı. Burada halka hitap eden İmamoğlu; “Sizlerden bir şey istiyorum. Yanınızdakilerin ellerini tutarak yukarı kaldırın. Barışmaya, buluşmaya, uzlaşmaya geldik. 

Sevgi kazanacak demiştim, ne mutlu bana ki sevgi kazandı. Ben yurdum insanını çok seviyorum. Etnik köken yok, insan var. Biz insana, inanca saygıyla, bu şehrin çocukları için. Biz bu şehrin enerjisi, gençleri için, kadınları, kısacası herkes için geldik.

Yıkın bütün ön yargıları, Hiç kimsenin giyimi, kuşamı bizi ilgilendirmiyor. Herkesi kucaklamaya geldik. Biz bu şehirde inançlara saygı için geldik. Biz bu topraklarda var olanı hatırlatmaya geldik. Biz Yunus Emre’yi Mevlana’yı Hacı Bektaş’ı Veli’yi hatırlatmak için geldik. Şehrin gelişmesi için aklı bilimi tercih eden… Yok Alevisi Sünnisi herkesi kucaklamaya geldik.

Bu şehirde azınlık diye bir şey yok. Bu şehirde Rum’u Ermeni’si Süryanisi herkesi kucaklayacağız. Biz bu şehirde demokrasi inşaa edeceğiz. Biz bu şehirde adalete inşaa edeceğiz.  Biz bu şehirde size söz veriyorum. Geleceği inşaa edeceğiz. Biz bu şehirde maneviyatını bilen. Milli değerlerine her daim sahip çıkan. Vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan her yerde bölünmez Türkiye diyen, fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Size söz veriyorum ne sizi aldatacağız ne de aldanacağız.

Kıymetli İstanbullular hepinizin huzurunda İstanbullu hemşehrilerime şunu söyleyeceğim güzel yurdumun insanlarına sesleniyorum. Ben bir projeyim. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk Cumhuriyeti’nin projesiyim. Siyaseti ahlakla buluşturacağız. Hepinize söz veriyorum çocukların gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum. Bu şehirde biliyorum bugün demokrasiyi tamir ettiniz. Yaşa İstanbul. 6 Mayıs’a, o bir avuç insana en güzel cevabı verdiniz helal olsun size. Artık güleceğiz ya artık gülelim. Bu akşam harika bir akşam. Bu akşam muazzam bir akşam. Kıymetli hemşerilerim size layık olmak için çok çalışacağız.

Bütün İstanbul’un huzurunda eşime, oğullarıma, Her şey çok güzel olacak diyen Berkay’a ben bu şehrin güzel insanlarına hizmet ederken yine yanımda olacağını bildiğim anneme babama kardeşime yürekten teşekkür ediyorum. Benim ailem benim nefes almamı sağlayacak. Sizin huzurunuzda söz veriyorum benim ailem siyasette ben koşarken sadece bana destek olacak. Siyaset hizmet alanıdır görev alanıdır hizmet edeceğiz.

Hepinizin huzurunda CHP Genel Başkanım Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İttifakımız İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener’e teşekkür ediyorum. İstanbul ittifakına teşekkür ediyorum. HDP’li kardeşlerim var Ak partili kardeşlerim var MHP’li kardeşlerim var Saadet Partisi, Demokrat Partili hemşerilerim partiler hizmet için araçtır. Liderleri farklı yerlere koyarak milletimizin iradesini sıkıntıya sokmayacağız.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bunu hiç unutmayacağız. İstanbul için çok çalışacağız hepinize söz veriyorum. Bu güzel akşamda bizi yalnız bırakmadınız bundan sonra da yalnız bırakmayın. İstanbul’da seferberlik başlatacağız. İstanbul’u hep birlikte ayağa kaldıracağız. Çok çalışmamız lazım. Şimdiden yol arkadaşlığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Herkese selam söyleyin. Herkesi kucaklayın. Ekrem İmamoğlu’nun size selamı var deyin. Kimseyi dışarıda bırakmayın. Artık partizanlık bitti. Artık ahlak var. Artık hak hukuk adalet var.

Siyasetle de barışacağız. Bu toplum özgürlüklerle buluşacak. Bu toplum adaletsizlikleri de halledecek göreceksiniz. Beni kutlayan Sayın Cumhurbaşkanı’na ve rakibimi de kutluyorum. Toplumu kucaklaştıracağız. Her şeye rağmen bunu başaracağız. Son mesajımızı hep beraber söyleyelim Her şey çok güzel olacak İyi ki varsın İstanbul.”

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KÜBRA ÇELEPİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam