SON DAKİKA
reklam
reklam

Gölcük'te Başpehlivan Tanju Gemici 

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2019, Cumartesi - 10:18   Okunma Sayısı: 190157
Tanju Gemici, Hamza Köseoğlu’nu yenerek başpehlivanlığı kazandı.

 

Recep Kara ve İsmail Balaban ise 3.lüğü paylaştı. Ardından kupaları ve madalyaları protokol üyeleri tarafından taktim edildi ve büyük yağlı güreşleri tamamlanmış oldu.

Gölcük Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği, bu yıl ise 11.si düzenlenen Büyük Yağlı Güreşleri, Denizevler Sahil Park’ında gerçekleştirildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in üzerine titrediği ve dört dörtlük bir organizasyon ile 34’ü başpehlivan olmak üzere, 400 yağlı güreşçinin katıldığı güreşlerde, Tanju Gemici, Hamza Köseoğlu’nu yenerek başpehlivanlığı kazandı.

Gölcük Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği, bu yıl 11.si yapılan Büyük Gölcük Yağlı Güreşleri Denizevler Sahil Park’ında, 34’ü başpehlivan olmak üzere, toplamda 400 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Güreş severlerin çok büyük ilgi gösterdiği ve tribünleri hınca hınç doldurduğu yağlı güreşlerin ev sahipliğini Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaparken, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Sevim ve Gölcük Güreş Ağası Mehmet Özbek başta olmak farklı illerden, ilimizden ve ilçemizden birçok değerli isim katıldı. Organizasyon güreşçilerden ve güreş severlerden tam not alırken, yağlı güreşlerin en büyük organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Güreşlerini aratmadığı her fırsatta dile getirildi. Türkiye’nin en meşhur yağlı güreş çazgırlarının katıldığı yağlı güreşler sabah saatlerinde başlarken, akşam saatlerinde tamamlandı. Güreş ağlığı için ise kıyasıya bir mücadele oldu ve mevcut ağa Mehmet Özbek tekrar ağa seçildi.

 

 

500 E YAKIN PEHLİVAN KATILDI....
Kırkpınar son Başpehlivanı Orhan Okullu başta olmak üzere önemli başpehlivanların katıldığı Gölcük Belediyesi Büyük Yağlı Güreşleri Denizevler Sahil Parkı’nda düzenlenirken güreşlere 32 başpehlivan, 40 başaltı, 50 büyük orta olmak üzere toplamda 13 boyda 400 pehlivan mücadele etti. Şampiyonları buluşturan Büyük Yağlı Güreşler büyük heyecana sahne oldu. 

      

 

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bu yıl katılımı ve seyirci ilgisiyle diğer yıllara nazaran üst seviye de olan çok önemli bir spor organizasyonu ilçemizde başarıyla yapılmasının mimarı Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı konuşmada, “Bu sıcak günde bu coşkuyu sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, öncelikle Bayramınızı tebrik etmek istiyorum. Mevcut koşullar altında sevgili arkadaşlarımızın gayreti ve desteğiyle, bu güreşlerin yapılmasını sağlayan sponsorlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Gölcük’te uzun yıllardır yağlı güreşin gelişimini sağlayan Rüstem Çavdar hocama da saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

GÜREŞTE DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ

Gölcük için inşallah güreşte, yağlı güreşte önemli noktalara gelmiştir daha iyi noktalara da gelecektir diyen Sezer, “Minder güreşinde de çok değerli sporcularımız var. 10 sporcumuz milli olmuşlardır. İspanya’da yapılacak güreşlerde 74 kilogramda gençler kategorisinde Abdülvasi Balta kardeşimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bayrağını dalgalandırmak için müsabakaya katılacaktır. Ben Abdülvasi kardeşime, bu güreşleri şenlendiren 400 civarında sporcularımıza ve özellikle başpehlivanlarımıza başarılar diliyor, bu bayram gününde tribünleri hiç boş kalmamacasına dolduran, güreşleri takip eden siz değerli güreş severlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolun, varolun” diyerek alkışlar arasında sözlerini noktaladı.

ŞAMPİYON TANJU GEMİCİ

Gölcük Belediyesi Büyük Yağlı Güreşleri, Baş, Baş Altı, Büyük Orta, K.Orta B.Boy, K.Orta K.Boy, Deste Büyük, Deste Küçük, Ayak, Tozkoparan, Teşvik 1, Teşvik 2, Minik 1, Minik 2 kategorilerinde yapılırken, kıran kırana müsabakalar gerçekleşti. Başpehlivanlıkta büyük mücadelenin sonunda Tanju Gemici, Hamza Köseoğlu ile çıktığı finalden rakibinin sırtını yere bastırarak galibiyetle ayrıldı. Recep Kara ve İsmail Balaban ise 3.lüğü paylaştı. Ardından kupaları ve madalyaları protokol üyeleri tarafından taktim edildi ve büyük yağlı güreşleri tamamlanmış oldu.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ-SİNAN BERATLIGİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam