SON DAKİKA
reklam
reklam

Avro Bölgesin'de 'durgun toparlanma'nın devam etmesi bekleniyor

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2016, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 63331

FRANKFURT

Avrupa'nın önde gelen ekonomi ve istatistik enstitüleri, Avro Bölgesi'nde gözlenen durgun toparlanmanın gelecek aylarda da devam edeceğini ve ekonominin yılın ilk iki çeyreğinde yüzde 0,4 büyüyeceğini öngörüyor.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından, Fransa Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE) ve İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT) iş birliğiyle hazırlanan Avro Bölgesi ekonomik görünümüne ilişkin rapor yayımlandı.

Raporda, Avro Bölgesi'nde gözlenen durgun toparlanmanın gelecek aylarda da sürmesinin beklendiği belirtilerek, "Avro Bölgesi'ndeki ekonomik toparlanmanın ılımlı hızda devam etmesi bekleniyor. Bölgenin 2015 yılında yüzde 1,5, bu yılın birinci ve ikinci çeyreklerinde ise çeyreklik bazda yüzde 0,4 büyümesi bekleniyor" denildi.

Enflasyon tahmini

Raporda, Avro Bölgesi'ne ilişkin enflasyon tahminlerine de yer verildi.

Ham petrolün varil fiyatının 35 dolar ve avro/dolar paritesinin 1,08 olması durumunda enflasyonun kademeli olarak artmasının beklendiği aktarılan raporda, enflasyonun yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,5'e, ikinci çeyreğinde de yüzde 0,4'e ulaşacağı öngörüsüne yer verildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam