SON DAKİKA
reklam
reklam

İçişleri Bakanı Ala: Küresel terör ülkeler arasında etkili iş birliğini zorunlu kılmakta

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2016, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 82219

İSTANBUL

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak, "Küresel terör, önümüzdeki yüzyılda bütün insanlığın en önemli sorun başlığıdır. Ülkeler arasında etkili bir iş birliğini zorunlu kılmaktadır. Ülkeler terörün kimliğine, amacına bakmadan hiçbir ayrım yapmadan mücadelede kesin bir iş birliği yapmalıdır. Türkiye bu konuda çok ciddi bir gayret içindedir, çalışma içindedir" ifadelerini kullandı.

Ala, Sultanahmet'teki terör saldırısında 10 kişi ve canlı bombanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Hastanede şu an itibarıyla toplam 11 yaralı vardır. İlk etapta yaralı sayısı 17 idi, birisi hastanede vefat etti. Diğerleri de taburcu oldu. Bu 11 kişiden 9'u Alman uyrukludur. Biri Norveç, biri Peruludur. 9 Alman uyrukludan ikisinin durumu ciddiyetini korumaktadır. Ama ameliyattan çıktı ikisi de ve durumlarını en üst düzeyde takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Ala, konuşmasında şunları kaydetti:

"Teröristlerin, yabancı savaşçı diye adlandırılan teröristlerin, teröre temayülü olanların gelip Suriye'ye geçmelerini engelleyecek biçimde hareket ettikleri, ilk çıkış yaptıkları noktada durdurulmaları konusunda kaynak ülkelere açık çağrıda bulunuyorum. Çok ciddi tedbirler almalıdırlar ve iş birliğine çok açık olmalıdırlar." 

"Bu olayın 1 hafta öncesinde 220 kişi gözaltına alındı" 

Türkiye'nin terörle mücadelede kesinlikle kararlı bir tutum sergilediğini belirten Bakan Efkan Ala, "En son olaydan, yani bu olaydan önce, bir hafta öncesinde DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilen 220 kişi gözaltına alınmıştır. Olaydan sonra ise yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, çalışma sonucunda dün akşam 1 kişi gözaltına alınmıştır. İnceleme, soruşturma çok yönlü olarak, son derece ciddi bir biçimde devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"Bu saldırı insanlığa yapılmıştır, ülkemize yapılmıştır"

İçişleri Bakanı Ala, "Bu saldırı insanlığa yapılmıştır, ülkemize yapılmıştır" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki misafirler bizim öz vatandaşımız neyse bizim için onlar da odur. Bu saldırı ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Amasız, ancaksız hep birlikte, bütün dünya bir arada bu tür saldırılara karşı durmalı ve tavrımızı göstermeliyiz."  

Bakan Ala, "Bütün 78 milyon vatandaşımız gibi Türkiye'de bulunan diğer turistlerimiz ve misafirlerimiz de kendilerini huzur içerisinde hissedebilirler. Bu tür terörist saldırılar bizim iş birliğimizi, bizim geleceğe olan inancımızı ve birlikte yeni dünyayı geliştirme arzumuzu zedeleyemez onu örseleyemez" dedi.

"Gerekli güvenlik önlemlerini hassasiyetle almaktayız"

Türkiye'deki tüm turistler, diğer misafirler ve vatandaşların alınan tedbirlerle, rahatlıkla günlük hayatlarını devam ettirebileceğini kaydeden Bakan Ala şunları kaydetti:

"Bu konuda herhangi bir tereddüde mahal yoktur. Gerekli güvenlik önlemlerini, her türlü güvenlik önlemini hassasiyetle almaktayız. Bu konuda da ilişkimiz ve iş birliğimiz daha da güçlenerek devam edecektir Almanya ile. Terörün, terörist saldırıların amacına ulaşmasını engelleyecek her türlü iş birliğini Türkiye bütün ülkelerle göstermiştir, göstermeye de devam edecektir."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam